keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Isomäki kaipaa muutakin kuin pientä pintaremonttia

No niin. Porissa on vastattu kaikkien toiveisiin hallin ilmeen parantamisesta. Ilmettä on nyt uudistettu porilaisen Brand ID Oy:n kanssa. Nyt on sitten perusopasteet uusittu Ässien brändin mukaiseksi ja jatkossa pitäisi tulla varmaan vielä muutakin kivaa.

Tämähän on vain osa jo pidempään jatkunutta linjausta. Isomäen katsomoa on muutettu koko ajan entistä punaisemmaksi. Istumakatsomoon on tullut hiljalleen uusia penkkejä ja niiden väri on poikkeuksetta punainen. Tämän lisäksi seisomakatsomo ja osa sen lähialueesta on maalattu Ässien värillä. Jopa osa käytävää on maalattu punaiseksi ja sillä saadaan aikaiseksi hivenen psykedeelinen olo, jonka siivittämänä on hyvä vaappua Isomäen legendaariseen seisomakatsomoon. Pekka Rautakallion toiveesta seisomakatsomoon on saatu myös patalogo.

Hallin toimivuutta on myös päätetty korjata siirtämällä palveluita. Aiemmin tukkeena toiminut baari seisomakatsomon lähettyvillä on sijoitettu nyt sisäänkäynnin viereen. Näin janoiset porilaiset pääsevät helposti oluen kimppuun. Kyseisen juottolan paikalla oli aiemmin fanituotemyymällä, joka nyt sitten siirtyi. Onneksi paikka on todella näppärästi entisten VIP-tilojen luona aivan kausikorttilaisten sisäänkäynnin vieressä. Huhut kertovat, että tarkkaavaisimmat yksilöt ovat saattaneet jopa havaita tämän uuden paikan.

Eihän tässä pian mitään remonttia tarvita, kun jäähdytyslaitteistoakin on korjattu!

Jos nyt totta puhutaan, niin kyllä Porin jäähalli kaipaisi todella suurta remonttia. Yleisilme on hallilla todella vanhanaikainen ja kauhtunut. Eipä ihme, sillä viimeisin remontti on tehty 90-luvun lopulla. Ja erästä sen remontin aikaista kyhäelmää pitäisi uusia todenteolla. Pukukoppitilat ovat Porissa onnettomat ja äärimmäisen ahtaat. Mutta suurin ongelma taitaa olla ahtaat käytävät. Kun hallissa on enemmän kuin 4500 katsojaa, käytävillä kulkeminen on lähes mahdotonta. Tilannetta ei helpota sekään, että myyntipisteiden jonot suuntautuvat käytävälle. Näin käytävillä on ihmisiä, jotka jonottavat makkaraa/kahvia/karkkia/olutta ja sitten niitä, jotka ovat matkalla vaikkapa tupakkapaikalle. Tämän vuoksi hallissa on myyntipisteiden kohdalla todella pahoja tulppia, joista ei tahdo päästä läpi, jollei ole Marko Anttilan kokoluokkaa.

Hallin remontoinnista on puhuttu vuosikaudet. Ässillä on suunnitelmat valmiina. Rahoitus taas ei ole. Porin kaupunki ei ole halunnut tukea seuraa remonttiaikeissaan. Remontista puhutaan kuitenkin koko ajan. Tällä hetkellä on ehdotettu remontin lisäksi ihan uutta hallia, mutta siihen Ässät ei taida suostua.

Mutta eiköhän se ole selvää, että Isomäkeä ei tulla korjaamaan vielä moneen vuoteen. Siihen saakka halli on kuin muinaisjäänne 80-luvulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti