torstai 25. elokuuta 2011

Keskushyökkääjien metsästyksen lopputulos

Kesäkuussa tein blogitekstin liigajoukkueiden kesän ostoslistoista. Huomion arvoinen seikka oli se, että todella moni joukkue kaipasi keskushyökkääjää. Ja usein vieläpä sitä kärkinimeä. Joukkueilla on nyt ollut kaksi kuukautta aikaa hankkia se maaginen kärkisentteri. Liigakauden lähestyessä onkin hyvä katsoa, miten joukkueet ovat tavoitteissaan onnistuneet.

HPK

Alex Leavitt on jonkinlainen arpa, joten varmempi kaveri oli haussa. Pienellä budjetilla kauteen lähtevä HPK sai kuitenkin hankittua melko pätevän pelaajan. Slovakialainen Marek Zagrapan on pelannut kolme kautta AHL:ssä melko hyvillä tehoilla ja sen jälkeen siirtynyt KHL:ään. Venäjällä vietetyt vuodet olisivat toki voineet mennä paremminkin. Tämän lisäksi taitavan Zagrapanin esitykset ailahtelevat paljon. Tässä hankinnassa on riskinsä, mutta HPK tuskin olisi edes voinut hankkia riskitöntä pelaajaa. HPK onnistui siis oletusarvoisesti hankinnassaan hyvin.

Ilves

Ilveksellä olisi tarvetta keskushyökkääjälle. Pasi Määttänen lopetti viime kauden jälkeen, jonka takia sentteriosasto on kapea. Jostain syystä Ilves ei kuitenkaan ole hankkinut edes leveyttä tuolle osastolle, joten joukkue lähtee kauteen suurella riskillä. Entä jos Mark Lee loukkaantuu ja/tai Matias Myttysestä ei ole kakkossentteriksi?

KalPa

Tommi Miettinen ja Matti Kuparinen ovat ehdolla ykkösketjuun. Heidän tasonsa ykkösketjun keskellä on kysymysmerkki. KalPalla oli siis selkeä tarve huippusentterille, mutta jostain syystä panostukset tulivat jo ennestään kovatasoiseen laituriosastoon. Jukka Hentunen ja Ossi Saarinen eivät hirveästi lohduta pimeinä syysiltoina, mikäli keskushyökkääjät eivät kykene pelaamaan tarpeeksi hyvällä tasolla.

Pelicans

Pelicans etsi ykkössentteriä. Sitä ei tullut. Sen sijaan joukkue hankki kaksi kakkossentteriä. AHL:ssä 29 pistettä 42 ottelussa tehnyt Justin Hodgman on vielä kehittyvä pelaaja, joka tuskin vielä on parhaimmillaan. Tero Koskiranta taas tekee paljon töitä, mutta ketjuaan hän ei kykene kannattelemaan. Sentterit ovat joka tapauksessa melko hyviä ja tuovat joukkueeseen leveyttä. Onkin kiinnostavaa nähdä, että kuinka pitkälle Pelicansin tasaisen hyvä sentterikalusto riittää.

TPS

TPS hankki äskettäin Ryan Stonen. Hän on tehnyt farmissa hyviä tehoja ja kuulostaa melko potentiaaliselta hankinnalta. Viimeisinä kausina hän on kuitenkin kärsinyt loukkaantumisista, ja se taas ei kuulosta kovin hyvältä. Stone on pelannut usein myös laidalla. Usein tällaiset Pohjois-Amerikasta tulleet pelaajat sopivat paremmin Suomen kaukalossa laidalle, joka saattaa myös aiheuttaa Turussa päänvaivaa. TPS:n budjetilla Stone on kuitenkin todella hyvä hankinta.

Ässät

Vähemmän yllättäen Porista ei ole kuulunut pelaajauutisia. Ässät on hakenut laadukasta sentteriä ja rima on hankintojen suhteen ollut korkealla. Kenties jopa liian korkealla. Paul Szczechuran kanssa Ässät oli ilmeisesti jo lähellä sopimusta, mutta NHL-peikko tuli väliin. Porissa odotus siis jatkuu vielä ja todennäköisyys huippusentterin löytämisestä pienentyy päivä päivältä. Jos parin päivän sisällä kuuluisi pelaajauutisia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti