keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Urhot

Tämä on tarina urhoollisista ihmisistä. Ihmisistä, jotka tulivat pelastamaan SM-liigan televisio-oikeudet haltuunsa, kun kilpailuvirasto totesi ison pahan Canal+:n olevan liian iso ja paha. Kiiltävissä sotisovissaan urhot kuitenkin pelastivat tv-oikeudet. Ja vaikka matka oli pitkä ja täynnä vaaroja, esimerkiksi Viestintävirasto nimeä kantavan mörrimöykyn muodossa, niin lopulta urhot saapuivat kaupunkiin ja alkoivat lähettää kolmea SM-liigan ottelua viikossa.

Urhot olivat bisnesmiehiä, mutta hivenen hätäisiä. Bisnes kasvoi valtavasti. SM-liigan lisäksi urhot alkoivat hoitaa myös jalkapalloa, koripalloa, lentopalloa ja ties mitä muuta. Seuraavaksi tulee mukaan varmaan jo hevospoolo. Urhot itse eivät huomanneet muuttuneensa isoksi ja pahaksi. Tai tiedä häntä, ovatko he isoja ollenkaan. He kuvittelevat itsestään liikoja. Samaan aikaan kun urhojen tarjoama valikoima kasvoi, niin aika ei riittänytkään asioiden perinpohjaiseen hoitoon. SM-liigassakin pyörivät samat pelaajaprofiilit pelistä toiseen. Välillä ei edes pelin tarvitse olla sama. Mutta ihan sama. Bisnes on bisnestä ja rahaa tulee. Urhot saavat varsinkin rahaa Urho Playn kautta verkosta. Paha vain, että verkko on usein ihan solmussa ja ihmiset tuntevat heittäneensä rahansa toivomuslähteeseen toivoen, että jos tällä kertaa tulisi toimiva lähetys. Tiedotuskin toimii vähän miten sattuu. Urhoille ei ole tullut mieleen heidän upeassa norsunluutornissaan, että tavallinen kansa haluaisi ehkä joskus tietää, mikä ottelu tv:stä tulee.

Tältä näyttää monen porilaisen televisio Urhon pelien aikana

Urho Total on erinomainen asia. Mahdollisuus katsoa jokainen ottelu on upea. Vierasmatkalle kun harvoin tulee lähdettyä. Ja minä, kuten urhotkin tietävät sen, että osa satunnaiskatsojista katsoo nyt pelit kotonaan ja samalla katselee jääkiekkoa aiempaa enemmän. Ehkä he vielä tulevat hallille. Mutta entä se tavallinen Urho? Se, mikä tulee tavalliseen antenni- tai kaapeliverkkoon? No laatuhan on romahtanut, samat jutut tulevat jokaisella erätauolla ja joku Petteri Nokelaisen pelaajaprofiili alkaa olla jo hivenen kulutettu juttu. Huono asia on myös otteluiden epätasainen jakautuminen joukkueiden välillä. Tämä taulukko on Jatkoajan keskustelupalstalta ja siinä saattaa olla pieniä heittoja väärien laskutoimitusten ja otteluiden muutosten takia. Joka tapauksessa hyvän kuvan se antaa. Urholla näytetyt pelit joukkueittain 6.11 saakka:

Jokerit 7 kertaa
JYP 6 kertaa
HIFK, Kärpät, Pelicans 5 kertaa
Lukko, Blues, SaiPa, HPK 4 kertaa
Ilves, TPS, KalPa 3 kertaa
Tappara ja Ässät 2 kertaa

Mahtaa Porin ulkopuolella asuvat Ässien kannattajat olla innoissaan, että Ässien pelejä ei näytetä. Tapparan etäkannattajat tuskin myöskään ovat erityisen ilahtuneita. UrhoTV:n tilaus ollaan varmaan uudistamassa ihan ilman miettimistä. Enkä usko, että moni muukaan kovin innoissaan on, kun JYPin tai Jokereiden matsi tulee jälleen kerran.

Urhojen kannattaisi miettiä kuvionsa vielä uudelleen, tai tavallinen kansa ei pian maksakaan veroäyrejään urhoille.

1 kommentti:

  1. Kyllä on täysin totta koko kirjoitus. Vähän voisi kyllä tasata noita eri joukkueiden ottelumääriä normi urholta. Ottaa niin päähän, kun oma joukkue pärjää ja urholta tulee jotain hmv jyp-hpk pelejä. EI voi ymmärtää...

    VastaaPoista