torstai 11. lokakuuta 2012

Turussa mennään eteenpäin... katsomossa


Kentällähän TPS on ollut suorastaan luokaton. Pekka Virran joukkueen pelikirjasta on tämän kauden aikana puuttunut sivut, joissa käsitellään järkeviä ratkaisuja kentällä. Joukkue säntäilee vähän mihin sattuu ja Virran perinteinen pyrkimys kiekollisuuteen ei näy ainakaan kentällä.

Tässä vaiheessa kautta TPS:llä ei ole yhtään kolmeen pisteen voittoa, kun kaikilla muilla on niitä vähintään kaksi kappaletta. Ja ainakaan Ässiä vastaan pelatuista otteluista TPS ei olisi voittoa ansainnut. 

Onneksi jotain positiivista on Turusta kuulunut. Olen Turussa käynyt pariin otteeseen ja näitä kaikkia visiittejä on yhdistänyt yksi asia. Halli on ollut todella hiljainen. Mitään ääntä ei ole kuulunut mistään paitsi juuri ennen ottelun alkua, kun joukkue on tulossa kentälle, tai kun on tehty maali. Eipä tuota voinut tunnelmaksi sanoa.

Täksi kaudeksi Turussa on kuitenkin tehty hieno päätös. B4-katsomosta päätettiin viedä istuimet muualle ja muuttaa osa päädystä seisomakatsomoksi. Seisomakatsomon tarkoituksena kun oli saada matseihin parempaa kannustusta ja porkkanaksi seisomakatsomoon tarjottiin halvempia kausikortteja. No, olihan tuossa koko ajan pieni pelko siitä, että mennäänkö sinne vain halvan lipun perässä.

Lauantain perusteella meininki on kuitenkin ihan eri planeetalta kuin pari vuotta sitten. Seisomakatsomosta (ja sen vierestä) kuului huutoja ja lauluja, kädet nousivat pystyyn ja liput liehuivat. Siellä toki voisi olla vielä paljon enemmän porukkaa (katsomoon mahtuisi varmaan tuplamäärä ihmisiä viime lauantaihin verrattuna) ja materiaali voisi olla vielä monipuolisempaa, mutta eteenpäin on tosiaan menty. Nyt Turkuhallissa on jopa tunnelmaa.

Ei tuo vielä Eteläpäätyä tai Raumam Boikia vastaa, ei lähellekään. Mutta jo nykyinen on suuri askel eteenpäin ja tämä lienee vasta alkua. Kauden lopulla toiminta on varmasti vielä pari askelta parempaa.

Ainakin VMP Group haluaa, että asiat menevät eteenpäin. Yritys luovutti nimittäin oman mainosaikansa kannattajille ja antoivat päälle vielä megafoninkin. Hienoa, että jokin taho haluaa viedä kannatuskulttuuria Suomessa eteenpäin, eikä kaikki keskity paloturvallisuusmääräysten tiukentamiseen.

Tässä tulee kuitenkin mieleeni vielä yksi kysymys. Milläköhän nimellä tuota seisomakatsomon porukkaa pitäisi jatkossa kutsua?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti