tiistai 6. maaliskuuta 2012

Borna Rendulicin seitsemän pisteen ilta

Tulipahan eilen nähtyä melkoinen ottelu. Nyt pelataan jo nuorten SM-liigan puolivälieriä, joten pelin kuvittelisi olevan normaalia runkosarjan peliä kovempaa ja tasokkaampaa. Nopeampaa pudotuspelikiekko ainakin on. Ja jotenkin Ässien kroatialaisvahvistus onnistuu tässä vaiheessa kautta takomaan tehot 4+3. Yhteen otteluun.

Huvittavaa tässä suorituksessa on vielä se, että ensimmäisessä erässä kroatialainen teki kuta kuinkin kaksi oikeasti terävää suoritusta. Toisesta tuli maalisyöttö, toisesta maali. Kolmas piste tuli yksinkertaisesti sillä, että Rendulic heitti kiekon omalta alueelta ränniin ja maalin tehnyt Jesse Huhtala oli ensimmäisenä kiekossa kiinni. Kaksi viimeistä erää Rendulic olikin sitten koko ajan vaarallinen. Suoritusten joukossa oli muutama oikein laadukas syöttö ja pari liigatason laukausta. Koko komeuden kruunasi tilanne kahden miehen ylivoimalla, jossa Rendulic sai kiekon maalin kulmalle. Kroaatti haki useamman sekunnin ajan syöttöä, mutta ei löytänyt hyvää paikkaa. Hän päättikin sitten laittaa kiekon itse maaliin samalla, kun sekä KalPan maalivahti Henri Kiviaho että kuopiolaispuolustajat päättivät olla karvaamatta kiekkoa.

Borna taitaa pelata tällä hetkellä vähän väärässä sarjassa.

Kuva: © Jari Salko

Kerrataanpa tähän väliin vähän Rendulicin kautta. Kauden alussa hyökkääjä teki noin kaksi pistettä ottelussa ja oli kentällä täysin ylivoimainen. Siksi hänet lainattiin lokakuun Savonlinnaan seitsemän ottelun ajaksi pelaamaan Mestistä. Palatessaan Poriin taidot eivät olleet kadonneet mihinkään, mutta peli muuttui. Loppukausi näytti vähän siltä, ettei Rendulicia hirveästi kiinnostanut yrittää tosissaan, vaan hän keskittyi enemmän pelleilyyn ja kikkailuun. Pistetahti hyytyi ja lopulta hyökkääjä keräsi 34 ottelussa "vain" 49 pistettä. Samalla pistetahdilla kokonainen kausi olisi toki tuonut liki 70 pistettä.

Kroatialaishyökkääjällä on muutama ominaisuus täysin ylivertainen verrattuna miltei keneen tahansa muuhun nuorten SM-liigan pelaajaan. Ensinnäkin hyökkääjä kykenee fysiikallaan jyräämään lähes kenet tahansa, sillä harvalla on kykyä pysäyttää kohtuullisen hyvin luisteleva 192-senttinen ja lähes 90-kiloinen hyökkääjä. Tämän lisäksi Rendulicilla on hyvät kädet ja hän yrittää koko ajan harhautuksia, joiden jälkeen hän voi päästä taas yhden pelaajan ohi. Lisäksi kroaatin laukaus on jo nyt liigatasoa.

Mutta sitten on olemassa se puoli, minkä vuoksi Rendulic ei pelaa SM-liigassa. Hänen pelikäsityksensä on todella puutteellinen. Suureen osaan tilanteita ratkaisuna on yrittää harhautusta. Kiekon lainaaminen muille ei tule useimmiten kysymykseenkään. Ja usein ne syöttöyrityksetkin ovat turhan vaikeita, vaikka helppo syöttö voisikin olla parempi vaihtoehto. Taktisella puolella Rendulicilla on myös paljon kehitettävää. Hän on taiteilija ja pelaa itselleen, mikä itsessään ei ole paha asia tiettyyn rajaan asti, mutta se ei ole hyvä, että oman pelaamisen näyttävyys menee koko ajan joukkueen edelle. Ja lisäksi omassa päässä Rendulic periaatteessa on paikalla, mutta aktiivisuutta tai puolustushalukkuutta kroaatilla ei ole yhtään. Joskus tuntuu, että omassa päässä paikallaan oleva paloposti ajaisi saman asian kuin Borna Rendulic.

Tällä kaudella nuorten SM-liiga ei ole tarjonnut Rendulicille enää haasteita, eikä sitä näytä tuovan myöskään nuorten SM-liigan pudotuspelit. SM-liiga puolestaan on vielä liian iso haaste ja jotta hyökkääjä pelaisi ensi kaudella SM-liigaa, pitää kehitystä tulla nimenomaan pään sisällä. Ehkä parasta olisi kuitenkin tottua miesten pelejen taktiseen puoleen ensiksi Mestiksessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti