lauantai 9. lokakuuta 2010

Lätkäblogistin päiväkirja

Katselin tuossa viime viikon lopulla, että aika lätkäpainotteinen viikko on edessä. Siksipä päätin ihan kokeilumielessä tehdä tällaisen päiväkirjatyylisen raapustuksen, jossa kirjoittelen (lähes) päivittäisiä ajatuksia muutamalla rivillä.

Lauantai 2.10 klo 12.26

Valmistautuminen illan otteluun on jo käynnissä. Porista on lähdössä bussi kohti Helsinkiä. Luvassa on HIFK – Ässät. Odotukset ovat korkealla. Ässien alkukausi on ollut hyvä ja HIFK sekä Ässät ovat usein tarjonneet todella viihdyttävän ottelun. Vielä kun saisi kokoonpanot illan peliin. Aamulla katsoin, että miten porilaiset pärjäsivät NHL:n harkkapeleissä. Jesse Joensuu teki maalin. Hieno homma! Jussi Rynnäs taas päästi liikaa maaleja. Ei niin hyvä homma. Nyt kuitenkin lopullinen valmistautuminen illan peliin alkaa!

Sunnuntai 3.10 klo 2.16

Kävin katsomassa pelin HIFK – Ässät. Nyt saavuin kotiin. Itse pelin kuvailisin yhdellä lauseella. Tuskin kannattaa pariin viikkoa istua, koska perse voi olla tuon jälkeen hivenen kipeähkö.

Sunnuntai 3.10 klo 18.39

Tuli taas mietittyä, että miksi sitä edes vaivautuu jäähallille. Ässien ja Pelicansin välinen nuorten SM-liigan peli oli varsinkin Ässiltä jopa nuorten SM-liigan tasolla ihmeellistä räpellystä. Pelaajat menivät ajoittain ihan minne sattuivat, syötöt menivät ties minne ja muutenkin peli oli varsin luokatonta. Pelicans pelasi kyllä Ässiä paremmin joukkueena ja olin varma, että Pelicans veisi pelin ja Ässät häviäisi viime viikkojen perinteiseen tapaansa. Onneksi Santeri Halme ja Santeri Lukka olivat eri mieltä ja pääasiassa heidän ansiostaan Ässät vei pelin jatkoajalla 5-4. Pelicansin Joonas Hurri on kyllä nuorten SM-liigan tasolle uskomattoman hyvä puolustaja. Ei ihme, että hän on ollut nuorten maajoukkueen mukana.

Maanantai 4.10 klo 20.39

Päivän suurin tapahtuma omalta osaltani oli ennakkoraportin tekeminen Jatkoajalle. Se taisi onnistua ihan kohtuullisesti. Sen jälkeen saikin keskittyä illan suureen ottelutapahtumaan. Joku Ilves - Minnesota Wild ei kiinnostanut vaan olin ihan oikeasti enemmän kiinnostunut SaPKon ja Kiekko-Laserin välisestä koitoksesta. SaPKossa pelailee pari entistä ässäjunnua, joita oli kiinnostava seurata. Iiro Vehmanen, Kim Virtanen ja Antti Uusitalo eivät kuitenkaan erityisemmin häikäisseet. Sen sijaan 19-vuotias Jesper Piitulainen on harvinaisen kiinnostava ja hyvä pelaaja. Pieni koko ei haittaa, kun vauhtia, taitoa ja pelisilmää löytyy. Nuorten MM-kisoihin olisi ovet avoinna normaalina vuonna helposti. Tämän vuoden laiturikalustolla se ei olekaan selvää. Joka tapauksessa uskon, että Piitulaisesta tulee ainakin Suomen tasolla kova tekijä. Itse pelin vei SaPKo 4-3 jatkoajalla. Ai niin ja Teemu Normio tulee Ässiin. Heh.

Keskiviikko 6.10 klo 8.25

Eilisilta oli vähän kiireinen. Ensiksi oli peli hallilla ja sitten otteluraportin kirjoittaminen. No kyllähän sitä mielellään lätkästä kirjoittaa. Ässien ja Kärppien välinen vääntö päättyi porilaisten voittoon numeroin 4-1. Ässien johtavat pelaajat olivat tehot 2+1 nakuttanut Tuomas Santavuori, ja vasta 17-vuotias suurlupaus Joel Armia. Armia saalisti tehot 1+2, ja oli muutenkin vaarallinen. Luistelu on kyllä viime keväästä ottanut huikeita harppauksia viime keväästä. Junnusarjan hitaasta luistelijasta on tullut jo liigatasolla ok-tason luistelija. Taitoa ja kokoa olikin jo ennestään. Huikea esitys tältä nuorukaiselta! Nuorten MM-kisat kutsuvat?

Keskiviikko 6.10 klo 21.40

Täytyy sanoa, että nyt alkaa tuntua viimeiset päivät. Neljästä viimeisestä illasta kolme on mennyt Isomäessä ja sitä ennen oli pitkä reissu Helsinkiin. Lätkä ei väsytä, mutta fyysisesti alkaa olla kuitti. Onneksi seuraavien parin päivän aikana ei tarvitse lähteä kotoa pois jääkiekon perässä. NHL alkaa! Tänään vielä kävin katsomassa Ässien ja HIFK:n nuorten SM-liigan ottelun. HIFK vei lukemin 3-2. Markus Granlund oli allekirjoittaneelle lievä pettymys, vaikka ajoittain väläyttelikin. Odotin kuitenkin dominointia isoveli Mikaelin tapaan. Peter Eskelinen teki kaksi maalia ja oli illan paras pelaaja. Minut vakuutti myös Christian Buchert, vaikka en ollut edes kuullut kaverista aiemmin. Oli myös jännä huomata, että Mestikseen liian heikko Niko Palonen oli Ässien paras hyökkääjä A-nuorissa. Siinä huomaa miesten ja juniorien sarjojen eron!

Torstai 7.10 klo 22.00

NHL-kausi on alkanut. Carolina Hurricanes ja Minnesota Wild pelasivat kauden avauksensa Suomessa. Jussi Jokinen oli paras suomalaisista ja saikin tehot 1+1. Maalissa oli kyllä tuuria mukana, mutta sitäkin joskus tarvitaan. Mikko Koivu oli Wildissa hyvä ja Joni Pitkänen pelasi ajoittain erinomaisesti. Tuomo Ruutu oli aika vaisu ja Antti Miettinen vaihteeksi ei onnistunut kolmesta loistavasta paikasta huolimatta. Mitkäköhän olisivat Koivun tehot, jos vierellä olisi joku hyvä pelaaja? Viihdyttävä peli oli joka tapauksessa kyseessä. Espoossa ilmeisesti ei ollut yhtä viihdyttävää, kun Ässät voitti Bluesin 1-0. Ässien maalin teki Jesse Jyrkkiö ja syötti Joel Armia. Armia on kyllä huikeassa vedossa!

Lauantai 9.10 klo 10.57

Eilinen päivä meni mukavasti rentoutumiseen. Kaksi NHL-ottelua tuli samalla katsottua. Minnesota Wild ja Carolina Hurricanes pelasivat vielä yhden ottelun Suomessa. Mikko Koivu, Tuomo Ruutu ja Jussi Jokinen pääsivät vähemmän yllättäen pisteille. Tämän jälkeen pelattiin vielä Tukholmassa Columbus Blue Jacketsin ja San Jose Sharksin välinen matsi. Antti Niemi pelasi Sharksin maalissa. Kaksi erää jaksoin katsella peliä ja Niemi pelasi hyvin, paitsi ensimmäisen erän lopulla tulleen nukahduksensa aikana. Peli päättyi näköjään 3-2.

Tähän loppuu tämä kirjoitus, mutta lätkä ei lopu. Iltapäivällä olen jo menossa Isomäen jäähalliin Ässien ja Kärppien väliseen nuorten SM-liigan peliin. Sen jälkeen onkin jo SM-liigaa Ässien ja Tapparan välisen väännön muodossa. Ja vielä illalla jatkuu NHL. Miten niin muka olen jääkiekkohullu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti