sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Kuukauden juniori: Jesse Huhtala

Jesse Huhtala
184 cm / 77 kg
Syntynyt 9.5.1993 Porissa
Kasvattajaseura: Ässät

Huhtala on ehtinyt käymään jo Pohjois-Amerikan puolella. Ura on kulunut muuten Porissa, mutta ennen tätä kautta WHL-joukkue Everett Silvertips varasi porilaisen, ja Huhtala kävi yrittämässä pääsyä Kanadan junioriliigaan. Reissu jäi yritykseksi, ja oman ikäluokkansa maajoukkueissa esiintynyt hyökkääjä palasi Poriin. Tällä hetkellä hän pelaa pääosin A-nuorissa, vaikka ajoittain on käynytkin B-junioreiden mukana.

Huhtalan luistelu on melko hyvää. Vauhtia ja potkua puuttuu vielä eteenpäin luistelussa, mutta tekniikka on muuten melko hyvin kohdillaan. Erityisesti luistelu sivuttain on porilaisella ikäisekseen varsin hyvää. Lisäksi hän kykenee kääntymään todella nopeasti. Luisteluun pitäisi saada vielä tehoa ja terävyyttä, mutta ne tulevat todennäköisesti iän myötä.

Teknisesti Huhtala ei ole mikään erityisen hyvä. Kiekko kyllä pysyy hyvin mukana ja syötöt ovat kovia ja tarkkoja. Muuten löytyy puutteita niin syötön vastaanottamisesta, mailankäsittelystä, harhautuksista ja kiekon suojauksesta. Tällä hetkellä noilla seikoilla Huhtala ei kykene erottumaan muista junioreista. Myös karvaaminen voisi olla parempaa. Nimittäin vaikka Huhtala yrittää melko aktiivisesti karvata niin hyökätessä, kuin puolustaessa, hän ei kyennyt kiekonriistoihin tai syötönkatkoihin.

Teknisiä heikkouksia Huhtala korvaa jonkin verran fysiikallaan, sillä hän on kooltaan hieman keskivertojunioria isompi. Lisäksi hänen tasapainonsa tuntuu olevan kohdillaan. Siksi tuntuukin hieman oudolta, ettei porilainen taklaa, tai käytä kroppaansa enemmän kiekon suojaamisessa. Tilanteisiin Huhtala voisi mennä myös aktiivisemmin. Vaikka nuorukainen ei varsinaisesti pelkää mennä ahtaaseen paikkaan, niin nousuja maalille ja taistelua kiekosta viimeiseen saakka kaivattaisiin enemmän.

Pelkkä fysiikka ei kuitenkaan auta suurimmassa ongelmassa. Huhtalan sijoittuminen tuntuu olevan heikkoa. Syötön vastaanottamista ja laukauksia oli vaikeaa arvioida, sillä melko suuresta peliajastaan huolimatta Huhtala ei usein kiekkoon koskenut. Hänelle on vaikea syöttää, mikäli hän ei kykene pelaamaan itseään pelattavaksi. Siksipä laukausta en voi arvioida, sillä matsissa Huhtala sai vain yhden heikon laukauksen erään harhautuksen jälkeen. Puolustuspäässä Huhtala sentään sijoittui hivenen paremmin.

Muita huomioita on se, että Huhtalan peli oli aivan peruspelaamista. Mitään erityisen hienoja ratkaisuja ei porilaiselta nähty. Lisäksi Huhtala pääsi pelaamaan ylivoimaa, mutta alivoimassa häntä ei nähty. Sinällään outoa, sillä Ässät käyttää alivoimassa esimerkiksi Borna Rendulicia, joka ei pelikäsitykseltään erityisen vakuuttava ole. Huhtalaa voi myös käyttää monipuolisesti, sillä hän pelasi SaiPaa vastaan laiturina, vaikka hän yleensä on ollut keskellä.

Vahvuudet:

Ikäisekseen hyvä fysiikka
Syöttäminen

Heikkoudet:

Sijoittuminen
Karvaaminen

Yhteenveto:

Kyllä Huhtala vielä tästä kehittyy. Hän pelaa kuitenkin itseään vanhempien kanssa. Kun sijoittuminen paranee, niin tuloksetkin varmasti paranee. Tällä hetkellä kuitenkin näyttää, että Huhtalasta voi tulla ihan hyvä toisen tai kolmannen ketjun hyökkääjä SM-liigaan, joka ei ole erityisen hyvä missään, muttei myöskään erityisen huono missään. Työntekoa liigapaikan saaminen toki vaatii, sillä pelkillä lahjoilla Huhtala ei liigaan pääse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti