tiistai 14. helmikuuta 2012

U18 turnaus Porissa: Osa 2 - Tuttuja nuorten MM-kisoista

Porin turnaus esitteli myös joitain tuttuja pelaajia nuorten MM-kisoista. Nämä pelaajat olivat syystäkin turnauksen seuratuimpia pelaajia ja suurimpia tähtiä. NHL:n varaustilaisuudessa he tulevat myös olemaan haluttuja pelaajia ja osaltaan heidän ansiostaan paikalla oli päälle sata skouttia.

Sebastian Collberg

Ruotsalainen pelasi vahvan turnauksen. Sekä Venäjää että USA:ta vastaan nuori hyökkääjä keräsi kaksi syöttöä, Tšekkiä vatsaan tehot 1+1 ja Suomea vastaan hyökkääjä teki maalin. Collberg oli erittäin vakuuttava yhdistelmä taitoa ja nopeutta. Tuolla yhdistelmällä hän oli todella tehokkaan oloinen ja varsinkin slaaveja vastaan koko ajan vaarallinen. Collbergin maali Tšekkiä vastaan puolestaan oli maailmanluokan rannelaukaus yläkulmaan. Lisäksi hän ei pelännyt mennä ahtaisiin väleihin tavoittelemaan kiekkoa, vaikka onkin fysiikaltaan vielä hivenen keskeneräinen. Syöttäminen vaatisi kuitenkin vielä parantamista, samoin puolustustyöskentely.

Filip Forsberg

Kuva: © Mikko Ruohola

Forsberg kuuluu ryhmään isot ja taitavat. Forsberg haluaa pitää keikkoa ja osaa tehdä sillä jotain. Hän harhauttaa usein ja pitää kiekkoa erinomaisesti erittäin hyvän ulottuvuutensa ja mailankäsittelytaitonsa ansiosta. Ulottuvuutensa ansiosta hän myös nappaa kiekon helposti itselleen. Ruotsalainen antaa ajoittain loistavia, millintarkkoja syöttöjä. Hyökkääjän luistelu on näppärää, mutta sen tehoa on vielä varaa parantaa. Lisäksi näiden otteluiden perusteella Forsberg kaipaisi lisää suoraviivaisuutta, sillä nyt hän tuntui harhauttavan lähinnä harhauttamisen vuoksi, eikä tehokkuuden vuoksi kuten Collberg. Turnauksen tehot 1+2 (vertailun vuoksi Teuvo Teräväinen keräsi tehot 6+2) kertovat juuri siitä. Mies erottuu kentällä, mutta tehot puuttuvat. Oman pään pelissä Forsberg ei myöskään ole parhaimmillaan. Näkemäni perusteella Forsbergin potentiaali on todella korkea, mutta sen saavuttamiseen on vielä pitkä matka.

Jacob Trouba

Kaksi pistettä nuorten maailmanmestaruuskisoissa tehnyt puolustaja pelasi Porissa perusvarmaa peliä. Hän halusi pitää kiekkoa ja kuljettaa sitä, mutta kiekon pitäminen oli perusteltua ja hän osasi luopua lätyskästä, mikäli paikka niin vaati. Hän antoi myös hyviä ja tarkkoja syöttöjä, vaikka pelasi paineen alla. Trouba on ulottuva puolustaja, joka usein nappasi helpohkosti kiekon vastustajilta käyttäen kokoaan hyödykseen. Luistelu on myös USA:n pelaajien tyyliin kunnossa. Puolustajalla on myös hyvä ja napakka laukaus. Taidosta ja tekniikasta huolimatta en kuitenkaan vielä vakuuttunut hänen hyökkäyspään potentiaalistaan. Joka tapauksessa puolustaja varattaneen ensi kesänä todella aikaisin monipuolisuutensa vuoksi.

Andrei Vasilevski

Venäjän nuorten MM-hopealle torjunut maalivahti pelasi Porissa varsin varman ottelun USA:ta vastaan. Kolmesta päästetystä maalista vain USA:n toinen, jalkojen välistä upotettu maali oli sellainen, jonka maalivahti olisi voinut torjua. Muuten Vasilevski pelasi varmaa ja eleetöntä peliä ottaen varmasti kiinni maalille lauotut kiekot. Irtokiekkoja hän ei usein antanut. Torjuntojen joukosta löytyi pari erittäin hyvää hanskakäden pelastusta, jotka voi luokitella ihan gamesavereiksi. Mailapelin täytyy kuitenkin vielä parantua todella paljon.

Nämä nimet kannattanee laittaa muistiin. Muutaman vuoden kuluttua Collberg, Forsberg, Trouba ja Vasilevski voivat hyvinkin olla suuressa roolissa maailman kovimmassa kiekkoliigassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti