lauantai 1. elokuuta 2009

Pitsiturnaus 2009 patalasien läpi katsottuna

Niin se alkaa. Perinteinen pitsiturnaus aloitti monen joukkueen jääkiekkokauden jälleen kerran. Tätä onkin jo odotettu, sillä jääkiekkoa ei löydy kuin youtubesta tai videolta Stanley Cup-finaalien jälkeen. Ei siis ihme, että kun fanimatka Raumalle järjestetään, niin meikäläinen on heti lähdössä mukaan. Eilen oli siis aika ottaa fanipaita pois seinältä ja lähteä kohti Raumaa. Oli aika unohtaa oma analyyttinen itsensä ja olla yksi päivä rehellisesti Ässien fani. Ilmeisesti se onnistui loistavasti, sillä miltei heti halliin päästyäni radiotoimittaja halusi minut haastatteluun, sillä kuulemma ässäfanin mielipidettä haluttiin kuulla. Joka tapauksessa sen jälkeen olikin aika keskittyä kahteen Pitsiturnauksen pääasiaan. Jääkiekkoa etäisesti muistuttavaan peliin, sekä alkoholin nauttimiseen. Joten jos olet eri mieltä kanssani, se johtuu selvästi alkoholin vaikutuksesta.

Vähemmän yllättäen Lukko ja Ässät oli "arvottu" samaan lohkoon ja vähemmän yllättäen kyseinen ottelu pelattiin klo 10.15. Mikäs sen mukavampi tapa aloittaa päivä, kuin pelata ottelu paikallisvastustajaa vastaan? Joka tapauksessa ottelun ensimmäinen erä oli jääkiekon irvikuvaa, kun kumpikaan ei saanut yhtään mitään aikaiseksi, mitä nyt Jakub Petruzalek sai luotua pari hyökkäystä. Toisessa erässä Ässät sitten päätti ruveta pelaamaan ja saldona oli kaksi maalia ja näin voitto Ässille 2-0. Makea voitto heti harjoituskauden alkuun! Ottelussa myös pääsi tunteet kuumenemaan, kun Anssi Rantanen ja Tommi Huhtala ottivat yhteen. Rantanen ulos, Huhtala kahden minuutin ajaksi jäähyaitioon. Tapaukselle tuli jatkoaika heti toisen erän alkuun, kun Charlie Cookilla oli Huhtalalle asiaa vain muutaman sekunnin jälkeen. Lopputuloksena oli Huhtalalle kaksi tappiota tappeluista, mutta ne eivät (ainakaan toistaiseksi) ottelun tuloksiin vaikuta.

Homma jatkui Ilveksen ja Kärppien aivan mitäänsanomattomalla ottelulla. Onneksi kiinnostusta tuli lisää, kun kyseisen ottelun jälkeen vastakkain asettuivat Ässät ja kokeneet pelaajat Lahteen jättänyt Pelicans. Kokematon Pelicans-joukkue oli aivan pihalla Ässiä vastaan ja 4-2 voitto oli aivan ansaittu. Seuraavaksi olikin pakko saada vähän ravintoa ja vasta Lukko-Pelicans ottelusta näki osan. Pelicans teki tarvittavat maalit ylivoimalla ja kun Lukko teki hallinnasta huolimatta vain yhden maalin, jäi raumalaiset rannalle jatkopeleistä. Ässät ja Kärpät aloittivat välierät ja peli oli pitkään yllättävänkin tasainen ja junioripainotteinen Kärpät teki vielä ensimmäisen maalin. Mutta paikalle saapuneiden ässäfanien onneksi Ässät tuli tasoihin ja ohi ja selvitti näin tiensä finaaliin. TPS-Pelicans jäi hieman taka-alalle, mutta sinä aikana jonka näin, peli oli poikkeuksetta Pelicansin päädyssä ja TPS näin helposti finaaliin. Finaali olikin turnauksen parasta kiekkoa ja jännitystä riitti loppuun asti. Ässät teki ensimmäiset kaksi maalia, TPS seuraavat kaksi ja ratkaisua haettiin rangaistuslaukauksilla. Rangaistuslaukaukset venyivät peräti seitsemänteen pariin asti, mutta Marko Kivenmäen epäonnistuessa omassa yrityksessään jälleen kerran, voiton vei monien paikalle saapuneiden turkulaisten iloksi TPS. Onnittelut TPS:lle siis Pitsiturnauksen voitosta!

Turnauksessa pelasi kaksi joukkuetta, jotka saivat oikeasti jotain aikaiseksi. Syötöt menivät näillä perille ja pelaamisesta joukkueena tuli jopa enteitä. Yllättävän hyvää peliä vuodenaikaan nähden näiltä kahdelta joukkueelta. Jokainen voi hiljaa mielessään arvata mitkä kaksi joukkuetta on kyseessä. Muilla tuntui olevan ylivoimaisen vaikeaa saada edes kolmea syöttöä peräkkäin omille.

Ja sitten ranskalaisia viivoja.

Ässät:
-Sakari Salminen teki aivan mitä halusi Pelicansin junnupitoista laumaa vastaan.
-Kamil Pirosilla on hyvät kädet, mutta vielä niistä ei ollut juurikaan hyötyä.
-Patrik Forsbacka halusi näyttää osaavansa pelata ja taklauksia sateli ympäri kenttää, mutta lataus taisi mennä vähän yli.
-Huhtanen-Sillanpää-Mäkilä oli hyvä. Junnut pelasi asenteella ja varsinkin Huhtanen sai luotua paikkoja todella paljon. Harmi, että nuorten pelaajien viimeistelykyky on vielä kehittymätöntä.
-Marko Kivenmäki jatkoi siitä mihin viime kaudella jäi...
-Eero Kilpeläinen oli maalilla varma ja kiekot jäivät hyvin kiinni. Jussi Rynnäs taas oli toiselta planeetalta ja kokoonsa luottava maalivahti torjui paljon kiekkoja eteensä.
-Jesse Jyrkkiö oli välillä todella hyvä pelintekijä, välillä teki hasardeja. Välillä hän teki hyviä katkoja puolustuspäässä, välillä taas hän oli siellä ihan hukassa. Yrittää tuostakin nyt ottaa selvää.
-Mikko Palomäki on turha.

Muut:
-En erottanut TPS:stä oikeastaan ketään, mutta Hattunen ja Filppula näytti tehneen hyvin. pisteitä. Joka tapauksessa turnausvoittoon mentiin jokaisen ketjun voimalla.
-Lukko teki yhden maalin koko turnauksessa, vaikka Pelicansia vastaan peli olikin hallussa.
-Lukon Jakub Petruzalek on todella taitava ja pelasi loistavasti. Ensi kauden yksi kovimmista ulkomaalaisista?
-Harri Tikkanen oli huono.
-Pelicansin Vili Sopanen kynäili, mutta ei saanut mitään aikaan.
-Andre Lysenstöen joutui kovaan paikkaan Pelicans-maalilla, kun mies pelasi TPS:ää ja Ässiä vastaan. Peli oli koko ajan Pelicans-päädyssä ja maalipaikkoja tuli liukuhihnalta. Norjalainen ei tosin silti juurikaan vakuuttanut.
-Turnauksessa oli yksi häkkipää, kun Kärppien 92-syntynyt Joonas Donskoi pelasi turnauksessa. Kaveri on kyllä taitava ja oli vähän väliä vaarallinen. On ollut toistaiseksi samanikäisten Mikael Granlundin ja Teemu Pulkkisen varjossa, mutta katsotaan tilanne kauden jälkeen uudelleen.
-Rauman seisomakatsomo kävi hyvin Isomäen seisomakatsomon korvikkeena.
-Ensi vuonna pitää ottaa vihta mukaan ETI Kebab & Pizzeriaan. 
-Faneilla oli hauskaa ja se onkin turnauksen päätarkoitus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti