maanantai 24. toukokuuta 2010

Tshekki on uusi maailmanmestari

Suomen pelihän menee aivan uuteen valoon, kun Tshekki lopulta on maailmanmestari! Mehän oltiin rangaistuslaukauksilla tulevaa mestaria vastaan, joten voittamalla Tshekki oltaisiin oltu selvästi mestareita! No jottei mene ihan pelleilyksi, niin olen edelleen sitä mieltä, että siinä ottelussa oli aivan oikea voittaja. Mutta täytyy nostaa hattua Tshekin joukkueelle. Kaksi kertaa piti ratkaisu hakea lottoamalla, kun jatkoaikakaan ei tuonut ratkaisua. Ja lopulta finaalissa kaatui suuri ja mahtava NHL-tähtiä vilissyt Venäjä. Ovechkin, Datsyuk, Malkin, Kovalchuk, Varlamov, Semin, Gonchar... Pelaajalista on kova, mutta niin vain Tshekki voitti mestaruuden.

On se kuitenkin outoa ajatella, että Tshekki voitti mestaruuden pitkälti samoilla keinoilla, joilla Suomen ajatellaan yleensä pärjäävän. Tshekillä oli vain muutama oikeasti huippuyksilö, joista yksi oli maalivahti Tomas Vokoun. Lisäksi Tshekki oli heille epätyypillisesti joukkue. Yleensä Tshekki on nähty pelaavan yksilöinä taitokiekkoa. Nyt nähtiinkin joukkueena tiiviisti puolustava ryhmä, jossa ei juuri sooloiluja nähty. Kun siihen lisätään Tshekin perinteinen vahvuus, eli vastahyökkäykset, niin jopa Venäjä kaatui. Ja Venäjän tappiohan tekee ihan hyvää MM-kisoille. Aina se selkeä ennakkosuosikkikaan ei voita!

Tshekin mestaruus on lisäksi hyvä uutinen jopa Suomelle. Tshekin materiaali ei ollut paljon Suomea parempi, jos oli yhtään. Harva uskoi ennen kisoja Tshekin mestaruuteen. Mitalia pidettiin yleisesti parhaana mahdollisena saavutuksena. Mutta niin vain henki voitti materian. Samalla se antaa uskoa siihen, että jopa piskuinen Suomi saattaisi joskus vielä mahdollisesti ottaa sen maailmanmestaruuden. Siitä huolimatta, että materiaali ei ole enää parhaiden vuosien tasolla ja tuskin hetkeen tulee olemaankaan. Mutta meillä on paljon kohtuullisen hyviä pelaajia ja tuosta massasta saadaan aina kohtuullisen kilpailukykyinen joukkue kasaan.

Ja kyllähän tässäkin finaalissa nähtiin suomalaisverta. Tarkemmin sanottuna porilaista. Jari Levonen oli toinen tuomari finaalissa. Ei porilainen yhtään hullummin viheltänyt. Paria jäähyä voidaan aina spekuloida, mutta kokonaisuutena suoritus oli hyvä.

---

Loppuun vielä pari nopeaa. Antti Niemi torjui Chicago Blackhawksin finaaliin suoraan neljässä voitossa. Tietenkin suurin kunnia menee Jonathan Toewsille, mutta Niemi taitaa tulla seuraavassa ryhmässä Dustin Byfuglienin ja Patrick Kanen kanssa. Nuorelta suomalaisvahdilta tuli siis erinomainen esitys konferenssifinaaleissa jo heti ensimmäisestä pelistä lähtien. Samaan aikaan idässä Ville Leino ja Kimmo Timonen ovat yhdessä Philadelphia Flyersin kanssa päässeet erinomaiseen kevätvireeseen ja Flyers on jo voiton päässä finaalista. Nähdäänkö tänä vuonna uusi suomalainen Stanley Cup-voittaja? Nyt ainakin näyttää siltä!

Antti Niemen Chicago Blackhawks on neljän voiton päästä Stanley Cupista

Ja onnittelut Jokereille. Jarmo Kekäläinen palaa Suomeen. HIFK:n 90-luvun huippujoukkueet koonnut Kekäläinen on ollut viime vuodet NHL-joukkue St. Louis Bluesin varatoimitusjohtaja ja on ollut vastuussa St. Louis Bluesin varauksista. Hän on tehnyt erinomaista työtä jo pitkään ja itse uskon, että tästä alkaa Jokereiden uusi nousu. Kolmen vuoden sisällä mestaruus matkaa Jokereille, jos vain Hjallis Harkimo antaa Kekäläisen tehdä rauhassa työnsä. Ainakin kannattaisi antaa, sillä Kekäläisellä on suomalaisista suurella todennäköisyydellä paras tietotaito joukkueen kasaamisen saralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti