sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Aidon jääkiekon äärellä

En uskonut vielä aamupäivällä, että katsoisin illalla jääkiekkoa. Mutta käydessäni entisessä kotikaupungissani Harjavallassa suunnitelmat muuttuivat. Harjavallan Kuparikiekko eli KuKi on selkeästi panostanut ja oli hankkinut mainoksia tienvarteen. Samalla huomasin, että KuKi pelaa illalla kello 18.15. Sarjataso oli III-divisioona ja vastassa oli ParSport.

Harjavallan jäähallista eli Puustelli Areenasta on ylellisyys kaukana. Se on perinteisen oloinen pieni halli. Se on kylmä ja vaatetta saa olla rutkasti päällä, jos siellä haluaa pysyä lämpimänä. Pukukopit ovat suoraan vaihtoaitioiden takana. Katsomossa ei ole todellakaan mitään kuppi-istuimia, vaan katsomon virkaa toimittaa yksi iso puinen katsomo, joka on päällystetty joillain vanerilevyillä. Hallin yläosassa on pieni, mutta lämmitetty kahvio, josta saa kahvia, teetä, karkkia ja muuta vastaavaa. Alhaalla kaukalon vieressä myytiin makkaraa. Hommaa pyöritetään täysin vapaaehtoistoiminnalla. Kuvaavaa on se, että kuuluttaja pyysi paria vapaaehtoista avaamaan jäähyaition ovia. Onneksi useampi vaahtosammuttimen kokoinen poika meni innoissaan jäähyaitioon. Ja kun jäähyaitiossa oli joku pelaaja, niin totta kai pelaajan kanssa oli päästävä juttelemaan.

Yleisö oli myös kaukana Porin Isomäestä ja tunnelma oli kaukana 5500 ihmisen luomasta tunnelmasta. Yleisöä oli paikalla parisataa ja sekin koostui lähinnä varmaan pelaajien vanhemmista, sisaruksista, kavereista, sekä seuran omista junioreista, jotka ylpeinä kantoivat Kuparikiekon värejä päällään. Mitään organisoitua kannustamista ei ollut. Tunnelmaan kuului lähinnä pari yksittäistä kehua, sekä hillityt taputukset maaleista, tai KuKin maalivahdin hyvästä torjunnasta. Kaikkein innostuneimpia taisivatkin olla nuo pienet juniorit, jotka ravasivat pitkin hallia selkeästi innoissaan käynnissä olevasta pelistä.

Pelaajat olivat kummallakin joukkueella todennäköisesti lähiseudulta kotoisin olevia poikia. Ainakin Kuparikiekon joukkueessa oli muutama pelaaja, jotka tunnistin harjavaltalaisiksi. Harvalla pelaajalla jos kellään on mahdollisuus olla mitään muuta kuin alasarjoissa pelaava kiekkoilija. Mitään kunnon korvausta tuosta pelaamisesta tuskin tulee. Eiköhän pääsyy pelaamiseen ole pelkästään se, että tykkää pelata. Se näkyi myös ottelun tasosta. Taktisia hienouksia pelissä ei nähty, kun perusjututkin unohtuivat ajoittain. Laukaukset ja syötöt eivät olleet mitään erityisen hyviä. Ja näkymätön mies otti näköjään suurta roolia. Kyseinen kaveri kun oli usein taklauksen kohteena, tai sitten kampitti usein muita pelaajia. Ihme kyllä näkymätön mies ei saanut jäähyä. Taisi jäädä kaveri tuomareilta huomaamatta. Mutta vastapainoksi puutteelliselle taidolle vauhtia ja taistelua kyllä riitti alusta loppuun. Tilanteet pelattiin loppuun saakka. Ja kyllä pelissä hyviäkin suorituksia nähtiin ja esimerkiksi KuKin Jarkko ja Erno Järvistö olivat varsin näppäriä kiekkoilijoita.

Pelin voitti muuten KuKi numeroin 4-3. Vieläpä ihan ansaitusti, sillä KuKi kyllä hallitsi peliä. Samalla Kuki nousi lohkossaan neljän parhaimman joukkoon.

5 kommenttia:

  1. Kuules nyt soppakauha... Mielestäni Kukin pelaajalla numero 82 on kyllä aivan täydet edellytykset takoa rahaa ihan taalaliigoissa asti... ja oli kyllä muutenkin aika puutteellinen analyysi. Lätkäblogissa kuuluisi kommentoida itse peliä eikä mitätöntä oheistoimintaa, mutta hyvät joulunodotukset kuitenkin sinne suunnalle! Terveisin: The Tami Staff

    VastaaPoista
  2. Nykyään kyseinen joukkue pelaa II-divisioonaa.

    VastaaPoista
  3. Jep. Pian tämän tekstin kirjoittamisen jälkeenhän Kuparikiekko pääsikin sarjatasoa ylemmäs. Olen tietoinen asiasta ja kyllä minäkin kävin katsomassa yhden KuKin kakkosdivaripelin.

    VastaaPoista
  4. Se kiekko onkin jo vauhdikkaampaa.

    VastaaPoista
  5. Huhujen mukaan joukkue tähtää mestikseen parin vuoden kuluttua!

    VastaaPoista