torstai 20. elokuuta 2009

Paluu Vaasaan

Tänään alkaa Vaasa Cup. Tässä Vaasan Sportin isännöimässä turnauksessa neljä joukkuetta pelaa kolmessa päivässä kolme ottelua. Mukana on tällä kertaa isäntäjoukkue Sportin ohella Suomen mestaruuden voittanut JYP, Ässät ja Ruotsin Allsvenskanista (Ruotsin divari) Växjö Lakers. Ennakkosuosikkina lähtee luonnollisesti Vaasan Sport, ainakin jos Tammisen kommentteihin on uskomista, sillä onhan Sport ehdottomasti Suomen parhaimpia joukkueita. Huomenna perjantaina taas pelataan monien mielestä turnauksen kiinnostavin ottelu, kun Ässät ja Sport kohtaavat. Poristakin lähtee Vaasaan bussilastillinen Ässien faneja kannustamaan omia suosikeitaan. Mutta miksi? Eihän ne aiemmin ole harjoituskaudella lähteneet muuta kuin Pitsiturnaukseen.

Mikäli joku on oikeasti unohtanut, viime kaudella suomalaiseen kiekkoiluun tuli takaisin liigakarsinnat. Playout-pelleilyn jälkeen SM-liigasta valikoitui Ässät ja Mestiksestä mestari eli Sport. Panokset olivat kovat. Paras seitsemästä sarjan voittaja tulisi pelaamaan kauden 2009-2010 SM-liigassa, häviäjä Mestiksessä. Ja useasta syystä johtuen media otti karsintasarjan omakseen ja välillä tuntui, että median mielestä finaalisarja oli toisarvoinen, kun vastakkain olivat Ässät ja Sport, Pori ja Vaasa ja ennen kaikkea Suhonen ja Tamminen. Ja ainakaan se ei haitannut, että karsintasarjassa oli enemmän juonenkäänteitä, kuin Salatuissa Elämissä vuoden aikana yhteensä.

Ensimmäisessä ottelussa kävi juuri niin kuin itse pelkäsin. Ässät ei olisi saanut antaa voittamaan tottuneiden Sport-pelaajien voittaa peliä, mutta niin vain Sport yllätti Ässät housut kintuissa ja vei Ässiltä kotiedun. Seuraavat kaksi peliä taas vei Ässät ja tuntui jo siltä, että ensimmäinen peli olisi tilastotappio. Mutta eikös sitten Sport vie ensin pelin Vaasassa ja heti perään Porissa ja siirtyi sarjassa 3-2 johtoon! Moni hautasi jo toivonsa Porin päässä ja vaasalaiset valmistautuivat nousujuhliin. Itse menin kaikesta huolimatta kuudenteen peliin, joka oli koko sarjasta se kaikkein dramaattisin. Ässät johti jo 2-0, mutta aivan pelin lopussa Sport tuli tasoihin ja jatkoaika oli edessä. Ja kaikki tiesivät, että jos Sport tekee maalin, niin Sport nousee ja Ässät putoaa. Ja oliko Sportin maali edes lähellä? No voisi sanoa, että tolppa pelasti Ässät ja lopulta Severi Sillanpää teki omien sanojensa mukaan harkitusti maalin Sport-pelaajan takamuksen kautta. Näin seitsemänteen peliin Ässillä oli se legendaarinen momentum ja porilaiskatsomon edessä Ässät vei viimeisen pelin ja sarjapaikka säilyi. Mutta tuollaisen jännityksen ja draaman jälkeen ei pitäisi olla mikään ihme, että ässäfanit haluavat tehdä comebackin Vaasaan. Monella on niin paljon muistoja tuosta Ässät-Sport sarjasta. Niin myös allekirjoittaneella.

Niin mitä on odotettavissa, kun bussilastillinen porilaisia lähtee huomenna pyhiinvaellusmatkalle Vaasaan? Tässä Quen prinsiipit siitä, mitä on odotettavissa: Joukkio varmasti kannustaa omiaan itse ottelun aikana ja lähtee pitämään hauskaa. Lisäksi hyvin harva on täysin kuivin suin, sillä kannustaminen janottaa kummallisen paljon. Porilaiset tulevat varmasti kommentoimaan Vaasan hallin heikkoa äänitasoa ja muistuttavat lähes kaikkia vaasalaisia Sillanpään maalista. Todennäköistä on myös kommentointi Tammisen tukasta. Lisäksi seitsemännen ottelun aikana Sport-fanien heittämät kananmunat tullaan muistamaan. Ja matkalla porilaiset valtaavat Närpiön Teboilin aiheuttaen kyseisessä paikassa yleistä hämmennystä.

Lopuksi vielä laitetaan linkki Severi Sillanpään maaliin, joka käytännössä ratkaisi koko karsintasarjan:

5 kommenttia:

  1. Närpiön Teboil <3 -Reiska

    VastaaPoista
  2. Tää on hyvä lätkäblogi! Kiitos!

    VastaaPoista
  3. Ihan kivaa tekstiä ja blogi ylipäätään:) Mutta tuo Vaasan hallin äänitasosta muistuttaminen kaipaisi kyllä lisäperusteluita? Itse kävin puolueettomana katsomassa Etelä-Suomesta käsin 4 noista karsintamatseista - 2 Porissa ja 2 Vaasassa. Näissä peleissä Sportin fanit kyykyttivät ehkä viimeistä matsia lukuunottamatta Ässäfaneja ihan 100-0. Tuo 6 karsintapeli Vaasassa oli jotain sellaista mitä en uskonut eläessäni näkeväni suomalaisessa kiekkokatsomossa (ja kyllä olen nähnyt Ässien hopeakevään). Vaikka Ässät oli pelillisesti parempi, niin tuo äänitasosta muistuttaminen tuntuu lähinnä huonolta vitsiltä. Tsemppiä silti Ässille kuluvaan kauteen. Aika mukavasti se on lähtenyt.

    VastaaPoista
  4. Kiitokset kommentista ja kehuista.

    Kyllä, myönnetään että se on enemmänkin huono vitsi. Vaasassahan oli oikeasti hiton hyvä tunnelma ja vaasalaiset pisti Porin seisomakatsomonkin melkoiseen huutokilpailuun karsinnoissa (riippuu paikasta, kuinka hyvin vaasalaisten ja porilaisten älämölö kuului Isomäessä). Mutta pointtihan on enemmänkin siinä, että ässäkannattajat huutelivat Vaasassa useampaankin kertaan huutoa "V***u mikä kirkko!" ja siihen tuo viittaus tuli. Ja kyllähän se huuto sitten Vaasa Cupissakin tuli. Ei tuossa mitään sen ihmeellisempää takana ole ja toivottavasti tuo selvitti asiaa.

    VastaaPoista
  5. Juu. Enkä minä selvitystä olisi tuohon edes kaivannut, kunhan mainitsin :)

    Tänään tuli lueskeltua blogia laajemminkin, sekä vanhaa, että uutta settiä.

    Tosi mielenkiintoista ja hyvää juttua! Tämä sivu meni vakioseurantaan.

    VastaaPoista