maanantai 3. toukokuuta 2010

Sami Vatanen ja kahdeksan muuta ensikertalaista MM-kisoihin

Kuka suomalainen on pelannut viimeksi samalla kaudella sekä nuorten MM-kisat, että aikuisten MM-kisat? Oikea vastaus kysymykseen taitaa olla Kari Lehtonen vuosituhannen alussa, vaikkakaan Lehtonen ei tainnut juuri pelata. Kenttäpelaajista viimeisin taitaa taas olla Olli Jokinen 90-luvun lopulla. Aivan jokapäiväistä siis se ei Suomessa ole. Eikä sekään ole jokapäiväistä, että Vatasen lisäksi Teemu Hartikainen ja Mikael Granlund olivat toistaa saman tempun, mutta he putosivat loppumetreillä pois kisoista.

Ensikertalaisia on kuitenkin Jukka Jalosen tänään valittuun joukkueeseen mahtunut monia ja joukkue ei ole täynnä EHT-jyriä. Mukana on sen sijaan useampi nuori ja nälkäinen kaveri, joka on vielä menossa kohti uran parhaita vuosia. Vatasen lisäksi ensimmäiset MM-kisat tulee kokemaan Iiro Tarkki, Juuso Hietanen, Mikko Mäenpää, Pasi Puistola, Juhamatti Aaltonen, Jori Lehterä, Lauri Korpikoski ja Oskar Osala. Moni heistä tulee olemaan maajoukkueen runkopelaajia tulevina vuosina.


Sami Vatanen pääsee MM-kisoihin

Yllättäviä valintoja joukkueeseen tulikin todella vähän. Pasi Puistolaa en olisi itse valinnut, mutta Anssi Salmelan loukkaantumisen jälkeen vaihtoehtoja ei tainnut juuri olla. Vai olisiko Mikko Kuukka pitänyt valita kisoihin? Itse olisin myös valinnut Teemu Hartikaisen, mutta Oskar Osalan yllättävän tulon myötä Hartikaiselle ei kyllä ollut enää käyttöä. Osala hoitaa saman roolin todennäköisesti Hartikaista paremmin. Puolustavia senttereitä on myös yli tarpeen ja Tommi Santalan olisi mielestäni voinut jättää valitsematta, sillä Juha-Pekka Hytönen ja Riku Hahl hoitavat saman roolin. Ja kyllä mielestäni joukkueeseen aina yksi Petteri Nokelainen olisi mahtunut.

Mutta näillä mennään. Kuinka pitkälle tällä joukkueella päästään onkin sitten toinen kysymys. Kanada ja Venäjä ovat jälleen todella kovia, mutta hyvänä päivänä myös voitettavissa. Muilla kärkimailla ei taas juuri Suomea kovempia joukkueita ole kasassa. Eli mitali on aivan realistinen mahdollisuus. Varsinkin kun meillä on NHL:n maalivahtien parhaimmistoon kuuluva Pekka Rinne ja 30 maalia maailman kovimmassa sarjassa tehnyt Jussi Jokinen. Maalivahti on jälleen kisojen parhaimpia, hyökkäyskin on ihan hyvä, mutta puolustukseen me saatamme kyllä kaatua. Mutta MM-kisat sen lopulta näyttää.

Suomen joukkue:

Maalivahdit:

Pekka Rinne - Nashville Predators
Iiro Tarkki - Blues
Petri Vehanen - Ak Bars Kazan (KHL)

Puolustajat:

Juuso Hietanen – Brynäs (Ruotsi)
Topi Jaakola – Södertälje (Ruotsi)
Lasse Kukkonen – Avangard Omsk (KHL)
Mikko Mäenpää - HPK
Janne Niskala – Frölunda (Ruotsi)
Petteri Nummelin – Lugano (Sveitsi)
Pasi Puistola - HV 71 (Ruotsi) 
Sami Vatanen – JYP

Hyökkääjät:

Juhamatti Aaltonen – Pelicans
Riku Hahl - Frölunda (Ruotsi) 
Juha-Pekka Hytönen – JYP
Jarkko Immonen – Ak Bars Kazan (KHL)
Jussi Jokinen – Carolina Hurricanes
Sami Kapanen – KalPa
Leo Komarov – Dynamo Moskova (KHL)
Petri Kontiola – Metallurg Magnitogorsk (KHL)
Lauri Korpikoski – Phoenix Coyotes
Jori Lehterä – Tappara
Antti Miettinen – Minnesota Wild
Oskar Osala - Albany River Rats (AHL)
Antti Pihlström – JYP
Tommi Santala - Kloten (Sveitsi)

Omat ketjuhahmotelmat:
Rinne
Vehanen
Tarkki

Nummelin - Jaakola
Niskala - Hietanen
Kukkonen - Mäenpää
Vatanen - (Puistola)

Jokinen - Immonen - Miettinen
Kapanen - Kontiola - Aaltonen
Pihlström  - Lehterä - Korpikoski
Komarov - Hytönen - Osala
Hahl (Santala)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti