keskiviikko 11. elokuuta 2010

Ville Ahlgren

Eilisen A-nuorten harjoitusottelun aikana vieressäni ollut mies kysäisi, että kuka on tuo Ässien numero 18. Minunkin piti miettiä hetken. Vastaus kysymykseenhän on Ville Ahlgren. Hän on Porissa jäänyt hieman pimentoon, sillä tuo lyhyt hyökkääjä (eliteprospects sanoo, että 164 cm, mutta kyllä tuota pituutta tällä hetkellä taitaa enemmän olla) on pelannut vain 2 ottelua B-junioreissa kaudella 2008 – 2009 ja viime kausi kuluikin Pohjois-Amerikassa eräässä Dallas Starsin juniorijoukkueessa USA:n puolella. Toki meriittilistalta löytyy osallistuminen Pohjola-leirille, mutta se ei vielä tarkoita mitään. Viime kaudella B-nuorten välierien aikaan kuuluttaja taisi ilmoittaa, että Ville Ahlgren palaa Poriin täksi kaudeksi. Olin aika neutraalilla mielellä. Porilaisista vuonna 1993-syntyneistä kavereista huomioni oli jo kiinnittynyt muihin Porissa kovaa jälkeä tehneisiin junioreihin, kuten Joel Armiaan, Santeri Arousvaan ja Jesse Huhtalaan.

Mutta kaksi ottelua voi muuttaa kaiken. Jo Sportin A-nuoria vastaan Ahlgren oli yksi harvoja Ässien valopilkkuja, mutta varsinkin eilen Ahlgren oli loistava. Voi olla, että taito korostui parempien pelikavereiden kanssa. Ahlgren kuitenkin vakuutti allekirjoittaneen ihan omalla tekemisellään. Oli upeaa katseltavaa, kun nuori häkkipää antaa tarkkoja lättysyöttöjä kaverin lapaan. Muutenkin syötöt olivat hyviä ja Ässät tekikin pari maalia pitkälti Ahlgrenin hienon syötön ansiosta. Upeaa oli myös katsella vauhdikkaita nousuja kiekko lavassa kohti maalia. Ahlgren myös laukoi kohti maalia ja halusi itse ratkaista pelejä. Yksi laukaus menikin maaliin perukoille. Ja kyllä huomasi, että Ahlgren ei ole mikään puukäsi. Ottelussa nähtiin lukuisia hienoja harhautuksia. Lopun voittomaalikilpailussa tuli vielä yksi hieno, mutta ikävä kyllä maalivahdin torjuma yritys, kun nuori hyökkääjä harhautti maalivahdin jättämällä kiekon taakseen ja laukomalla maila jalkojen välissä. Ahlgren yritti siis tehdä samankaltaisen liikkeen, kuin Mikko Rautee tässä videossa:

Täytyykin jatkossa tarkkailla Ahlgrenin otteita vielä tarkemmin. Taitoa verrattuna muihin kyllä riittää. Ja jos otteet pysyvät yhtä hyvinä kuin eilen Porissa, niin pelipaikka A-junioreista kyllä irtoaa. Samalla voidaankin sitten spekuloida, että mahtuuko Ahlgren jopa alle 18-vuotiaiden maajoukkueeseen. Johonkin turnaukseen ainakin luulisi mahtuvan kokeelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti