tiistai 30. lokakuuta 2012

Nuorten MM-kisojen ykkösvahti haussa

Viime vuonna nuorten MM-kisojen ykkösvahtina pelasi odotetusti Sami Aittokallio, sitä aiempina vuosina oli Joni Ortion vuoro. Nämä olivat lopulta aika selviä valintoja ykkösvahdiksi. He eivät olleet turnauksen tähtiä, mutta tarpeeksi hyviä maalivahteja kuitenkin, joihin kykeni jotenkin luottamaan. Nyt kun muuten nuorten MM-kisoihin olisi lähdössä hyvä joukkue, on maalivahtiosasto täydellinen kysymysmerkki

Viime keväänä näytti siltä, että Richard Ullberg olisi itseoikeutettu valinta ykkösveskariksi. Vaakakupissa kun kerran painoivat hyvät otteet SaiPan riveissä. Ullberg on edelleen ainoa valittavina olevista maalivahdeista, joka on pelannut enemmän kuin kourallisen liigaotteluita. Ongelmana on vain se, että pelit nuorten maajoukkueessa Lake Placidin turnauksessa eivät menneet hyvin, eivätkä tämän kauden pari liigapeliä myöskään hirveästi ilahduta.

Samu Perhonen oli 93-syntyneiden ykkösvahti alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa. Teknisesti hän on melko hyvä, mutta maajoukkuepaita päällä tulosta ei oikein ole syntynyt. Ei alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa, eikä kesän lopulla pelatussa Tšekin turnauksessa. Tämä kausi on kuitenkin sujunut pettymykseksi osoittautunutta viime kautta paremmin, mutta minulla ei riitä usko Perhosen kykyihin kannatella Suomea ratkaisupeleissä.

Joonas Korpisalo oli viime kaudella alle 18-vuotiaden maajoukkueen ykkösvahti, mutta itse MM-kisat menivät penkin alle. Tällä kaudella kokemusta on tullut Kiekko-Vantaan riveistä, mutta kaikilla tavoin vain ihan ok maalivahti ei herätä minussa ainakaan vielä isoa luottamusta.

Janne Juvonen pelasi viime vuonna jopa SM-liigan finaaleissa ja pelasikin ihan hyvin. Tällä kaudella pelejä on tullut lähinnä Mestiksen puolella. Juvonen voi hyvinkin olla vuoden kuluttua Suomen ykkösvahti, mutta hän ei vielä ole välttämättä valmis ykkösvahdiksi. Tosin kesällä Lake Placidin turnaus meni Juvosen osalta ihan hyvin.

Harri Rindell julkaisi maanantaina uusimman alle 20-vuotiaiden maajoukkueen, joka pelaa turnauksen Ruotsissa. Joukkueesta ei löydy suuria yllätyksiä ja eteenpäin mennään selvästi "parhaat pelaa"-teemalla. Teuvo Teräväinen, Saku Salminen ja Matti Lamberg puuttuvat loukkaantumisten takia joukkueesta, mutta heidän paikalleen on korvaajiksi valittu Ville Järveläinen, Thomas Nykopp ja Nico Nyberg. Muuten hyökkäys onkin varmaan tuossa. Puolustajien kohdalla on vielä kysymysmerkkejä ja kokoonpano voi vielä elää paljon. Olli Määttä ja kenties Mikko Vainonen tulevat mukana Pohjois-Amerikasta ja viimeisistä kisapaikoista tulee varmasti kova taistelu Esa Lindellin, Patrik Parkkosen, Juuso Vainion, Henri Auvisen, Niklas Tikkisen, Joonas Valkosen, Juuso Riikolan ja Mikko Lehtosen kesken.

Ja lisäksi tietenkin Ullberg ja Korpisalo saisivat antaa hyviä näyttöjä nuorten kisoja silmällä pitäen. Muuten muut maalivahdit menevät ohi.

Tässä vielä tilastot SM-liigasta niiden suomalaispelaajien osalta, jotka ikänsä puolesta mahtuvat kisajoukkueeseen (tilanne ennen tiistain 30.10. kierrosta):

Hyökkääjät
Aleksander Barkov - Tappara - 17 9+9=18
Henrik Haapala - Tappara - 15 3+10=13
Joel Armia - Ässät - 17 8+4=12
Artturi Lehkonen - KalPa - 16 6+6=12
Miro Aaltonen - Blues - 18 8+1=9
Juuso Ikonen - Blues - 18 4+5=9
Markus Granlund - HIFK - 16 3+6=9
Teuvo Teräväinen - Jokerit - 13 2+4=6
Miikka Salomäki - Kärpät - 16 1+4=5
Matti Lamberg - Jokerit - 8 2+2=4
Robert Leino - HPK - 13 1+2=3
Rasmus Kulmala - TPS - 16 1+2=3
Saku Salminen - Jokerit - 12 1+1=2
Joonas Huovinen - Kärpät - 8 1+0=1
Thomas Nykopp - HIFK - 3 0+1=1
Joonas Harjama - KalPa - 5 0+1=1
Tomi Wilenius - Ilves - 5 0+1=1
Ei tehopisteitä:
Toni Kallela - KalPa (9 ottelua)
Markus Hännikäinen - Jokerit (5 ottelua)
Joni Seinelä - TPS (4 ottelua)
Aleksi Mustonen - Jokerit (3 ottelua)
Teemu Henritius - Jokerit (2 ottelua)
Topi Nättinen - JYP (1 ottelu)
Nico Friman - HIFK (1 ottelu)

Puolustajat
Ville Pokka - Kärpät - 12 2+3=5
Rasmus Ristolainen - TPS - 15 0+5=5
Niklas Tikkinen - Blues - 7 0+3=3
Juuso Riikola - KalPa - 9 0+3=3
Juuso Vainio - HPK - 9 1+1=2
Petteri Lindbohm - Jokerit - 14 0+2=2
Henri Auvinen - JYP - 6 0+1=1
Ei tehopisteitä:
Esa Lindell - Jokerit (14 ottelua)
Mikko Lehtonen - TPS (7 ottelua)
Patrik Parkkonen - Ässät (6 ottelua)
Jarno Paven - TPS (3 ottelua)
Aleksi Orenius - Ilves (2 ottelua)
Niko Karhu - TPS (1 ottelu)
Niklas Friman - TPS (1 ottelu)

Maalivahdit
Janne Juvonen - Pelicans - 1 4,00 86,67%
Richard Ullberg - SaiPa - 3 3,68 86,59%

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti