torstai 15. maaliskuuta 2012

Sport tulee taas

On jälleen se aika keväästä, kun liigakarsinnat lähestyvät. Vaasan Sport on voittanut nyt toisena vuotena peräkkäin mestaruuden. Jokipojilla oli maanantaina mahdollisuus tasoittaa voitot, mutta joensuulaiset eivät olleet tehokkaita maalipaikoissaan. Tuolloin lopullisen ratkaisun ohjasi Samuli Virkkunen jatkoajalla. Kolmannessa ottelussa Sami Blomqvist ja Matti-Pekka Pelkonen tekivät tarvittavat maalit Jokipoikien maalia vartioineen Lars Voldenin taakse.

Samalla hurmos on löytänyt tiensä jälleen Vaasan katsomoon. Vaasalaiset tekivät muutama vuosi sitten kunnon invaasion Poriin ja tuossa menossa on jälleen paljon samaa. Katselin sunnuntaina pienen pätkän Mestiksen ensimmäistä finaaliottelua ja hienoltahan Sportin kannattajien ääni kuulosti. Hakametsä tulee olemaan ihmeissään, jos/kun päälle tuhat vaasalaista ottavat perinteisesti varsin hiljaisen hallin täydellisesti haltuunsa. Onhan se mukavaa, kun voittamaan tottunut joukkue saa pelata vierasottelunsakin "kotiotteluna".

Mielestäni liigakarsinnat tulevat muutenkin olemaan erittäin kiinnostavat. Ilveksen tilanne kun on aika surullinen (http://quethas.blogspot.com/2012/02/pahassa-pulassa.html). Sportin joukkue ei ehkä ole samaa tasoa kuin keväällä 2009, mutta toisaalta ei Ilveksenkään joukkue ole myöskään erityisen vakuuttava. Ilveksen maalivahtipeli ei ole vakuuttanut, Ilveksen puolustus ei ole vakuuttanut ja keskushyökkääjät ovat liigatasolle varsin surkuhupaisia. Lisäksi Seppo Hiitelän ja Raimo Helmisen valmennus on ollut sekavaa, eikä hyviä merkkejä ole montaa ollut näkyvissä. Oikeastaan urheilujohtaja-päävalmentaja-urheiluvälinemyyjä Seppo Hiitelän monitoimipesti kuvastaa hyvin koko organisaatiota. Täyttä puuhasteluahan se on ja se saattaa näkyä liigakarsinnoissa varsin negatiivisesti.

Ilveksen puheenjohtaja Hannu Meskanen läväytti tiistain Veikkaajassa seuraavaa: "En usko Ilveksen häviävän karsinnoissa, oli vastassa mikä Mestis-joukkue tahansa". "Koko karsintasysteemi on täysin typerä, siinä ei ole mitään järkeä. Ensinnäkin SM-liigan hännillä olevat seurat joutuvat ennen siirtorajan umpeutumista usein vahvistamaan joukkuettaan riskillä, samoin Mestiksen kärkipään seurat. Silti Mestiksessä ei käsitykseni mukaan ole kuin korkeintaan kaksi seuraa, jotka edes jossain määrin haaveilevat SM-liigasta. Ainoa hyöty karsinnoissa on se, että Mestis-seura saa hallinsa kahteen peliin täyteen". Ajankohta esittää kritiikkiä karsintasysteemiä kohtaan saattaa nyt vähän ontua. Vaikka Meskanen ei sanojensa mukaan pelkää Mestis-joukkuetta, tässä vaiheessa kritiikin antaminen karsintoja kohtaan voidaan helposti ajatella juuri peloksi.

Ilveksen pelaajien tai kannattajaien ei missään nimessä kannata olla ylimielisiä. Olen kyllä nähnyt, mihin vaasalaiset parhaimmillaan pystynyt. Ensimmäisessä pelissä kannattaa Ilveksen olla hereillä, sillä muuten Sportin hurmos voi viedä pitkälle. Kokemuksesta voin sanoa, että se ei ole erityisen hauskaa, kun joukkue on maalin päässä putoamisesta.

Lopuksi vielä yksi toive. Jos Ilves häviää karsintasarjan, toivoisin joukkueen putoavan rehdisti sarjatasoa alemmaksi, eikä joukkuetta pelastettaisi minkään saunakaveriverkoston avulla.

Liigakarsinnat alkavat 23.3. Tampereella. Suosittelen seuraamaan sarjaa.

1 kommentti:

  1. Kannattaa kuitenkin tarkkailla Ilveksen viimeisen neljän ottelun esitystä ja trendiä. Ottelut nähtyäni uskon, että Sport ei voita yhtään ottelua.

    VastaaPoista