perjantai 20. elokuuta 2010

Haetaan yhtä pelaajaa

Joukkueen runko on nyt valmis. Kuitenkin olemme vielä hereillä siirtomarkkinoilla ja etsimme vielä yhtä puolustajaa ja / tai hyökkääjää. Tarkennuksena vielä haussa on yleensä (oikeakätinen) kiekollinen puolustaja, ykkössentteri tai ykköslaituri. Kuulostaako jotenkin tutulta? Niin pitäisikin. Tuo on vieläkin monen liigajoukkueen tilanne.

Kausi lähestyy jo huimaa vauhtia. SM-liiga alkaa alle kuukauden päästä. Mutta vielä noin puolet joukkueista ei ole valmiita. Jotkut joukkueet ovat toki valmiita, jotkut pidemmän aikaa. Mutta kaikesta huolimatta moni joukkue kaipailee vielä vahvistuksia. Blues kaipaa laituria, Ilves kaipaisi montaa asiaa, mutta lähinnä ykköspakkia, Pelicans etsii hyökkääjää, Kärpät hakee todennäköisesti puolustajaa, Ässät hakee ykkössentteriä ja ykköslaituria. Eikä Jokeritkaan välttämättä noilla laitureilla lähde kauteen, vaan vasempaan laitaan saatetaan hakea vielä pelaajia. 

Mistä ihmeestä nuo joukkueet saavat pelaajat noihin rooleihin, kun kesän aikanakaan niitä ei ole löydetty?

Aki Uusikartano on vielä ilman seuraa

Vaihtoehtoja on onneksi vielä. AHL:ssä on vielä pelaajia ilman sopimusta ja sieltä voisi löytyä sopivia vahvistuksia. Ruotsin Elitserienissäkin on pelannut viime kaudella SM-liigastakin tuttuja pelaajia ihan hyvin, mutta silti Kent McDonell, Martin Sonnenberg ja Patrick Yetman ovat ilman sopimusta. Ja onhan siellä muutama muukin potentiaalinen nimi. Monta kertaa myös kuulee lausunnon, jolla katsotaan pelaajia, jotka putoavat NHL:n harjoitusleiriltä. Mutta todennäköisyys saada tuollainen pelaaja lienee samaa tasoa kuin se, että Mika Saukkonen joskus oppisi selostamaan. Sitten on vielä viime kaudella SM-liigassa pelanneita pelaajia, joiden palkkapyyntö on ainakin tähän saakka ollut liian korkea, tai sitten roolia ei ole vain löytynyt. Niin, minne menevät Tuomas Pihlman, Tommi Kovanen, Shayne Toporowski, Marko Jantunen, Steve Kariya, Markku Tähtinen, Toni Mäkiaho, Toni Dahlman, Vesa Viitakoski tai Aki Uusikartano?

Ja sitten kun ollaan saatu alkukauden joukkue kasaan, niin haetaankin jo uusia vahvistuksia, kun pelaaja X ei onnistukaan roolissaan. Tai kun pelaaja Y epäonnistuu muualla, mutta kiinnostaa omaa joukkuetta. Tai sitten pelaaja Z loukkaantuu, jolloin tulee tarve vaikkapa tuolle pelaaja X:lle. Kauden aikana viime vuonnakin Suomeen tuli useampi loistava pelaaja, kuten vaikkapa Mikko Lehtonen, Lukas Kaspar ja Antti Pihlström. Sama toistuu tänäkin vuonna. Kuten on toistunut joka kausi tähän mennessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti