tiistai 2. marraskuuta 2010

Ei yllätyksiä

Suomen jääkiekkomaajoukkue aloittaa kautensa. Edessä on kotiturnaus, eli Karjala-turnaus. Jukka Jalonen on valinnut Leijonia edustamaan nimekkään nipun. Suurin osa pelaajista on varteenotettavia ehdokkaita kevään MM-kisoihin ja nyt jo joukkueessa on paljon kokemusta arvoturnauksista ja muista maajoukkuepeleistä. Tavoite on siis selkeästi voittaa kotikentällä. Kokeilut tehdään sitten Moskovassa.

Suomi Karjala-turnauksessa

Maalivahdit:
Petri Vehanen - Ak Bars Kazan (KHL)
Karri Rämö - Avangard Omsk (KHL)

Puolustajat:
Petteri Nummelin - Lugano (Sveitsi)
Lasse Kukkonen - Metallurg Magnitogorsk (KHL)
Ossi Väänänen - Jokerit
Jyrki Välivaara - JYP
Janne Niskala - Metallurg Magnitogorsk (KHL)
Juuso Hietanen - HV-71 (Ruotsi)
Pasi Puistola - HV-71 (Ruotsi)
Topi Jaakola - Luleå (Ruotsi)

Hyökkääjät:
Jani Tuppurainen - JYP
Perttu Lindgren - Lukko
Ville Peltonen - HIFK
Mikko Lehtonen - Skellefteå (Ruotsi)
Jarkko Immonen - Ak Bars Kazan (KHL)
Petri Kontiola - Metallurg Magnitogorsk (KHL)
Jori Lehterä - Lokomotiv Jaroslavl (KHL)
Teemu Laine - HV-71 (Ruotsi)
Niko Kapanen - Ak Bars Kazan (KHL)
Antti Pihlström - JYP
Lennart Petrell - HIFK
Juhamatti Aaltonen - Metallurg Magnitogorsk (KHL)
Leo Komarov - OHK Dynamo Moskova (KHL)

Niko Kapanen jälleen maajoukkueessa

Yllätyksiä ei siis juuri ollut. Sellaisiksi voidaan ehkä laskea Välivaara, Tuppurainen ja Petrell. Mutta Välivaara on monipuolinen puolustaja, Tuppurainen on pelannut hyvän alkukauden ja Petrellillä on takuuvarmasti käyttöä alemmissa ketjuissa. Mikko Lehtonen on myös kiinnostava nimi. Pari vuotta sitten Euro Hockey Tourilla hän esitti ennakkoluulottomia otteita ja sen jälkeen takana on kaksi hyvää kautta farmissa. Nyt hän on pelannut hyvän alkukauden Ruotsissa. Minä odotan häneltä todella paljon. Pisteitäkin pitäisi tulla.

Toki joukkueeseen olisi voitu valita muitakin nimiä. KHL:stä tarjolla olisivat olleet erinomaisesti alkukaudella pelanneet Jonas Enlund, Ville Nieminen ja Ilkka Heikkinen. Elitserienissä erinomaisia otteita ovat esittäneet nyt valittujen lisäksi Timo Pärssinen, Jukka Voutilainen, Janne Niinimaa ja Eero Somervuori. Sveitsistä olisi voitu valita Tony Salmelainen. Ja SM-liigasta kiinnostavia nimiä olisivat olleet Joni Myllykoski, Teemu Lassila, Eero Kilpeläinen, Ville Lajunen, Jere Karalahti, Juha Leimu, Ville Viitaluoma, Lauri Tukonen, Janne Lahti... Heistä moni tullaan varmasti näkemään vielä tällä kaudella maajoukkueessa.

Samaan aikaan muualla nuorten maajoukkue Tshekin turnaukseen on valittu. Jalkeilla on lähes paras mahdollinen ryhmä. Tähtinä ovat Sami Vatanen, Mikael Granlund, Teemu Pulkkinen ja Joel Armia. Varsinkin Vatanen olisi hyvin voinut mahtua myös Karjala-turnaukseen, mutta heidän alkukauden tavoite on viedä Suomi mitaleille vuodenvaihteen nuorten MM-kisoissa. Tshekin turnauksen joukkue tulee olemaan suurilta osin sama, kuin vuodenvaihteessa, joten tulosta odotetaan. Jos nyt ei Suomi menesty, niin suuria odotuksia ei kannata vuodenvaihteellekaan asettaa. Pohjois-Amerikasta tulee toki mukaan vielä Rasmus Rissanen ja Erik Haula, sekä kenties Christopher Gibson ja Mika Partanen. Joonas Nättinenkin tulee pelaamaan kisoissa, mikäli tervehtyy joulukuun alussa. Ja nyt valitun ryhmän ulkopuolelta voi muutama kaveri (esimerkiksi Lauri Kärmeniemi ja Teemu Tallberg) nousta pienempiin rooleihin. Kiinnostava nimi on puolustaja Olli Määttä. Nuorukainen on syntynyt 1994, mutta on pelannut erinomaisesti Mestiksessä. Hänen aikansa tuskin on kuitenkaan vielä, vaan vasta myöhemmin. Nyt hän kuitenkin saa kerätä hyvää kokemusta kovemmista peleistä.

Miten Leijonille käy? Se selviää aivan kohta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti