tiistai 13. maaliskuuta 2012

Protesti MM-kisojen lipunhintoja vastaan!

Jatkoajan keskustelupalstalla viriää hanke, jolla protestoidaan kotikisojen älyttömän korkeita lipunhintoja vastaan. Tarkoituksena on käyttää 6.5. pelattavaa Ranskan ja Kazakstanin välistä matsia sinä otteluna, jossa lipunhinnoista suivaantuneet aikovat ilmaista pettymyksensä Kalervo Kummolaa ja järjestäjiä vastaan. Sinne sitten vain jokainen halukas vastustamaan riistohintoja hyvillä iskulauseilla varustettujen kylttien kanssa. Jotain huutojakin näyttää olevan suunnitteilla.

Tapahtumalla on myös oma Facebook-ryhmänsä. Toivottavasti hanke onnistuu edes jollain tavalla!

Onhan tämä lipunmyynti kyllä yksi iso farssi. Tätä asiaa käsittelee myös Antti Wennström Jatkoajan kolumnissaan. Täytyy myöntää, että se toimii myös jonkinlaisen komediaelokuvan korvikkeena. Erityisesti se on aiheuttanut äänekästä hymyilyä, kun Kalervo Kummola on tullut ulos omasta maailmastaan ja on suvainnut jyrähtää omia julistuksiaan meille tavallisille kuolevaisille. Samalla hän tosin näppärästi on toki osoittanut täydellisen tietämättömyytensä nykymaailman menosta.

Kun MM-kisat yksittäisliput tulivat myyntiin, katsoin heti lippujen hinnat. Kotikisat luonnollisesti kiinnostivat jollain tasolla, joten jonkinlainen kiinnostus lippuja kohtaan oli olemassa. Mutta nähtyäni lippujen hinnat katselin hetken näyttöä ja vasta hetken kuluttua omat aivosoluni tajusivat näkemänsä. Tämän jälkeen nauroin hetken aikaa epäuskoista naurua, minkä jälkeen totesin, ettei lippujen ostoa tarvitse harkita. Saman totesi moni muukin ja monelle Kummolan tokaisu siitä, että lippujen hinnoista valittavat eivät alun perinkään olleet tulossa, tuntui suolan kaatamiselta haavoihin.

Omalta osaltani lausahdus saattaa pitääkin paikkaansa. Minä olin hivenen kiinnostunut, mutta minkäänlaista pakollista tarvetta kotikisoihin pääsystä minulla ei ollut. Mutta tiedän myös monia ihmisiä, jotka olisivat kisoihin menneet, mikäli liput olisivat olleet edes hivenen järkevämpiä. Suurimmalla osalla järki kuitenkin voitti nopeasti. Harva haluaa maksaa Suomi-Kazakstan-ottelusta yli 150 euroa, sillä suurimmalla osalla elämässä on muutakin kuin jääkiekko. Niin jännältä kuin se kuulostaakin, moni asettaa esimerkiksi syömisen yksittäisen alkusarjan ottelun edelle.

"Lippu NHL:n normaaliin sarjamatsiin maksaa keskimäärin 450 euroa" on toinen Kummolan huikaisevista sammakoista. New York Islandersilla kalleimmat yksittäisen pelin liput maksavat noin 85 euroa. Halvimmat kausikorttipaikat Islandersilla maksavat alle 500 euroa. Philadelphia Flyersinkin peliin on lukuisia alle 100 euron paikkoja ja kalleimmatkin jäävät kauas 450 eurosta.

Koska minua ei kiinnosta Leijonien otteet yhtään, ostin lipun Rauman harjoitusotteluun. Halvin istumapaikka maksoi 16 euroa. Seisomaan pääsisi vieläkin halvemmalla (11 euroa). Tuollaiset hinnat ovat vielä sellaisia, mitä jääkiekosta mielellään maksaa. Yli 150 euroa edes puolitettuna ei puolestaan ole sellainen summa, minkä minä suostun maksamaan yhdestä lätkämatsista.

1 kommentti:

  1. http://maissipussinmatkassa.blogspot.com/2012/05/mm-kisojen-lippupolitiikka-royhkeaa.html

    Ajankohtainen tää sun kirjoituksesi juuri nyt, vaikka onkin jo pari kuukautta vanha. Tuo protesti ilmeisesti kuivui kasaan, kun järjestysmiehet poistivat katsomosta Kummolaa kritisoineita lakanoita.

    VastaaPoista