keskiviikko 6. lokakuuta 2010

NHL tulee Suomeen

Myönnetään, että olen odottanut jo pitkään NHL-kauden alkua. Maailman paras liiga on kuitenkin erittäin kiinnostava. Sinivalkoisten lasien läpi tarkasteltuna sekin on erityisen mukavaa, että kausi alkaa Suomessa. Helsingissä kohtaavat huomenna Carolina Hurricanes ja Minnesota Wild. Kysehän on jo parin vuoden ajan NHL-kauden aloittavasta NHL Premierestä, jossa jotkin joukkueet aloittavat kautensa Euroopassa. Niin tälläkin kertaa ja perinteinen jääkiekkomaa Suomikin saa omat pelinsä.

Hurricanes ja Wild eivät ole erityisen kiinnostavia joukkueita maailmanlaajuisesti, mutta tänä vuonna suomalaisittain ajateltuna joukkuevalinnat ovat paremmat kuin viime vuonna. Mukana on peräti kuusi suomalaista ja eräs SM-liigaakin paljon pelannut puolustaja. Suomalaisten joukossa ovat ihan maailman parhaiden suomalaisten joukkoon kuuluvat kiekkoilijat. Jos Mikko Koivu, Tuomo Ruutu, Jussi Jokinen, Niklas Bäckström, Joni Pitkänen ja Antti Miettinen eivät kiinnosta, niin jo on kumma. Joukossa on kuitenkin esimerkiksi viime kaudella eniten pisteitä NHL:ssä tehnyt suomalaishyökkääjä sekä 30 maalin mies. Ja onhan mukana varsinkin HIFK-faneille tuttu Marek Zidlicky.

Suomalaisista kannattaa huomio kiinnittää Jussi Jokiseen. Mies ei mahtunut Olympialaisiin, josta syntyi melkoinen kohu. Loppukaudella Jokinen oli myös huimassa vireessä. Siksi odotukset olivatkin korkealla, kun Jokinen lupautui MM-kisoihin. Hän ei kuitenkaan kyennyt yksin kannattelemaan koko ykkösketjua, joka ei kunnolla kuvastanut Jokisen tasoa. Nyt Jokisella on hyvä paikka osoittaa, että hän on kovan luokan pelaaja. En ihmettelisi yhtään, jos Jokinen tekisi kahdessa Suomessa pelattavassa ottelussa pari häkkiä. Siinä sitten saadaan taas ihmetellä, että miten kaveri ei mahtunut Olympialaisiin.

4 Sport Pro näyttää pelin suorana. 4 Sport jälkilähetyksenä. Pelin taso ei vielä tässä vaiheessa kautta huimaa, mutta vauhtia ja yksilösuorituksia pelistä ei varmasti tule puuttumaan. Eli jos et mene Hartwall Areenalle katsomaan peliä, niin katso edes televisiosta. Minä ainakin ajattelin katsoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti