sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Kuukauden juniori: Oskari Lehtinen

Oskari Lehtinen - TPS 
183 cm / 83 kg
Syntynyt 9.2.1994 Turussa
Kasvattajaseura: TPS

Lehtinen kuuluu oman ikäluokkansa vakiokalustoon. Eikä ihme, sillä Lehtinen oli keväällä 2009 Pohjola-leirin tähdistökentällisessä. Lehtinen on pelannut oikeastaan koko ajan vanhempia pelaajia vastaan, joten perusedellytykset pitäisi olla kunnossa. Ja nuorisomaajoukkueissakin on tullut tulossa. Viime kaudella yhdeksässä U16-pelissä syntyi seitsemän pistettä. Ja nyt on auennut jo paikka A-junioreista.

Lehtisen luistelu on jotenkin suomalaiselle isolle pelaajalle tyypillistä. Periaatteessa luistelu on ihan hyvää, mutta hieman tehotonta se on. Vauhtiin päästessään nopeutta kyllä löytyy, mutta kiihtyvyys on varsin heikkoa. Sellainen terävyys puuttuu luistelusta kokonaan. Sivuttain Lehtinen tosin luistelee melko hyvin. Toki täytyy muistaa, että suurin osa muista pelaajista oli Lehtistä vanhempia, joten luistelu saattaa vielä parantua merkittävästi.

Mailankäsittely on kyllä ihailtavaa. Nuoreksi pelaajaksi Lehtisellä on todella pehmeät kädet ja hän haluaa käyttää taitojaan. Myös syöttöjen vastaanotto oli moneen muuhun pelaajaan nähden aivan eri tasolla. Mutta sen sijaan omat syötöt jäivät hämärän peittoon. Useimmiten Lehtinen menetti kiekon kuljetuksiensa jälkeen ennen kuin pääsi syöttämään. Ja jos hän pääsi syöttämään, niin syötöt olivat sellaisia perusjunnun syöttöjä. Rannelaukaus sen sijaan on melko hyvä. Ainakin tämän otannan perusteella laukaus menee melko hyvin minne pitääkin ja kyllä siinä jotain voimaakin on takana. Tosin ei se laukaus nyt kuitenkaan ollut mikään maaginen, mutta kuitenkin kohtuullisen hyvä.

Lehtisen pelissä huomattava seikka oli sijoittuminen. Lehtinen on selkeästi hyödyllinen pelkästään hyökkäävässä roolissa. Nimittäin puolustuksessa Lehtinen ei kovin alas mennyt ja kovin montaa kiekonriistoa tai syötönkatkoa ei ottelussa tullut. Lehtinen enemmänkin vain oli omassa päässä tilanteen ulkopuolella. Hyökkäyspäähän hän sen sijaan on vaarallinen. Kun hyökkäykseen lähdetään, niin Lehtinen teki kyllä silloin paljon töitä. Nuori hyökkääjä uskaltaa kuljettaa kiekkoa ja uskaltaa haastaa vastustajia. Pelirohkeus on junioriksi siis todella hyvällä tasolla. Lisäksi sen huomasi todella usein, että Lehtinen meni maalin eteen. Ilmeisesti hän haluaa olla maskimiehenä ja iskeä irtokiekkoja maaliin.

Erillisiä huomioitakin tuli tehtyä pari kappaletta. Taitaa nuorukaisen fysiikka ja tasapaino olla vielä hieman kesken. Lehtinen oli aika usein, pitkästä varrestaan huolimatta, jään pinnassa. Ehkä tuohonkin tulee parannusta, kunhan ikää tulee lisään. Ottelun aikana Lehtinen sai myös estämisestä jäähyn ja tuosta tulleella ylivoimalla Ässät teki maalin. Lisäksi Lehtinen pääsi ottelun toisessa erässä läpiajoon. Hän yritti harhauttaa maalivahtia ja kädet kävivät, mutta lopulta ratkaisevalla hetkellä kädet vähän jäätyivät. Mutta onhan tuo parempi yritys, kuin monen junnun onneton rääppäisy heti punaviivan jälkeen päin maalivahdin paidassa komeilevaa logoa.

Vahvuudet:

Mailankäsittely
Pelirohkeus

Heikkoudet:

Puolustustyöskentely
Kiihtyvyys

Yhteenveto:

Lehtinen on kohtuullisen potentiaalinen nuori hyökkääjä. Varsinkin ikäisekseen pelaa melko hyvin. Vahvuudet voivat viedä Lehtisen aika pitkälle. Minulle kuitenkin tulee mieleen Lehtisestä Jesse Joensuu hivenen lyhyempänä versiona. Halutaan ja uskalletaan haastaa vastustajia, mutta lopulta ei saada kuitenkaan mitään erityisen älykästä aikaiseksi. Taitotaso on kuitenkin melko hyvä. Luistelun kanssa täytyy kuitenkin tehdä vielä paljon töitä. Ja lisäksi puolustustyöskentelyn on parannuttava. Tuollaisella pelin ulkopuolella olemisella ei tule Pohjois-Amerikkaan pääsemään. Mutta SM-liigassa voi olla edessä hyvä tulevaisuus.

1 kommentti:

  1. Osku ei kuulemma diggaa metallicasta, vaan diggaa Bomfumkensiistä.

    Striiit, matamatafoo-foo - ooo, revijoo, vetavii tailoo...

    VastaaPoista