maanantai 20. helmikuuta 2012

Kiekko-Vantaasta lähes virallisesti Jokereiden farmi

Kiekko-Vantaa on jo viimeiset pari kautta toiminut joukkueena, jonne pääkaupunkiseudun joukkueet ovat lähettäneet ylijäämäpelaajiaan ja junioreitaan kehittymään. Pelaajaralli on ollut melkoinen ja tällä kaudella Kiekko-Vantaassa on käynyt pelaamassa peräti 14 Jokereiden pelaajaa. Tilanne kuitenkin vain pahenee ensi kaudella.

- Tämä yhteistyö on meille erittäin tärkeää, sillä pääsemme nyt yhdessä Kiekko-Vantaan seurajohdon kanssa valitsemaan myös valmennuksen heidän joukkueeseensa. Nuoret pelaajamme pääsevät näin kehittymään samassa valmennus- ja pelitapakulttuurissa kuin Jokereissakin ja he saavat pelata samalla miesten pelejä. Olosuhteethan Vantaalla ovat jo valmiiksi kunnossa. ( Jarmo Kekäläinen / http://www.jokerit.com/uutiset/?nid=1702 )

Että näin. Kyllähän se kertoo paljon joukkueiden menosta, jos Jokerit pääsee valitsemään valmennuksen, pelitavan ja on tiiviisti mukana pelaajistoa koskevissa päätöksissä. Kyllä sen nyt tietää, että Kiekko-Vantaa itse ei jatkossa päätä käytännössä yhtään mitään, vaan Jokerit hoitaa kyllä ajatustyön vantaalaisten puolesta. Ja tietenkin liigajoukkuetta eniten hyödyntävällä tavalla, sillä eihän Jokerit hyväntekeväisyyttä harrasta. Jokereiden sopimuspelaajat kaipaavat peliaikaa, Mestis-joukkueen omilla pelaajilla tuskin on niinkään väliä.

Puhtaasti ideologiselta kantilta tällainen farmipelleily on naurettavaa ja se laskee Sportin, KooKoon ja muutaman muun seuran harmiksi Mestiksen uskottavuutta. Minä haluaisin nähdä Mestiksen, jossa joukkueet eivät olisi liigajoukkueiden talutushihnassa, vaan oikeasti itsenäisiä seuroja. Kaikilla joukkueilla olisi oma identiteettinsä, joukkueissa pelaisi niitä omia poikia ja joka kausi parilla joukkueella olisi oikeasti tavoitteena nousta SM-liigaan. Unelmatilanteessa selkeästi omanlaisensa joukkueet kiinnostaisivat yleisöä ja samalla juniorityöhön saataisiin uutta virtaa, kun Mestis-paikkakunnalta olisi selkeä tie ylöspäin eteenpäin pyrkivään edustusjoukkueeseen.

Kiekko-Vantaahan nousi täksi kaudeksi nuorten SM-liigaan. Joukkueella on odotetusti ollut vaikeuksia, mutta varmasti juniorijoukkueesta löytyy pelaajia, jotka pärjäisivät Mestiksessä. Jos nyt kerran Jokerit pääsee päättämään valmennuksesta, se tarkoittanee myös sitä, että Jokereiden omat pelaajat ovat etusijalla. Vantaalaisten omilla nuorilla onkin sitten paljon vaikeampaa nousta miesten peleihin ja se tuskin näkyy ainakaan parempana harjoittelumotivaationa junnutasolla.

Mutta se taitaa olla ikävä tosiasia, että Kiekko-Vantaalla ei yksinkertaisesti ole taloudellisia resursseja pyörittää omatoimisesti Mestis-tason vaatimaa joukkuetta. Apua on pakko hakea muualta ja nyt se tulee Jokereiden kautta. Ja toki yksilötasolla ajateltuna Jokereiden junioreille tämä on hyvä homma. He saavat Kiekko-Vantaan kautta arvokasta kokemusta miesten peleistä ja näin heillä lienee helpompaa nousta liigatasolle kuin pelatessaan pelkästään A-nuorissa.

Ensi kauden Kiekko-Vantaan ja JYP-Akatemian väliseen otteluun ei kuitenkaan kannata odottaa mitään suurta yleisöryntäystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti