tiistai 7. joulukuuta 2010

Leijonat tulessa

Tänään oli vaihteeksi vilkasta, kun Suomi julkaisi muun muassa joukkueensa Moskovan EHT-turnaukseen, sekä nuorten MM-kisoihin leiriryhmän. Maajoukkue oli odotetusti hieman tavallisuudesta poikkeava Moskovassa, jossa usein on kokeiltu uusia naamoja.

Topi Jaakola laittaa jälleen leijonapaidan päälleen.

Maalivahdit:

Iiro Tarkki - Blues
Eero Kilpeläinen - Ässät

Puolustajat:

Ilkka Heikkinen - Sibir Novosibirsk (KHL)
Juuso Hietanen - HV71 (Ruotsi)
Janne Jalasvaara - KalPa
Jere Karalahti - Blues
Ville Uusitalo - Ässät
Olli Malmivaara - JYP
Oskari Korpikari - Blues
Topi Jaakola - Luulaja (Ruotsi)

Hyökkääjät:

Perttu Lindgren - Lukko
Ville Viitaluoma - HPK
Juha-Pekka Hytönen - JYP
Petteri Wirtanen - HIFK
Janne Pesonen - Ak Bars Kazan (KHL)
Janne Lahti - Jokerit
Teemu Laine - HV71 (Ruotsi)
Mikko Lehtonen – Skellefteå (Ruotsi)
Mika Pyörälä - Frölunda (Ruotsi)
Ossi Louhivaara - JYP
Leo Komarov - Moskovan Dynamo (KHL)
Antti Tyrväinen - Pelicans
Masi Marjamäki - Ilves

Osa pelaajista on tuttuja jo Karjala-turnauksesta, mutta esimerkiksi Tyrväinen ja Marjamäki ovat kiinnostavia tuttavuuksia kansainvälisiin peleihin. Heitä ei varmaankaan ole tuotu mukaan tekemään pisteitä, vaan tuomaan fyysisyyttä, asennetta ja peliä omaan päähän. Samasta syystä mukana on varmaan myös Petteri Wirtanen. Muita kiinnostavia nimiä ovat paluun maajoukkueeseen tekevä Jere Karalahti, sekä Ässissä erinomaisen alkukauden pelannut Eero Kilpeläinen. Tason nousu on huomattu myös Porin ulkopuolella! Suurin kysymys tässä onkin se, että kuka tekee pisteet.

Nuorten maajoukkue valmistautuu MM-kisoihin

Nuorten maajoukkue aloittaa leirin, jonka jälkeen lähdetään MM-kisoihin. Ryhmässä ei ollut yllätyksiä. Mikael Granlund on mukana valinnoissa, mutta hänen pelaamisensa on hyvin epätodennäköistä. Kai tässä nyt vain varmistetaan se, että ihmeen sattuessa Granlund voi tulla mukaan. Hyvin Pohjois-Amerikassa pelannut maalivahti Christopher Gibson ei ole myöskään mukana. Hän on tietääkseni loukkaantunut. Onneksi Suomella on siitä huolimatta tälle tasolle kaksi hyvää maalivahtia. Nykyisestä ryhmästä putoaa yksi maalivahti, kaksi puolustajaa ja kaksi hyökkääjää. Veikkaan noiden pelaajien olevan Perhonen, Hakanpää, Määttä, Granlund ja Partanen.

Joni Ortio valmistautuu toisiin nuorten MM-kisoihinsa.

Maalivahdit:

Jonathan Iilahti - Blues
Samu Perhonen - JYP
Sami Aittokallio - Ilves
Joni Ortio - TPS

Puolustajat:

Juha-Pekka Pietilä - Pelicans
Jyrki Jokipakka - Ilves
Tommi Kivistö - Jokerit
Nico Manelius - Jokerit
Jani Hakanpää - Blues
Rasmus Rissanen - Everett Silvertips (WHL)
Sami Vatanen - JYP
Olli Määttä - JYP
Jesse Virtanen - Lukko

Hyökkääjät:  

Teemu Pulkkinen - Jokerit
Erik Haula - University of Minnesota (NCAA)
Miikka Salomäki - Kärpät
Julius Junttila - Kärpät
Henri Tuominen - Ilves
Iiro Pakarinen - KalPa
Joel Armia - Ässät
Valtteri Virkkunen - Blues
Mikael Granlund - HIFK
Teemu Tallberg - HIFK
Toni Rajala - Ilves
Mika Partanen – Mississauga (OHL)
Joonas Donskoi - Kärpät
Jaakko Turtiainen - HPK
Joonas Nättinen – Blues

Joukkue on siis odotettu. Maalivahteihin ei kaaduta, vaikka maalilla olisi kumpi tahansa kaksikosta Ortio ja Aittokallio. Puolustuksessa on Sami Vatanen, joka tulee olemaan yksi parhaista puolustajista nuorten MM-kisoissa. Hänen takanaan on muutama ihan laadukas kaveri, mutta laajuutta ei ole yhtään. Taso on aika heikko, kun kaksi joukosta Pietilä, Virtanen, Määttä ja Hakanpää joudutaan valitsemaan mukaan. Laituriosasto on erinomainen ja minä ainakin odotan Pulkkiselta ja Armialta todella hyviä esityksiä. Donskoi, Junttila ja Rajala lienevät tälle tasolle myös hyviä kavereita. Ikävä kyllä laitureita ei varmaan kyetä tukemaan riittävästi. Nättinen, Virkkunen ja Tuominen ovat omaan päähän varsin hyviä, mutta hyökkäyspäässä apu on rajallinen. Ykkössentteriksi joudutaan varmaankin nostamaan Erik Haula, joka yleensä pelaa laiturina. Mutta kun hän tuntuu olevan joukkueen mahdollisista keskushyökkääjistä ainoa, jolla on annettavaa myös hyökkäyspäässä.

Kapeasta puolustuksesta ja heikoista keskushyökkääjistä huolimatta Suomella on pienet mahdollisuudet jopa mitaleille. Joukkue on kaikesta huolimatta vahvempi kuin moneen vuoteen, ja mahdollisuus yllättää on olemassa. Kanadan, USA:n, Ruotsin ja Venäjän joukkueet ovat toki oletusarvoltaan vahvempia, ja noita joukkueita vastaan täytyy kyetä venymään. Muut maat Suomen pitäisi hoitaa vuodenvaihteessa Buffalossa alkavassa turnauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti