maanantai 6. kesäkuuta 2011

Liigajoukkueiden kesän ostoslista

Liigajoukkueet alkavat olla pikkuhiljaa kasassa. Suurin osa joukkueista hakee enää yksittäisiä täsmävahvistuksia. Mutta mitä mahtuu joukkueiden ostoslistalle? Ainakin keskushyökkääjiä moni joukkue näyttäisi kaipaavan.

Blues

Espoossa joukkue on melko hyvin kasassa. Blues voisi kuitenkin kaivata kokemusta joukkueeseensa, sillä 28-vuotias Kristian Kuusela on joukkueensa toiseksi vanhin pelaaja. Toinen huomion arvoinen asia on se, että puolustuksessa on vain seitsemän pelaajaa. Näistäkin yksi on lupaava peruspuolustaja Jani Hakanpää, joka ei ole pelannut yhtään liigapeliä. Puolustus siis kaipaa leveyttä. Ja jos Jere Karalahti tai Ville Lajunen lähtee, niin hankinta puolustukseen on aivan pakollinen. Bluesissa ei ole yhtään ulkomaalaista (paitsi ehkä Lars Volden), joten se helpottaa mahdollisia hankintoja.

HIFK

HIFK:lla on tällä hetkellä erittäin hyvä tilanne, sillä laatua ja leveyttä on jo nyt jokaisella pelipaikalla. Tarvetta ei ole hankkia enää yhtään pelaajaa. Jos Jarkko Ruutu haluaa palata Eurooppaan, niin HIFK varmasti yrittää tehdä sopimuksen hänen kanssaan.

HPK

Alex Leavittin hankinnan jälkeen HPK ilmoitti vielä hakevansa keskushyökkääjää, laitahyökkääjää ja puolustajaa. Tänään puolustukseen hankittiin Ossi-Petteri Grönholm, joten loput hankinnat tulevat hyökkäykseen. Joukkueessa olevat kaksi kanadalaista rajaavat EU:n ulkopuoliset hankinnat yhteen. Hankinnat tulevat joka tapauksessa tarpeeseen, sillä leveyttä ei joukkueessa ole läheskään tarpeeksi.

Ilves

Ilveksellä on joukkue melko hyvin kasassa. Joukkueella on sopimuksen alla suuri määrä omia kasvatteja ja Ville Koistisen sopimus viimeisteli puolustuksen. Laitahyökkääjä Toni Rajalan jatkokuviot selviävät kesän aikana. Ainoana hankintalistalla on tällä hetkellä kärkiketjuun keskushyökkääjä uransa lopettavan Pasi Määttäsen tilalle. Ulkomaalaiskiintiössä on vielä yksi paikka jäljellä, joten hankinta voi olla tarpeen tullen kanadalainen tai yhdysvaltalainen.

Jokerit

Jokereilla on joukkueessaan leveyttä eikä joukkueella ole selkeää tarvetta lisähankinnoille, varsinkin kun leveyttä tuovissa pelaajissa on potentiaalia suureen rooliin. Ostoksille täytyy mennä lähinnä siinä vaiheessa, mikäli koeajalla olevien Petr Kalusin ja William Wallénin kanssa ei tehdä sopimusta. Janne Lahden mahdollinen lähtö Venäjälle saattaa aiheuttaa mahdollisen korvaajan metsästyksen. Jokerit voi vielä hankkia yhden EU:n ulkopuolisen pelaajan, joten se helpottaa mahdollista reagointia tarpeen niin vaatiessa.

JYP

JYPin joukkue on valmis. Joukkueessa on jo nyt tarpeeksi laatua ja leveyttä. Sami Vatasen jäätyä vielä kaudeksi Jyväskylään ei edes Jyrki Välivaaran mahdollinen lähtö Venäjälle aiheuta suurta tarvetta puolustusosastolle. Ja jos puolustaja hankitaankin, niin kyseessä olisi todennäköisesti leveyttä tuova puolustaja. Antti Pihlströmiä ei myöskään tarvitse korvata mikäli hän lähtee Venäjälle. Juha-Pekka Hytösen mahdollinen lähtö tuottaisi tarpeen hankkia vielä yksi keskushyökkääjä. Tuossa tilanteessa helpottaa se, että ainoastaan Eric Perrin rasittaa ulkomaalaiskiintiötä.

KalPa

KalPan tilanne on hyvä. Jukka Hentusen siirtymistä Kuopioon on odotettu jo pidemmän aikaa. Jos Hentunen siirtyy KalPaan, niin joukkue olisi todennäköisesti valmis. Tommi Miettinen on tällä hetkellä loukkaantuneena ja hänen syksyn kunnosta riippuen voi KalPalla olla tarve hankkia vielä yksi keskushyökkääjä. Koska joukkueella on vain yksi ulkomaalaiskiintiötä rasittava pelaaja, niin se antaa monipuoliset mahdollisuudet reagointiin.

Kärpät

Iiro Tarkin lähdettyä Kärpät saattaa käydä maalivahtiostoksilla. Jotenkin vaikea uskoa, että Kärpät lähtisi kauteen Ville Hostikka ykkösvahtina. David Aebischeriä ainakin on huhuiltu ykkösvahdiksi. Muuten joukkue taitaa olla valmis. Tarpeen vaatiessa Kärpät kuitenkin kykenee tekemään lisää hankintoja. Joukkueella on tällä hetkellä neljä ulkomaalaista, mutta jokainen heistä on EU-pelaaja eikä heitä lasketa ulkomaalaisiksi.

Lukko

Raumalla joukkueen kasaaminen on hyvässä vaiheessa eikä hyökkäykseen tarvita enää hankintoja, ellei Perttu Lindgren lähde muualle. Puolustukseen sen sijaan on tarvetta vielä ainakin yhdelle pelaajalle, sillä seitsemän puolustajaa ei vielä riitä. Haussa on todennäköisesti liigatasolle erittäin laadukas puolustaja. Kris Beech on ainoa ulkomaalaiskiintiöön laskettava pelaaja, joten kärkipuolustajaa voi hyvin hakea Pohjois-Amerikasta.

Pelicans

Lahdessa joukkueeseen on panostettu ja joukkue alkaakin olla valmis. Pakottava tarve on enää keskushyökkääjälle. Tällä hetkellä sentterit ovat Matias Loppi, Jarkko Immonen ja Tommi Paakkolanvaara, joten haussa on ykkössentteri. Lahtelaisia helpottaa tässä tehtävässä se, että ulkomaalaiskiintiössä on vielä tilaa.

SaiPa

SaiPalla on vielä monia kysymysmerkkejä joukkueessaan. Puolustuksessa on sopimus vain seitsemän pelaajan kanssa, joista Jere Pullilla on 19 liigaottelun kokemus ja Riku Dufva ei ole pelannut liigassa vielä kertaakaan. Brian Salcidon kanssa neuvotellaan jatkosta, joka kertoisi hankinnasta puolustukseen. SaiPan hyökkäyksessä on jo nyt paljon leveyttä, mutta kärkipelaajat puuttuvat. Erityisesti maalintekijöistä on pulaa. Rahaa tuskin on kuitenkaan erityisen koviin hankintoihin, joten hyökkäyspään hankinnat voivat jäädä yhteen kovempaan hyökkääjään. SaiPan onneksi heidän ulkomaalaisensa eivät rasita ulkomaalaiskiintiötä, vaan joukkue voi hankkia halutessaan vaikka kolme kanadalaista.

Tappara

Tapparan joukkue on tällä erää valmis, eikä vahvistuksia ole hetkeen odotettavissa. Joukkueessa on yksi kanadalainen ja yksi yhdysvaltalainen, joten tarpeen vaatiessa yhden pohjoisamerikkalaisen hankinta on mahdollista.

TPS

TPS:llä on rahat vähissä ja joukkueessa keskitytään nykyisten sopimuspelaajien kehittämiseen. TPS pyrkii käytettävissä olevilla varoilla hakemaan keskushyökkääjää kärkikenttiin. Myös puolustaja on haussa, mikäli rahaa jää kirstun pohjalle sentterihankinnan jälkeen. Tällä hetkellä vain Garrett Raboin lasketaan ulkomaalaiseksi, joten ulkomaalaiskiintiö ei TPS:n onneksi ole tällä hetkellä rasite.

Ässät

Ässät etsii tällä hetkellä kärkiketjun keskushyökkääjää. Ulkomaalaiskiintiössä on tilaa, joten hankinta Pohjois-Amerikasta on mahdollinen. Lisäksi joukkue on kaupitellut jo pidemmän aikaa puolustaja Kristian Kudrocia. Jos slovakkipuolustaja lähtee, niin Ässät saattaa hankkia vielä yhden puolustajan.

Toki näiden hankintojen lisäksi moni joukkue saattaa hankkia vielä lisää pelaajia tuomaan kokoonpanoon leveyttä ja syvyyttä. Ja aina jokin pelaaja loukkaantuu pitkäksi aikaa, jolloin tulee tarvetta hankkia jonkinlainen korvaaja. Kaikilla joukkueilla ei nimittäin omista junioreista löydy tarpeeksi hyviä paikkaajia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti