lauantai 27. elokuuta 2011

Seuraa heitä alkavalla liigakaudella

SM-liiga menettää jokainen kausi osan huippupelaajistaan, mutta se ei tarkoita sitä, ettei liigassa olisi paljon kiinnostavia pelaajia. Pyrin nyt kasaamaan jokaisesta joukkueesta kolme omasta mielestäni kiinnostavinta pelaajaa. ja samalla perustelemaan lyhyesti, että minkä takia heitä kannattaa seurata.

Tommi Huhtala, Blues
Ässistä Espooseen siirtynyt hyökkääjä taklaa ja taistelee illasta toiseen. Tekee samalla useita maaleja.

Jere Karalahti, Blues
Isokokoinen ja kovaotteinen puolustaja tuomittiin jo menetetyksi pelaajaksi. Nousi kuitenkin viime kaudella uudelleen maajoukkueeseen.

Camilo Miettinen, Blues
Hyökkääjä erottui viime keväänä muutenkin kuin kypärän alta pursuavista hiuksistaan. Taitava pelaaja kykenee kääntämään otteluita Bluesille.

Mikael Granlund, HIFK
Nuori Suomen tulevaisuuden toivo pelaa vielä vuoden SM-liigassa. Taistelee tosissaan pistepörssin voitosta. Nuori hyökkääjä on päässyt myös postimerkkiin MM-välierissä tehdyllä ilmaveivillään.

Ville Peltonen, HIFK
Vuoden 95 MM-finaalin ratkaisija. Kokenut hyökkääjä pelaa viimeisiä kausiaan, joten häntä kannattaa mennä katsomaan vielä kun voi.

Toni Söderholm, HIFK
MM-kisoissakin esiintynyt puolustaja nousi viime keväänä uudestaan huipputasolle. Jatkaako samalla tasolla?

Alex Leavitt, HPK
HPK:n hankinta Saksan divarista. Sentteri on kuitenkin kyennyt tekemään kovia tehoja sarjassa kuin sarjassa. Onko tällä kaudella vaarallisempi omassa vai vastustajan päässä?

Teemu Rautiainen, HPK
HPK:n nuori pelaaja on todella taitava käsistään. Ikävä kyllä hän on myös SM-liigan lyhimpiä pelaajia.

Marko Tuulola, HPK
Kokenut puolustaja pelaa iän tuomalla varmuudella. Aloittaa viimeisen liigakautensa.

Ville Koistinen, Ilves
Takaisin Tampereelle palannut puolustaja, joka on pelannut NHL:ssä ja MM-kisoissa. On sen verran hyökkäävä puolustaja, että pelasi NHL:ssä ajoittain hyökkääjänä.

Jesse Niinimäki, Ilves
Ensimmäisen kierroksen varaus ja paljon hukattua potentiaalia. Niinimäki on viime vuosina vihdoin löytänyt itsestään sisäisen urheilijan ja mailataituri tekee tällä kaudella paljon pisteitä.

Vesa Toskala, Ilves
NHL:ssä viimeiset kaudet olivat luvattoman heikkoja. SM-liigassa kyvyt voivat riittää todella vakuuttaviin esityksiin, mikäli itseluottamus on kunnossa.

Ilari Filppula, Jokerit
Oli viimeksi Suomessa pelatessaan maagisen hyvä hyökkäyspäädyssä. Farmissa syntyi 64 pistettä ja sillä Filppula oli pistepörssin 16.

Markus Nordlund, Jokerit
Vaarallinen kummassakin päässä kenttää. Puolustaja ei ole erityisen varma omassa päässä, mutta tulinen laukaus aiheuttaa vastustajissa kauhua.

Teemu Pulkkinen, Jokerit
Nuori lupaus, joka monipuolistui viime kaudella huomattavasti. Pulkkinen tunnetaan parhaiten tulisesta ja tarkasta laukauksestaan, jonka lataaminen kestää ikävä kyllä turhan kauan.

Antti Pihlström, JYP
Kenties liigan nopein luistelija. Säntäilee kentällä sähäkästi sinne ja takaisin. Maaleja syntyy paljon. Vielä enemmän elävä ihmiskuula hukkaa niitä

Sami Vatanen, JYP
Puolustajan luistelu on jo miltei taidetta. Kiekollisesti erinomainen ja varma puolustaja pelaa vielä kauden Suomessa ennen siirtymistään Pohjois-Amerikkaan.

Jonne Virtanen, JYP
Isokokoinen hyökkääjä on aina kyennyt fyysiseen peliin. Viime kaudella hän teki myös yllättävän monta nättiä maalia.

Sami Kapanen, KalPa
Kerran jo uransa lopettanut Kapanen on vuoden 1995 maailmanmestareita. Onnistuuko paluu liigajäille ongelmitta?

Adam Masuhr, KalPa
Ruotsalaispuolustaja vakuutti jo ensimmäisellä kaudellaan huippuluokan ylivoimapuolustajana. On sen jälkeen kehittynyt myös oman pään pelissä.

Sakari Salminen, KalPa
Fyysisesti Salminen ei ole vieläkään erityisen vakuuttava. Mutta onneksi kädet toimivat huikean hyvin.

Joonas Donskoi, Kärpät
Nuori lupaus murtautui viime kaudella Kärppien kokoonpanoon. Nyt röyhkeältä laiturilta odotetaan selkeää parannusta viime kauden pisteisiin.

Mikko Lehtonen, Kärpät
Kaikin tavoin loistava puolustaja SM-liigaan. Pelannut niin maajoukkueessa kuin NHL:ssä.

Jari Viuhkola, Kärpät
Huippuluokan sentteri terveenä. Mutta viimeisinä kausina Viuhkola on ollut kaikkea muuta. Entä nyt?

Teemu Aalto, Lukko
Puolustajan laukaus on pelottava ase. Toisaalta omalle joukkueelle aivan yhtä pelottavaa on Aallon puutteellinen puolustuspelaaminen.

Charles Bertrand, Lukko
Ranskalaisia pelaajia ei usein SM-liigassa näe. Nyt Bertrandilla on mahdollisuus päästä melko isoon rooliin.

Perttu Lindgren, Lukko
Viime kauden SM-liigan pistepörssin voittaja. Loistava pelinrakentaja, jonka huippusyötöt ovat vaarallisia erityisesti ylivoimalla.

Niko Hovinen, Pelicans
Isokokoinen maalivahti oli välillä viime kaudella ainoa syy sille, että Pelicans hävisi otteluita vain maalilla tai kahdella.

Ryan Lasch, Pelicans
Pieni hyökkääjä pärjää koostaan huolimatta. Kun kädet ja jalat käyvät, lopputulos voi olla huikea.

Markus Seikola, Pelicans
Viimeksi Ilveksessä pelatessaan huikeita tehoja kahden kauden ajan. Ylivoimalla liigan parhaimpia puolustajia.

Jarno Koskiranta, SaiPa
SaiPan nimettömän hyökkäyksen ainoa valopilkku. Käväisi jo maajoukkueessakin. Todennäköisesti SaiPan kultakypärä kauden lopussa.

Richard Lintner, SaiPa
Huippuluokan slovakialaispuolustaja tuli viime kauden lopulla Lappeenrantaan ja pelasi miltei puoli tuntia ottelussa. Tänä vuonna rooli ei ainakaan pienene.

Ville Paalanen, SaiPa
Pienikokoinen pelaaja, mutta taklaa siitä huolimatta kaikkia eteen tulevia.

Antti Erkinjuntti, Tappara
Näppärä laitahyökkääjä ei ole vieläkään tehnyt lopullista läpimurtoa. Nyt olisi korkea aika nostaa tasoa.

Tuukka Mäntylä, Tappara
Mäntylä oli edelliskaudella otsikoissa lähinnä taklausten vuoksi. Samalla unohtui se, että pienikokoinen Mäntylä on samperin hyvä puolustaja.

Joey Tenute, Tappara
Jos on terve, tekee pisteitä. Mutta onko hän kunnossa?

Marko Anttila, TPS
Liigan pisin hyökkääjä, joka vauhdissa ollessaan on liki mahdoton pysäyttää. Tampereella odotettiin monta vuotta turhaan lopullista läpimurtoa.

Rasmus Ristolainen, TPS
Suomen lupaavimpia puolustajia. Nuori puolustaja on kookas, hyvin liikkuva ja hyvä kiekollisilta taidoiltaan. Saattaa jo nyt pelata suurimman osan kaudesta SM-liigasta.

Ville Vahalahti, TPS
TPS-ikoni tekee takuuvarmaa työtä vuodesta toiseen. Ykkösketjun laituri, joka voi taas kerran päästä noin 40 pisteeseen.

Joel Armia, Ässät
Isokokoinen ja taitava ensimmäisen kierroksen varaus. Tekee todennäköisesti tälläkin kaudella suuren osan liigakauden hienoimmista maaleista.

Tuomas Santavuori, Ässät
Mies, joka luistelee paremmin sivulle kuin eteenpäin. Tekee myös paljon pisteitä.

Ville Uusitalo, Ässät
Huippunopea luistelija pelaa hyvällä tasolla vaikka 30 minuuttia ottelussa väsymättä juurikaan. Liigan parhaita kahden suunnan puolustajia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti