keskiviikko 12. toukokuuta 2010

100

Huomasin tässä vähän aikaa sitten, että sadas blogitekstini lähestyy. Nyt se on täällä. Onkin siis aika katsella vähän menneisyyttä ja kenties myös tulevaisuutta. Laitetaan siis hieno ja turhan kallis puku päälle ja tutkitaan, mitä jääkiekko blogini olemassaolon aikana on syönyt.

* Tässä kohtaa jokainen voi kuvitella vaikkapa viulumusiikkia taustalle *

- Ensimmäinen bloginihan oli "Lätkäilta". Päivä, jolloin Kamil Piros siirtyi Ässiin, CHL päätti kuolla ja Pittsburgh Penguins vei kannun seitsemännessä pelissä Valtteri Filppulan ja Ville Leinon nenän edestä. No Piros osoittautui vuosikymmenen flopiksi, CHL:ää yritetään vieläkin elvyttää ja Pittsburgh Penguins tavoittelee kannua, samoin kuin Ville Leino.

- Maajoukkuetasollahan Venäjä oli vienyt MM-kultaa ja Suomi jäi puolivälieriin. Sama tilanne on vieläkin mahdollinen näissä kisoissa. Tosin voi Suomi joutua karsintasarjaankin, jos huonosti käy. Lisäksi välissä oli olympialaiset, joissa Suomi pelasi ajoittain todella huonosti, mutta hyvän tuurin saattelemana Suomi sai lopulta pronssia. Onnetar taisikin vaihteeksi erehtyä ja antoi kaiken tuurin Pohjanlahden tälle puolelle.

- SM-Liigassa Jokerit oli hankkinut "massiivisessa" huippupaluumuuttajat Jukka Hentusen ja Antti-Jussi Niemen ja noussut yhdeksi suurista mestarisuosikeista, vaikka joukkuetta lähdettiinkin nuorentamaan. Lisäksi mestaruuteen lopulta yltänyt TPS oli harvinaisen nimetön joukkue. Mikään ei ole muuttunut. Tänäkin vuonna Jokereilla on kovan luokan paluumuuttajia Ilari Filppulan ja Ossi Väänäsen muodossa. Joukkuetta myös nuorennetaan. TPS on myöskin vielä aika nimetön. Mutta eiköhän lähihistoriaa tutkiessa TPS:n mestaruuden uusiminen ole todennäköisempää, kuin Jokereiden mestaruus.

Ilari Filppula luistelee mestarijoukkueesta Jokereihin. Lähihistorian tuntien sieltä kannattaa luistella nopeasti pois.

- Porin Ässät pelasi viihdyttävämpää kiekkoa, kuin aiemmalla kaudella. Tämä palkittiin saamalla kolme pistettä vähemmän runkosarjassa ja putoamalla runkosarjassa yhden sijan alaspäin.

- Suuri ja mahtava Sport joutui ongelmiin. Sen sijaan Jokipojat voitti Mestiksen.

- NHL Draftissa viime vuonna huomio keskittyi John Tavaresiin, Victor Hedmaniin ja Matt Ducheneen. Pelaajiin, jotka pelaavat nyt jo NHL:ssä. Suomalaiset miettivät Toni Rajalan, Mikko Koskisen, Joonas Nättisen ja Sami Vatasen kohtaloa. Nyt tilanne onkin parempi. Nyt puhutaan Taylor Hallista ja Tyler Seguinista. Ja suomalaiset miettivät, missä vaiheessa ensimmäistä kierrosta Mikael Granlund varataan. Samalla huomio saadaan näppärästi pois siitä, että varataanko koko Draftissa yleensäkään viittä muuta suomalaista. Pulkkinen, Donskoi, Aittokallio ja Iilahti varmaankin, mutta entä muita?

- Blogin kirjoittaja kävi useamman kerran vieraspelimatkoilla viime kaudella, kuin aiemmilla kausilla yhteensä. Samalla alkoholin kulutus kolminkertaistui normaalista.

---

Mutta joo. Mennään illan peliin. Kaikki on omissa käsissä. Suomi pelasi Saksaa vastaan kaksi erää hyvin ja USA ei ole vakuuttanut, joten USA on täysin lyötävissä. Tilanne onkin mielenkiintoinen. Jos Suomi voittaa varsinaisella peliajalla USA:n ja Saksa Tanskan, Suomi voittaa lohkonsa Tanska-tappiosta huolimatta. Jos Saksa häviää Tanskalle, Suomi on jatkossa. Jos Suomi voittaa USA:n, Suomi on jatkossa ja voitolla varsinaisella peliajalla USA on karsintasarjassa. Jos Saksa voittaa Tanskan ja USA Suomen, Suomi on karsintasarjassa.

Panokset on kovat. Jännityksellä jäämme odottamaan pelin alkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti