perjantai 22. lokakuuta 2010

Leime lähti, miten käy TPS:n?

Keskiviikkona TPS päätti lopulta antaa potkut valmentaja Heikki Leimeelle. Tekosyyt oli käytetty. Enää ei voinut laittaa huonoja peliesityksiä European Trophyn, pelaajien tai huonon onnen piikkiin. 13 tappiollista ottelua peräkkäin on jo niin paljon, että valmennuksen on syytä katsoa peiliin. Suurin kysymys olikin, että miksei tuota ratkaisua tehty jo aiemmin. MTV3:n mukaan entinen kakkosvalmentaja Riku-Petteri Lehtonen olisi nostettu nyt sitten päävalmentajaksi.

TPS:n kompurointi oli kyllä uskomatonta. Viime kauden mestari pelasi hyvän harjoituskauden, mutta SM-liigassa peli ei lähtenyt kulkemaan ollenkaan. Aluksi selitykset European Trophyn aiheuttamasta rasituksesta ja pelaajien loukkaantumisesta olivat uskottavia. Kuitenkin aikaa kului ja pelaajat tekivät paluun sairastuvalta. Silti pelit päättyivät tappioon. Eikä TPS ole niin huono joukkue nimilistaltaan, että tappioita pitäisi tulla noin paljoa. Kokoonpanoja vertaillessa TPS on ainakin liigassa keskitasoa. Ongelmat kulminoituivatkin siihen, että pelitapa ei toiminut edes vähää alusta ja joitain pelaajia ei näyttänyt yksinkertaisesti kiinnostavan. Marko Kivenmäeltä tuota Porin aikojen perusteella saattoikin odottaa, mutta miten Antti Erkinjuntti tai Joonas Järvinen voivat ottaa viime kevääseen verrattuna noin hurjasti takapakkia?

Tältä on näyttänyt turkulaisten alkukausi

Nyt Leime on poissa ja tilalla Riku-Petteri Lehtonen. Mutta onko Lehtonen lopulta oikea valinta? Nykypäivänä valmentaminen on tiimityötä. Vaikka päävalmentaja onkin vastuussa ja tekee isoja linjoja, niin myös kakkosvalmentajalla on yleensä tärkeä rooli valmennuksessa. Lehtonen on itse myös ollut osasyyllisenä tuossa 13 ottelun tappioputkessa ja se tiedetään myös pukukopissa. Se on suuri kysymys, että riittääkö pelkkä Leimeen poistuminen nostamaan TPS:n takaisin voittavaksi joukkueeksi. Mutta tuohon kysymykseen saadaan vastaus seuraavien kuukausien aikana. Joka tapauksessa TPS on jo nyt 13 pistettä pudotuspeliviivasta ja se on tappioihin tottuneelle joukkueelle kova pistemäärä kirittäväksi.

TPS palasi eilen voittokantaan. Tappara kaatui jatkoajalla 6-5. Myyntihuhujen kohteeksi joutunut Erkinjuntti teki kaksi maalia. Entä jos tästä alkaisi uusi nousu?

1 kommentti:

  1. Tepsin nousu alkaa vain ja ainoastaan siitä, mikäli ruorin varteen pyydetään Johtava eli Petteri Sihvonen.

    Case closed.

    VastaaPoista