maanantai 15. kesäkuuta 2009

Näkemiin CHL

http://www.iltasanomat.fi/urheilu/uutinen.asp?id=1700264

Nyt pelkoni on käynyt toteen. Jääkiekon mestareiden liiga jäi toistaiseksi vain vuoden mittaiseksi. Se on sääli, sillä uusi mestareiden liiga oli kiinnostavuudessaan aivan eri planeetalta esimerkiksi 90-luvun lopun EHL:ään verrattuna. Viime vuonna kyseessä oli seurajoukkueiden huipputurnaus, jossa ei ollut turhia Kärpät vastaan HC Bolzano pelejä, joiden lopputuloksen pystyi jokainen arvaamaan. Sen sijaan kyseessä oli mielestäni todella iskukykyinen, hyvin suunniteltu ja ennen kaikkea mielenkiintoinen kokonaisuus.

Itsekin seurasin CHL:ää viime vuonna kohtuullisen tarkasti ja Bluesin sekä Kärppien pelejä tuli seurattua kunhan vain ehti niitä katselemaan. Varsinkin Bluesin pelit olivat upeaa huippukiekkoa, jossa ensimmäisessä erässä Blues hallitsi ja teki tarvittavat maalit ja lopulta päästiin välieriin asti, jossa tuleva Euroopan mestari Zürich Lions oli lopulta parempi. Joka tapauksessa matkan varrella tuli useampaan kertaan hurrattua kotona Bluesin maaleille, kirottua pahoja kiekonmenestyksiä ja vääriä Tero Konttisen ratkaisuita sekä ihmeteltyä Jari Tolsan pistetehtailua kaikkein korkeimmalla tasolla, mitä Euroopasta voi löytyä.

Tarkempi tiedotus tulee tänä iltana. Saa nähdä mitä tiedotus sisältää. Onko kyseessä vain vuoden tauko, jota oikeasti toivon sydämeni pohjasta? Palataanko Super Six-turnaukseen, jossa kuuden parhaan maan mestarit pelaavat parissa päivässä Euroopan mestaruudesta vai pelataanko tulevan kauden aikana vain omien maiden sisällä (Nordic Trophyä ei voi laskea kunnon turnaukseksi)? Luulen, että tulos nähdään tarpeeksi pian ja toivotaan edes jonkinlaisen turnauksen järjestämistä, missä Euroopan parhaat kohtaavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti