keskiviikko 5. elokuuta 2009

Kiitos Teppo!

1372 NHL-ottelua, 82 ottelua NHL:n pudotuspeleissä, 132 maaottelua, olympiahopeaa 1988 ja 2006, olympiapronssia 1998, World Cupin hopeaa 2004, NHL:n All-stars ottelu 1999,2000 ja 2001, neljät olympialaiset, neljät MM-kisat, Kanada Cup 1987 ja 1991, World Cup 1996 ja 2004, toistaiseksi eniten NHL-otteluita pelannut eurooppalainen. 18-vuotiaiden EM kultaa 1986, 20-vuotiaiden MM-pronssia 1988, 20-vuotiaiden MM-kisojen paras puolustaja 1988, SM-kultaa 1987 ja 1988, 637 pistettä NHL:ssä. Meriitit ovat kovat ja Teppo Numminen on sinetöinyt paikkansa suomalaisen jääkiekon yhtenä suurimmista. Numminen on kiistatta yksi kaikkien aikojen suurimmista suomalaisista puolustajista yhdessä Rautakallion, Ruotsalaisen ja Timosen kanssa.

Nyt Teppo Nummisen hieno ura on kuitenkin päättynyt ja virallinen päätös ilmoitettiin eilen. Viimeksi Buffalo Sabresia edustanut puolustaja siirtyy maajoukkueen tehtäviin ja tämä taalakenttien herrasmies on laittanut hokkarit naulaan. Harmi, sillä Numminen jatkaessaan olisi vielä varmasti mahtunut Suomen maajoukkueen kolmanteen pakkipariin Vancouverin olympialaisissa. Mutta tätä päätöstä pitää kunnioittaa, varsinkin kun Numminen ei itse uskonut jaksavansa enää täyttä kautta kovimmalla sarjatasolla. Jos kroppa ei kestä enää NHL-kauden tuomaa rasitusta, niin turha sitä puolivalolla on lähteä pelaamaan.

Teppo Nummisesta tulee todella monelle mieleen haastattelu Torinon olympiafinaalin jälkeen. Ylen toimittaja kyselee tyhmiä kysymyksiä ("miltä nyt tuntuu?", no mitä v**tu luulet?) Nummisen kommentoidessa, että hyvin taisteltiin samalla kyyneleitä epätoivoisesti pidätellen. Samalla Nummista pyydetään hieman analysoimaan peliä ja muistutetaan, että eikö tämä kuitenkin ole voitettu hopea. Teppo herrasmiehenä vastaa parhaan kykynsä mukaan, mutta lopulta sanojakaan ei tule enää ulos suusta. Ja hei, finaalin jälkeen ei varmasti hopea maistu hyvältä varsinkaan aiemmin niin upeasti menneen turnauksen jälkeen. 

Kiitos kaikesta Teppo ja hyvää jatkoa!

Meanwhile in Finland...

SM-liiga heikkenee taas, kun Oulun Kärpät on tehnyt sopimuksen maajoukkuepuolustaja Teemu Aallon kanssa. Upeaa nähdä hyvä EHT-tason kiekollinen puolustaja Suomessa! Samalla Kärpät ilmoittautui virallisesti taisteluun Kanada-maljasta... jälleen kerran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti