keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Ilja osa 2

Kuinka paljon on liikaa? NHL ei päättänytkään hyväksyä Ilja Kovaltshukin ja New Jersey Devilsin välistä sopimusta. Nyt on asetettu selkeästi raja näille ylipitkille sopimuksille, joissa viimeisillä kausilla pelaaja saa ensimmäisiin kausiin verrattuna senttejä.

Peruste hylkäykselle oli se, että Kovaltshukin ei uskota pelaavan 44-vuotiaaksi asti. Ymmärrettävä syy. Harva hyökkääjä jaksaa pelata noin kauaa. Kyllä yleensä vauhti hiipuu, tai loukkaantumiset alkavat vaivaamaan jo paljon aiemmin. Toinen syyhän hylkäämiselle oli se, että sopimus oli liian etupainotteinen ja näin sillä pystytään "huijaamaan" palkkakattoa. Kovaltshuk kun olisi saanut eilen julkaistun sopimuksen mukaan ensimmäiseltä kymmeneltä kaudelta 95 miljoonaa dollaria, kun taas viimeiseltä seitsemältä olisi tullut vain 7 miljoonaa dollaria. Hyviä syitä kaikki, mutta toisaalta Marian Hossan sopimus hyväksyttiin viime kesänä. Se sopimus oli hyvin samankaltainen palkkarakenteeltaan ja pituuttakin sopimuksella oli peräti 12 vuotta. Ilmeisesti NHL:ssä ollaan sitä mieltä, että Hossa sitten pelaa Chicagossa 42-vuotiaaksi.

Mielenkiintoinen juttu tästä kuitenkin kehittyy. Saa nähdä, että löytääkö Kovaltshuk uuden seuran, vai muokkaako Devils alkuperäistä sopimusta. 15 vuotta kestävä sopimus olisi Hossan tapauksen jälkeen miltei pakko hyväksyä, varsinkin jos viimeisen kahden vuoden rippeet ripotellaan muihin alkuperäisen sopimuksen loppuvuosiin. Jos Hossa voi pelata 42-vuotiaaksi, niin miksei Kovaltshuk? 

Seuraavat päivät kertonevat paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti