perjantai 9. syyskuuta 2011

Porissa muistettiin Lokomotiv Jaroslavlin pelaajia

Keskiviikkona tuli melkoinen järkytys. Avasin tavalliseen tapaani Twitterin ja siellä oli jotain, mitä en osannut odottaa. Venäjällä oli pudonnut lentokone ja siinä lentokoneessa oli KHL-joukkue. Ei siis yksittäistä pelaajaa, vaan koko Lokomotiv Jaroslavlin joukkue. Ja tuo joukkuehan oli vielä ennakkoon ajateltuna maailman toiseksi kovimman kiekkoliigan parhaimmistoa.

Pavol Demitra, Karlis Skrastins, Stefan Liv, Jan Marek, Karel Rachunek, Ruslan Salei... Tuossa joukkueessa oli lukemattomia otteluita NHL:stä, muista pääsarjoista sekä maajoukkueesta. Joukkueesta löytyi niin MM-kultamitalisteja kuin olympiavoittaja. MM-kisakävijöitä ja olympialaisissa pelanneita oli useita. Käsittämätön ajatus, että tuon tasoiset pelaajat ovat nyt poissa.

Porissa Ässien kannattajayhdistys Pataljoona halusi kunnioittaa traagisessa lentoturmassa menehtyneitä. Pataljoona pyysi ihmisiä tuomaan kynttilöitä ennen Ässät-Blues-peliä Isomäen jäähallin läheisyyteen. Jonkin verran kynttilöitä hallin viereen tuotiinkin. Tämän lisäksi Isomäessä pidettiin hiljainen hetki kuolleiden muistolle.


Kuva: Irina Leppäkorpi

Levätkää rauhassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti