maanantai 27. elokuuta 2012

Katso Ivan Hlinkan muistoturnauksen finaali Youtubesta

Youtubesta löytyy melkoinen herkkupala juniorijääkiekon ystäville. Ivan Hlinkan muistoturnauksen finaaliottelussa pelasivat vastakkain Kanada ja Suomi, ja tuo finaaliottelu on katsottavissa Youtuben kautta. Nyt kaikilla on siis mahdollisuus katsella Suomen 95-syntyneiden ikäluokan otteita kovinta mahdollista vastusta vastaan.

Itse turnaushan on alle 18-vuotiaiden maajoukkueen toinen pääturnaus kauden aikana. Alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuskilpailut ovat tietysti kovatasoinen turnaus, jossa USA valjastaa parhaimman mahdollisen joukkueensa, mutta täyttä kuvaa ei tuo turnaus ikäluokan voimasuhteista anna. Moni Kanadan parhaista pelaajista pelaa nimittäin Kanadan junioriliigojen pudotuspeleistä, samoin useampi muun maan pelaaja. Ivan Hlinkan muistoturnaukseen Kanada puolestaan valjastaa aina parhaimman mahdollisen joukkueensa, mutta USA puolestaan panttaa parhaimmistoaan muihin turnauksiin. Lisäksi kesän lopulla pelattavassa turnauksessa ei pelin taso välttämättä yllä ihan kevään mittoihin.

Suomi kykeni turnauksessa voittamaan sekä USA:n että Ruotsin, mutta hävisi Venäjälle. Erityisesti voitto parhaimmat pelaajansa mukaan valinneelta Ruotsista on kova saavutus, sillä sitä ei ihan koko ajan tapahdu. Saavutusta korostaa se, että Suomelta puuttui tällä hetkellä ikäluokan kovimmat hyökkääjät, sillä Aleksander Barkov, Juuso Ikonen ja Artturi Lehkonen olivat samaan aikaan alle 20-vuotiaiden maajoukkueen mukana. Kukaan suomalaishyökkääjistä ei intoutunut turnauksessa suureen pistetehtailuun, mutta merkit ovat lupaavat. Tällä kertaa kärkinimien takana näyttäisi olevan mukavasti laajuutta.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti