torstai 14. huhtikuuta 2011

Leo Komarov - Itään vai länteen?

Leo Komarov on ollut yksi suosikkipelaajistani jo parin vuoden ajan. On hienoa nähdä pelaaja, joka ei väistele ketään selässä lukevasta nimestä riippumatta. Kun hänen peleissään jäällä tapahtuu jotain pientä hämminkiä, niin usein kasan alimmaisena löytyy juuri Komarov. Siinä sivussa syntyy aina välillä pisteitäkin. Ei ihme, että hänestä ovat kiinnostuneet joukkueet niin Venäjällä kuin Pohjois-Amerikassa.

Jo Ässien aikana Komarov ihastutti katsojia ennakkoluulottomalla asenteellaan. Tulosta ei vielä tullut kovin paljoa, mutta nuorukainen sai kaikesta huolimatta pelata nuorten MM-kisoissa sekä pudotuspeleissä pari ottelua Marko Kivenmäen korvaajana ykkösketjussa. Pelicansissa Komarovista tuli SM-liigan eliittiä omassa ärsyttäjän roolissaan ja se avasi tien MM-kisoihin, jossa hän oli heti yllättävän hyvä. Tämän jälkeen tie vei Venäjälle. Viime kaudella rooli oli pieni ja puolustava, mutta hän hoiti oman tonttinsa hienosti. Siinä sivussa Euro Hockey Tour ja MM-kisat tulivat tutuiksi. Tuloksena oli taattua Komarovia. Hän ärsytti vastustajia, puolusti hyvin, sai pelin käännettyä vastustajan päätyyn ja keräsi pari pistettäkin. Tällä kaudella maajoukkueessa on nähty entistäkin tehokkaampi Komarov, jonka vahvuudet eivät ole hävinneet mihinkään. KHL:ssä syntyi tällä kaudella kunnioitettavat 26 pistettä. Vähän ajan päästä alkavat MM-kisat ja sen jälkeen pitäisi viimeistään päättää, että missä hän pelaa seuraavan kauden.

Moskovan Dynamo on kiinnostunut pitämään Komarovin riveissään. Se ei ole ihme, sillä hän oli jo ensimmäisellä KHL-kaudellaan hyvä kahden suunnan hyökkääjä. Tällä kaudella hän otti selkeitä harppauksia eteenpäin kiekollisessa pelissä ja maaleja syntyi aiempaa paremmin. KHL:n tasoisessa sarjassa yhden kauden maalimäärän lisääminen viidestä neljääntoista on kunnioitettava saavutus. Mihin hän ensi kaudella kykenisikään? Dynamo ainakin haluaa katsoa sen kortin ja on tarjonnut suomalaishyökkääjälle kunnon sopimusta. Ensi kaudesta Komarov saisi Veikkaajan tietojen mukaan yli miljoona dollaria nettona. Samalla Komarov voisi parantaa kiekollista peliään entisestään ja nousta viimeistään silloin Euroopan kärkihyökkääjien joukkoon.


Nähdäänkö tällaisia maaleja jälleen MM-kisoissa?

Mutta kyllä minä ainakin haluaisin nähdä Komarovin maailman parhaiden joukossa. Pelityyliltään Komarov on kuin nakutettu Pohjois-Amerikkaan. Suoraviivainen, ennakkoluuloton ja omaan päähän hyvin pelaavalle hyökkääjälle on aina käyttöä vähintään alemmissa ketjuissa. Hyvät kiekolliset taidot ja vastustajaa ärsyttävä pelityyli ovat vielä plussaa. Uskoisin, että Komarov saisi suoraan paikan NHL:stä, mikäli hän Pohjois-Amerikkaan menee. Ja minä toivon, että hän menisi. Nyt hänen pelinsä on herättänyt kiinnostusta rapakon takana ja Komarov saanee lukuisia tarjouksia. Ensi kauden jälkeen siitä ei ole enää takuita. Kausi ei välttämättä mene putkeen esimerkiksi loukkaantumisen takia, eikä Komarov enää nuorene. Mahdollisuuksia yrittää NHL:ssä ei välttämättä ole loputtomasti, mutta kaksoiskansalaisuuden ansiosta Venäjälle pääsee myöhemminkin.

Toivottavasti Komarov valitsee maailman parhaan sarjan ensi kaudelle. Komarovilla olisi oikein hyvät mahdollisuudet pärjätä NHL:ssä. NHL-joukkueita varmasti auttaisi hyvät esitykset MM-kisoissa, jolloin jokin joukkue kenties tarjoaisi Dynamonkin tarjoukseen verrattuna kilpailukykyistä sopimusta. Kilpailukykyinen tarjous NHL:stä varmasti helpottaisi Komarovin päätöksentekoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti