lauantai 25. heinäkuuta 2009

PoPagandaa

Antti Sumiala, Tom Melatri, Teemu Vihtilä, Matti Santahuhta ja Vasile Marchis. Keitä nämä herrat oikein ovat? FC Jazzin kokoonpano ennen putoamistaan? Ei vaan kyseessä on vaihtopelaajat viime viikon lauantain otteluun Klubi-04:ää vastaan ja seurana on porilaisen jalkapalloilun uusi lippulaiva FC PoPa. Aika nimekkäät vaihtopelaajat eikö totta?

Satakunnan suunnalla FC PoPasta on puhuttu jo useamman vuoden ajan. Ei kestänyt kauaa, kun joukkueesta päätettiin tehdä Porin ykkösjoukkue FC Jazzin siirryttyä paremmille metsästysmaille. Kolme viimeistä kautta puhuttiin jo noususta Kakkosesta Ykköseen ja nimilistakin näyttikin kakkosen tasolle vakuuttavalta ja joka vuosi tuli uusia vahvistuksia joukkueeseen. Tuli Santahuhdat, tuli Sumiala, tuli Piracaia ja tuli Juha Luoma. Mutta kaikesta huolimatta vasta viime kauden jälkeen Porin taivaansininen joukkue onnistui nousemaan sarjatasoa ylemmäksi, vaikka edelliskaudella PoPa ei hävinnyt Kakkosessa peliäkään. Mutta nousun yhteydessä puhuttiin jo noususta parissa vuodessa Veikkausliigaan ja samalla julkistettiin muun muassa Toni Junnilan sopimus Poriin.

Ja PoPa on näyttänyt jo nyt, kuinka hyvä joukkue sillä oikein oli Kakkosessa. Junnilan, William de Mattian ja Juho Lehtosen lisäksi muu joukkue on pitkälti sama kuin jo viime vuonna ja se joukkue on ollut tulessa. Alkukaudesta näytti meno ajoittain tahmealta ja olin itsekin todistamassa, kuinka PoPa sai pisteen vain siksi, että maalivahti Lauri Pirhonen nousi pelin lopussa vastustajan hyökkäysalueelle kulmapotkun yhteydessä... Ilmeisesti tempo on kovempi Ykkösessä ja siihen tottumiseen meni aikansa, mutta nyt lähiaikoina peli on sujunut loistavasti. Voittoja tulee voittojen perään ja PoPan pelityylin mukaisesti maaleja syntyy. Onkin kiinnostavaa nähdä, miten PoPa pelaa FC Interiä vastaan Suomen Cupissa kun kaksi samantyylistä joukkuetta kohtaavat eri sarjatasoilta.

Ja täytyy kyllä nostaa yksi pelaaja esille. Ennen kauden alkua PoPa kävi noutamassa erään nuoren lupauksen Raumalta ja siinä vaiheessa oli vaikea ajatella, että Sumialan ja Melartin takaa löytyisi peliaikaa. Mutta kun Sumiala on osoittautunut olevansa vieläkin huonossa kunnossa ja keskittyvänsä organisaation hoitoon, niin tämä nuorukainen on saanut vastuuta ja on kiittänyt siitä. Kyseessähän on 92-syntynyt Juho Lehtonen, joka on tehnyt Ykkösessä jo kahdeksan maalia. Aika kova saavutus vasta 16-vuotiaalta nuorukaiselta olla tasoissa maalipörssin johdossa. Nuorten maajoukkueessakin on kulkenut hyvin ja nuorukaiselle on helppo ennustaa loistavaa tulevaisuutta kunhan mies säästyy pahoilta loukkaantumisilta.

Porissa FC PoPan pelejä on seurannut noin 1100 katsojaa per peli. Se on noin 200 katsojaa enemmän kuin viime vuonna. Tule sinäkin seuraamaan tulikuumaa, juuri eilen sarjan kolmanneksi noussutta joukkuetta ja näin tukemaan orastavaa futisbuumia. 1.8 vastassa on PS Kemi ja jos vanhat merkit pitävät paikkaansa, maaleja tullaan näkemään Ikuisen Tuulen Stadionilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti