torstai 11. elokuuta 2011

Häpeällistä toimintaa Jyväskylässä

Päivän suurin uutinen suomalaiselta jääkiekkorintamalta kantautui Jyväskylästä. JYP on kolme viime vuotta pitänyt Mestiksessä farmijoukkuetta. Tuossa joukkueessa nuoret pelaajat, jotka eivät mahdu liigaan, saavat pelata suuria minuutteja (nuoria) miehiä vastaan. Ymmärrän hyvin syyn farmijoukkueen pitämiselle. Tällä tavoin junioreissa menestyneet pelaajat saavat tilaisuuden päästä pelaamaan melko kovatasoista peliä ja näin parhaimmillaan systeemistä hyötyvät sekä liigaseura että pelaajat. Pelaajan on parempi pelata, kuin istua penkillä tai pelata itselle liian huonossa sarjassa.

Sen sijaan farmijoukkueen nimi on ollut jo pitkään kauniisti sanottuna aika huono. Noustessaan Mestikseen Diskoksen raunioille perustettu D-Kiekko teki farmisopimuksen JYPin kanssa. Joukkueen nimi vaihdettiin samalla aiemmin joukkueen nimessä ollut väliviiva unohtaen D Teamiksi. Mutta aiempikin nimi oli parempi kuin tänään julkaistu uusi nimi. Jatkossa joukkue tunnetaan sitten nimellä JYP-Akatemia. Nopeasti keskustelupalstoilla ja Twitterissä alkoi spekulaatio joukkueen lyhenteestä. JYP-Akat on tällä hetkellä varsin vahvoilla...

Omasta mielestä nimi on käsittämättömän huono ja sarjan tasoa vähättelevä. Kyse on kuitenkin Suomen toiseksi korkeimmasta sarjatasosta. Lisäksi Mestiksen voittaja on Suomen jääkiekkoliiton mestari. Kesän aikana Mestis oli saanut joukkueiden taustajoukkoihin Pentti Matikaisen ja Juhani Tammisen kaltaisia arvostettuja nimiä, ja juuri eilen TuTo onnistui tekemään kovan profiilin hankinnan Antti Virtasen muodossa. Nyt tuollaisten hyvien uutisten tuoma uskottavuus voidaan heittää samantien roskakoriin. Tällainen farmipelleily on suomalaiseen jääkiekkoon yksinkertaisesti liikaa . Onneksi Leki ei ole (ainakaan vielä) Tampere-Farmi tai Kiekko-Vantaa Pääkaupunkiseutu-Akatemia, vaikka nuo joukkueet ovatkin voimakkaasti sidoksissa liigajoukkueisiin.

Toivottavasti Jyväskylässäkin tajuttaisiin mahdollisimman nopeasti kuinka tyhmältä JYP-Akatemia kuulostaa. Jos oli pakko kiinnittää seura vielä aiempaakin tiukemmin JYPiin, niin olisivat muuttaneet nimen edes Hurrikaaneiksi tai joksikin vastaavaksi. Toki se on ihan kiva, että JYP saa näin omille A-junioreilleen mahdollisuuden pelata Mestiksessä samoissa väreissä ja lähes saman nimisessä joukkueessa kuin aiemmalla kaudella. Samalla se kuitenkin profiloi seuran harvinaisen muoviseksi, luotaantyöntäväksi ja sanoinkuvaamattoman häpeälliseksi.

Minulle ei nimittäin tämän uutisen jälkeen ainakaan tullut mieleen katsoa, että milloin JYP-Akatemia mahtaa pelata ensimmäisen tv-ottelunsa.

3 kommenttia:

  1. Onhan tuo nimi suoraansanottuna ihan hirveä. Mutta eipä sillä nimellä varmaan mitään väliä Jyskälässä ole, kunhan systeemit pelaa...

    VastaaPoista
  2. Miksi ei pelkkä JYP II ? ? ?

    VastaaPoista
  3. Nimi on kyllä surkea, mutta:

    "Onneksi Leki ei ole (ainakaan vielä) Tampere-Farmi tai Kiekko-Vantaa Pääkaupunkiseutu-Akatemia, vaikka nuo joukkueet ovatkin voimakkaasti sidoksissa liigajoukkueisiin. "

    Johtunee mahdollisesti syystä, että LeKi = LeKi, Kiekko-Vantaa = Kiekko-Vantaa, mutta D Team = JYP.

    VastaaPoista