keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Seitsemäs ottelu

Jatkolohko on nyt pelattu ja aihetta paniikkiin ei ole. Valko-Venäjä ja Slovakia kaatuivat selvästi ja peleissä ei ollut montaa heikkoa pelaajaa. Venäjää vastaan pelattiin merkityksetön ottelu ja tulos 0-5 tappiolle ei tarvitse antaa ehkä niin paljoa arvoa. Alussa Suomi tuli päälle ja jos pari tolppaa olisi mennyt sisään, niin peli olisi edennyt varmasti eri tavalla. Mutta lopulta Suomen kannalta epäsuotuisaksi ottelun teki ylivoimainen Venäjän materiaali ja myös ihmeellinen tuomaritoiminta. Peli ei kyllä ollut tuomareiden käsissä ja Suomi joutui maksamaan siitä kovan hinnan.

Pasi Puistola ja Juuso Hietanen joutuivat jättämään jään kesken ottelun. Kaksikosta Puistola on varmasti sivussa lopputurnauksen. Paha menetys, sillä Puistola on ollut yllättävänkin hyvä ja yksi parhaista Suomen omassa päässä. Hietasen tilanne on vähän enemmän kysymysmerkki. Mutta näiden loukkaantumisten takia Sami Kapanen joutui pelaamaan puolustajana ja pahassa paikassa hän pelasikin yllättävän hyvin. Sami Vatanen taas joutui toteamaan NHL-tason tähtien olevan vielä liian kova palanen. Puolivälieriin tulee takaisin parhaimman turnauksen hetkeen pelannut Petteri Nummelin ja Lasse Kukkonen. Kuusi puolustajaa sentään saadaan varmaankin kasaan ja samalla Suomen ainoa selkeä puolustava puolustaja Topi Jaakola saa lisää vastuuta. 

Petri Vehanen on pelannut hyvät MM-kisat, muttei todennäköisesti pelaa puolivälieriä

Maalivahtitilanne selkeytyi myös. Kyllähän tuo Venäjä-peli ratkaisi tilanteen Pekka Rinteen eduksi. Kaikki kunnia Petri Vehaselle. Vehanen ei ole huono maalivahti. Ei missään nimessä, vaan yksi parhaista ellei jopa paras Euroopassa pelaava maalivahti. Venäjä-pelin maaleista ei montaa voi hänen piikkiinsä laittaa, kuten ei aiemminkaan päästettyjä maaleja. Mutta nyt Pekka Rinne on torjunut kaksi voittoa putkeen ja hän oli kuitenkin etukäteen ajateltuna se ykkösvahti. Näkisin, että Pekka Rinteen hyvä päivä on parempi kuin Vehasen ja siksi Rinne laitetaan melko suurella varmuudella maaliin kuolemanotteluihin. Kyllä näihin se kuumempi maalivahti pitää valita ja nyt se kyllä on Rinne. Ja kun Rinne pystyy suuremmalla todennäköisyydellä venymään juuri yksittäisessä pelissä maagiselle tasolle, niin valinta olisi itselleni helppo.

Puolivälierissä torstaina asettuu vastaan Tshekki. Yksi Jagr ei tee kuitenkaan Tshekistä ennakkosuosikkia peliin. Jos Suomen taso on tippunut huippuvuosista, niin Tshekin on vielä enemmän. Kymmenen vuotta sitten Tshekki oli yksi parhaita, mutta ei ole enää. Tshekki kyllä yrittää olla luova ja taitava, mutta Suomen kaltaista hyvin organisoitua joukkuetta vastaan tulee vaikeaa. Suomen haalariosasto taas aiheuttanee harmaita hiuksia Tshekin puolustajille, jotka Suomen tavoin on melko heikkoja. Ja kun tshekkiläinen pelaaja ei saa olla luova, hän menettää suurimpia vahvuuksiaan. Kunhan vain Suomi pystyy tekemään paikoistaan maaleja edes hieman paremmalla prosentilla kuin tähän asti, niin Suomi on jatkossa. Suomi saattaisi olla jatkossa myös nykyiselläkin pelillä, jossa maaleja ei ole tahtonut tulla yhtään. Tshekki kun ei ole juuri allekirjoittanutta vakuuttanut. Tshekin mahdollisuudet piilevätkin Jaromir Jagrin ja Tomas Vokounin hyvässä illassa. Muuten tulos voi olla hyvinkin samanlainen, kuin olympialaisissa. Tai jos vaikka Sami Vatanen tekisi taas pari maalia Tshekin verkkoon.

Yksi puolivälieräpari on muuten Sveitsi - Saksa. Yksi pienemmistä maista pääsee siis välieriin ja neljän joukkoon. Mietin jo aiemmin, että olisiko tämä se vuosi, jolloin Sveitsi on välierissä. Hyvinkin mahdollista. Kyllä Sveitsin pitäisi normaalisti Saksa voittaa. Mitali voi vain olla tiukassa Venäjän, Ruotsin ja Suomen / Tshekin puristuksessa. Joka tapauksessa välierät ovat hieno asia kummalle tahansa maalle, joka jatkoon puolivälieristä pääsee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti