sunnuntai 28. kesäkuuta 2009

Hei me varataan trendien mukaan!

"With the first overall pick New York Islanders select John Tavares". Eipä tullut yllätyksenä Islandersin valinta, eikä myöskään se, että toisena varattiin Victor Hedman, kolmantena Matt Duchene ja neljäntenä Evander Kane. Ensimmäinen kierros ei todellisia jymy-yllätyksiä tuonut. Pieniä toki pari kappaletta. Toronto Maple Leafsin seitsemäntenä valitsema Nazim Kadri oli yllätysvalinta noin aikaisin samoin kuin numerolla 12 Islandersiin varattu Calvin De Haan. Toisaalta taas Jordan Schroeder varattiin vasta numerolla 22. Ilmeisesti pieni koko aiheutti epäilyksiä. Ja toisaalta, onko nyt mitään järkeä varata seitsemää ruotsalaista ensimmäisellä kierroksella? Moni on potentiaalinen ja sanoisin että heistä 5 on selviä ykköskierroksen valintoja, mutta seitsemän? Joka tapauksessa nopea vilkaisu Draftiin ennen paria huomautusta:

1. John Tavares - New York Islanders
2. Victor Hedman - Tampa Bay Lightning
3. Matt Duchene - Colorado Avalanche
4. Evander Kane - Atlanta Thrashers
5. Brayden Schenn - Los Angeles Kings
6. Oliver Ekman-Larsson - Phoenix Coyotes
7. Nazim Kadri - Toronto Maple Leafs
8. Scott Glennie - Dallas Stars
9. Jared Cowen - Ottawa Senators
10. Magnus Pääjärvi-Svensson - Toronto Maple Leafs
11. Ryan Ellis - Nashville Predators
12. Calvin de Haan - New York Islanders
13. Zack Kassian - Buffalo Sabres
14. Dmitri Kulikov - Florida Panthers
15. Peter Holland - Anaheim Ducks
16. Nick Leddy - Minnesota Wild
17. David Rundblad - St.Louis Blues
18. Louis Leblanc - Montreal Canadiens
19. Chris Kreider - New York Islanders
20. Jacob Josefson - New Jersey Devils
21. John Moore - Columbus Blue Jackets
22. Jordan Schroeder - Vancouver Canucks
23. Tim Erixon - Calgary Flames
24. Marcus Johansson - Washington Capitals
25. Jordan Caron - Boston Bruins
26. Kyle Palmieri - Anaheim Ducks
27. Philippe Paradis - Carolina Hurricanes
28. Dylan Olsen - Chicago Blackhawks
29. Carter Ashton - Tampa Bay Lightning
30. Simon Despres - Pittsburgh Penguins 
--
31. Mikko Koskinen - New York Islanders
65. Joonas Nättinen - Montreal Canadiens
101. Toni Rajala - Edmonton Oilers
106. Sami Vatanen - Anaheim Ducks
163. Jere Sallinen - Minnesota Wild
171. Joni Ortio - Calgary Flames
178. Rasmus Rissanen - Carolina Hurricanes
181. Erik Haula - Minnesota Wild
208. Tommi Kivistö - Carolina Hurricanes
211. Petteri Similä - Montreal Canadiens

-On se hienoa, että suomalaisvahteja arvostetaan. Islanders kaipasi ensi vuodeksi luotettavaa kakkosvahtia ja eikös Bluesin Mikko "kolmen metrin" Koskinen sitten kelvannut. Myös Joni Ortio ja Petteri Similä kelpasivat NHL-joukkueille. Tosin Similän tapauksessa varaus taisi tulla vain sen takia, että mies on iso suomalainen maalivahti. No näyttö kai sekin.

-Ruotsalaisia varattiin ihan älyttömästi. 24 kappaletta! Toki kyseessä on "kaikkien aikojen ikäluokka", mutta varsinkin alussa tuntui, että kaikki luistelemaan kykenevät ruotsalaiset kelpaavat. Onhan suurin osa toki hyviä, mutta hyvä jos puolet tuosta porukasta löytää itsensä NHL:stä.

-Isokokoiset kanukit ja jenkit ovat tottakai muotia. Taas kerran. Kyllähän se koko auttaa, mutta moni varaus on dominoinut junnujäillä pelkällä koollaan ja muut taidot sitten ovatkin riittämättömät, kun pitäisi seuraavalle tasolle päästä. Tässä vaiheessa vielä ei yhtä fyysiset pelaajat ajavat ohi.

-Toni Rajala ja Erik Haula kärsivät koostaan ja suomalaisuudestaan. Ennemmin valitaan se iso ja ruma jenkki. Rajala voitti alle 18-vuotiaiden kisojen pistepörssin ennätyspistein ja mies varataan neljännellä kierroksella! Edmontonissa on varmaan juhlat tämän kunniaksi. Enkä usko, että oikeasti potentiaalinen Erik Haulakaan hirveästi pettymyksiä aiheuttaa Minnesota-fanien keskuudessa.

-Venäläisiä ei uskallettu taaskaan varata. Toisaalta se ei yllätä, sillä KHL-peikko vaanii kulman takana ja oligarkit antavat jokaiselle vähänkin lahjakkaalle venäläiselle ihan hulluja summia rahaa. Tämän takia venäläisiä varattiin vähemmän kuin suomalaisia.

-Slovakialaisia varattiin 5, tshekkejä vain 3. Pikkuveli näytti isoveljelle vähän kaapin paikkaa. Olisi vain hyvä tietää, millainen "nuori tshekki" ohjelma on, koska perinteisen kiekkomaan juniorituotanto on taantunut Suomeakin heikompaan tilaan ja he taistelevat jo tasapäisesti Saksan, Sveitsin ja Tanskan kanssa...

Ensi vuonna uusi tilaisuus. Katsotaan mihin Mikael Granlund, Teemu Pulkkinen ja Joonas Donskoi yltävät!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti