sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

Hall Edmontoniin ja Granlund Minnesotaan

Varaustilaisuus on ohi ja moni asia meni odotuksien mukaan. Oikeastaan odotetusti Edmonton Oilers valitsi ensimmäisellä vuorolla Taylor Hallin ja toisella vuorolla Boston Bruins päätyi varaamaan Tyler Seguinin. Suuri osa ensimmäisellä kierroksella varattavista pelaajista oli ennalta-arvattavissa ja ketään ei oikeastaan yllättänyt varausten määrät maittain katsoen. Kanadasta ja USA:sta varataan edelleen eniten pelaajia ja Euroopasta Ruotsi dominoi. Venäläisiä ei uskalleta varata hirveästi KHL:n takia ja suomalaisia tulee sitten seuraavaksi eniten. Mutta jos yksittäisiä pelaajia katselee, niin yllätyksiäkin löytyy.

Taylor Hall varattiin ensimmäisenä

Odotettua paremmalla numerolla varattiin selkeimmin kymmenentenä varattu Dylan McIlrath. New York Rangers sitten päätti palata 90-luvulle ja varata lähinnä nyrkkeilijänä tunnetun puolustajan. St. Louis Bluesin numerolla 14 varaama Jaden Schwartz varattiin myös yllättävän aikaisin. Lahjoja kieltämättä tältä hyökkääjältä löytyy, mutta ennemmin olisin arvellut hänet varattavan vasta ensimmäisen kierroksen lopulla. Colorado Avalanche valitsi taas numerolla 17 Joey Hishonin, jonka itse olin rankannut toisen kierroksen alkupäähän. Maalivahtiosastolta yllättäen Mark Visentin oli se kanadalaisvahti, joka varattiin ensimmäisellä kierroksella, eikä vasta toisella kierroksella varattu Calvin Pickard.

Yllättävän heikoilla numeroilla varattiin kärkiviisikkoon miltei poikkeuksetta veikatut puolustajat Cam Fowler ja Brandon Gormley. Ilmeisesti joku pitää Fowleria liiankin paljon pelkkään luisteluun luottavana puolustajana ja Gormleyta taas liian tasapaksuna. Emerson Etemin putoaminen ensimmäisen kierroksen viimeisille varausvuoroille asti myös hämmästytti allekirjoittanutta. Sijalle 24 veikkaamani Tyler Toffoli varattiin myös vasta sijalla 47. Vuodenvaihteessa kärkikymmenikössä ollut taitava, mutta asennevammainen Kirill Kabanov löysi lopulta myös tiensä New York Islandersiin kolmannella kierroksella numerolla 65. Paljon parempaa varausta en Islandersille kyllä voinut kolmannelta kierrokselta toivoa. Mutta suurin pudotus odotuksiin nähden taisi löytyä kuitenkin kolmannelta kierrokselta. Ilmeisesti pelaajan venäläisyys aiheutti kysymysmerkkejä niin paljon, että venäläisten varauksista tunnettu Washington Capitals pääsi varaamaan Stanislav Galievin (minun veikkauksissa hänet oltaisiin varattu numerolla 20) vasta numerolla 86.

Islanders varasi Kirill Kabanovin.

Suomalaiset noudattivat useimmiten odotettuja linjoja. Mikael Granlundista tuli ensimmäinen suomalainen ensimmäisen kierroksen varaus sitten Riku Heleniuksen ja vuoden 2006. Viimeksi kenttäpelaaja varattiin ensimmäisellä kierroksella vuonna 2004. Melkoinen saavutus. Varauksen teki veikkausteni mukainen yhdeksäntenä varannut Minnesota Wild, jolla on hyviä kokemuksia Mikko Koivusta. Näin Granlundista tuli yksi varhaisimmin varatuista suomalaisista. Pienemmällä varausnumerolla on taidettu aiemmin varata vain Kari Lehtonen, Olli Jokinen, Aki Berg, Joni Pitkänen ja Mikko Koivu. Muut varatut suomalaiset olivat myös odotetut. Pulkkinen, Donskoi, Aittokallio, Hakanpää ja Iilahti varattiin kaikki omiin seuroihinsa ja näiden ”varmojen” pelaajien lisäksi varattiinkin sitten vain SM-liigassa jo vakuuttanut Joonas Rask. Varausajankohdatkin olivat pääsääntöisesti odotetut. Pulkkinen koki loukkaantumisten ja heikkojen miesten pelien esitysten jälkeen putoamisen peräti neljännelle kierrokselle. Toni Rajalan kanssa kohtalo on siis samankaltainen. Pulkkisen onneksi hänet kuitenkin varasi Detroit Red Wings, joka on aina osannut olla kärsivällinen ja on tehnyt pienemmistäkin europelaajista hyviä NHL-pelaajia. Jani Hakanpää taas valittiin yllättävän aikaisin, myös neljännellä kierroksella. Isokokoisia puolustajia siis selvästi kaivataan ja St. Louis Blues tietänee Jarmo Kekäläisen Suomen suhteiden avulla, että mitä saavat. Pitkä projekti on edessä, mutta luistelun parantuessa ja muiden taitojen kehittyessä tämän vuoden vauhdilla Hakanpää voi olla tulevaisuuden NHL-puolustaja.

Minnesota Wild varasi Mikael Granlundin.

Varaustilaisuuden ensimmäinen kierros ja suomalaiset:
1.  Edmonton Oilers - Taylor Hall
2.  Boston Bruins - Tyler Seguin
3.  Florida Panthers - Erik Gudbranson
4.  Columbus Blue Jackets - Ryan Johansen
5.  New York Islanders - Nino Niederreiter
6.  Tampa Bay Lightning - Brett Connolly
7.  Carolina Hurricanes - Jeff Skinner
8.  Atlanta Thrashers - Alexander Burmistrov
9.  Minnesota Wild - Mikael Granlund
10. New York Rangers - Dylan McIlrath
11. Dallas Stars - Jack Campbell
12. Anaheim Ducks - Cam Fowler
13. Phoenix Coyotes - Brandon Gormley
14. St. Louis Blues - Jaden Schwartz
15. Los Angeles Kings - Derek Forbort
16. St. Louis Blues - Vladimir Tarasenko
17. Colorado Avalanche - Joey Hishon
18. Nashville Predators - Austin Watson
19. Florida Panthers - Nick Bjugstad
20. Pittsburgh Penguins - Beau Bennett
21. Detroit Red Wings - Riley Sheahan
22. Montreal Canadiens - Jarred Tinordi
23. Buffalo Sabres - Mark Pysyk
24. Chicago Blackhawks - Kevin Hayes
25. Florida Panthers - Quinton Howden
26. Washington Capitals - Evgeny Kuznetsov
27. Phoenix Coyotes  - Mark Visentin
28. San Jose Sharks - Charlie Coyle
29. Anaheim Ducks - Emerson Etem
30. New York Islanders - Brock Nelson  

99. Florida Panthers – Joonas Donskoi
104. St. Louis Blues – Jani Hakanpää
107.
Colorado Avalanche – Sami Aittokallio
111. Detroit Red Wings – Teemu Pulkkinen
175. Vancouver Canucks – Jonathan Iilahti
198. Nashville Predaors – Joonas Rask

Ensi vuonna on sitten taas kerran uusi varaustilaisuus. Näillä näkymin selkeimmin kärkivarauksesta kamppailevat ruotsalaispuolustaja Adam Larsson, sekä kanadalaishyökkääjät Sean Couturier sekä Ryan Nugent-Hopkins. Suomalaista tuskin varataan ensimmäisellä kierroksella, mutta näillä näkymin monella suomalaisella on kuitenkin hyvä mahdollisuus tulla varatuiksi. Joel Armia, Markus Granlund, Christopher Gibson, Miikka Salomäki, Mika Partanen, Sami Salminen, Richard Ullberg, Santeri Arousva, Jesper Kokkonen ja Miro Aaltonen näin esimerkkeinä voivat hyvinkin saada varauksen. Mutta sen me tiedämme sitten vuoden päästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti