sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Me voimme lähtee

Olin HIFK:n ja Ässien välisessä pelissä Ässien kannattajien mukana. Kyllähän minä tiesin, että HIFK on ennakkosuosikki, mutta 11-3 oli jotain ihan muuta kuin kukaan odotti. Jännä juttu on se, että noin 15. minuutille saakka peli oli jopa kohtalaisen tasainen ja Ässät oli monta kertaa lähellä tasoittaa pelin. Erän lopulla sitten HIFK teki pari maalia. Seuraavaksi Pekka Rautakallio päätti vaihtaa maalivahtia herätelläkseen joukkuetta. Se ei oikein toiminut. Juha Järvenpään takana käynnistyi heti imuri ja ensimmäinen veto meni heti maalin perukoilla ja pian sen jälkeen jo toinenkin. Peli oli 5-0 ja sen jälkeen sai ihmetellä kenties kaikkien aikojen erikoisinta ottelua, jonka olen nähnyt.

Toinen erä oli kyllä aika käsittämätön. Se erä kesti varmaan tunnin. Oli se ihmeellistä katsella, kuinka koko ajan tuli pelitaukoja. Ei ihme että erä kesti kauan pitkine kiekkoineen, paitsioineen, rangaistuksineen, maaleineen, nyhjäyksineen, tappeluineen. Koko ajan oli jotain ja peli oli koko ajan katkolla. Pitkiä mietintätaukoja tuli paljon. Loppupelin kuvaan kuuluu myös se, että en ole ikinä nähnyt noin korostetusti sitä, että jollain joukkueella onnistuu ihan kaikki ja toisella taas ei mikään. HIFK oli toki todella hyvä ja Ässät huono, mutta kyllä tuo vaati jotain planeettojen oikeaa sijaintia suhteessa Otavaan. Ässäfanit ihme kyllä eivät olleet maansa myyneitä. Tosin kun peli on tuollainen, niin ei sitä voi edes ottaa vakavasti. Paluumatkasta tulikin yllättävän hauska.

Ässien kannalta sentään löytyi pari hyvää asiaa. Kristian Kudroc tappeli itsensä pihalle ja näytti muutenkin sopimattomia käsimerkkejä, joten pariin otteluun ei ässäpakiston huonointa puolustajaa tarvitse katsoa. Ja hieno asiahan on tietenkin 17-vuotiaan Joel Armian liigauran ensimmäinen maali. Ja kyseessä ei ollut edes mikään räkämaali, vaan kenties koko kierroksen komein häkki. Kiekko meinasi karata käsistä hienojen harhautusten jälkeen, mutta tilanne pelattiin loppuun saakka ja näin lupaava porilaishyökkääjä sai tililleen maalin. Vastuuta lisää tälle kaverille! Ei hän ainakaan huonommin pelaa, kuin 80% muusta joukkueesta.

Mutta näillä eväillä on mielenkiintoista mennä katsomaan tiistaina Isomäkeen jääkiekkoa, kun vieraaksi saapuu Kärpät. Ei tässä voi tietää, että mitä silloin tapahtuu.