torstai 29. huhtikuuta 2010

Onnea TPS

Taistelu on päättynyt. SM-liigan kausi 2009-2010 on paketissa ja TPS on kruunattu mestariksi. Kuten aiemmin olen jo maininnut, niin yllätyshän tuo menestys oli. Mutta TPS antaa toivoa kaikille seuroille. Aiemmin suurseuran statuksella kulkenut joukkue lähti tähän kauteen yhdellä liigan pienimmistä palkkabudjeteista ja monen pelaajan taso oli kysymysmerkki. Kauden lopulla kysymysmerkit muuttuivatkin sitten huutomerkeiksi. Tämän kauden TPS oli hyvä esimerkki siitä, mitä hyvällä skouttauksella, nuorten kehittämisellä, erinomaisella valmennuksella ja loppuvaiheessa myös suurella hurmoksella voi saada aikaiseksi. Pienikin voi voittaa! Ja paljon voi TPS myös kiittää kahta tähtipelaajaansa. Ilari Filppula ja Lee Sweatt olivat pudotuspelien parhaita pelaajia kaatuiluistaan huolimatta (yhtään väheksymättä HPK:n tähtipelaajiakaan. Erinomaista peliä mm. Mäenpäältä koko pudotuspelien ajan).

TPS:lle tämä mestaruus tekee erittäin hyvää ja se tapa millä se tuli teki siitä faneille uskomattoman kokemuksen. Viime kauden lopulla ei konkurssi ollut kaukana. Menestys oli hylännyt Turun jo aiemmin ja menestyksen kyllästämää yleisö ei kiinnostanut huonoa kiekkoa pelaava joukkue. Sen takia pelaajabudjettia jouduttiin pienentämään, kun taas muut kasvatti sitä. TPS joutui siis jokaista hankintaansa miettimään todella tarkkaan ja iso kiitos meneekin Ari Vuorelle, joka kasasi pienellä rahalla huippujoukkueen. Oli pakko. TPS:n velkataakka oli niin huima, että hyvä kun joukkue edes on pystyssä. Nyt kuitenkin menestys toi yleisöä Turkuhalliin, oheismyynti tuottaa rahaa huimasti ja myös ensi kauden alussa kevään hurmos tulee näkymään myytyinä paikkoina Turkuhallissa. TPS:n talous tulee elpymään tämän kauden ansiosta ja ehkäpä tässä on uuden pitkäaikaisen menestyksen alkupiste.

Mutta ensi kausi tulee olemaan kuitenkin haastava. Positiivinen kassavirta tässä vaiheessa kautta ei näy vielä kovin selkeästi seuraavan kauden joukkueissa, kun suuri osa suomalaisista tietää jo kauden 2010-2011 osoitteensa. Ensi kauden joukkue ei TPS:llä tule olemaan paperilla mikään erityisen hyvä eikä TPS tule olemaan mikään mestarisuosikki. Mutta sen verran hyvin TPS on pelannut koko Kai Suikkasen valmennusajan, että pudotuspeleihin joukkue varmaan tulee pääsemään. Ja kuten TPS näytti, myös kuudennelta sijalta voi voittaa mestaruuden.

Nyt kuitenkin onnittelut TPS, nauttikaa mestaruusjuhlista. Ne on ansaitut.

---

Peli meni jälleen voittolaukauskilpailuun. Pari asiaa pitää kommentoida tässä lopussa. Ensinnäkin Ässät julkaisi Pasi Salosen ja Tuomas Santavuoren sopimukset. Mitä mieltä minä niistä olen? Ässäthän ei valmiita tähtiä riveihinsä voi saada, vaan pitää etsiä pelaajia, jotka sopivat valmentajan kuvioihin ja jotka voivat nostaa tasoaan. Salosesta ja Santavuoresta saadaan ensi kauden joukkueeseen varmasti kaksi hyvää palasta. Ja onhan Santavuorella 16 maalin kausikin vyöllään!

Lisäksi Jukka Jalonen sai käyttöönsä pari NHL-pelaajaa MM-kisoihin. Anssi Salmela pääsee näyttämään taitonsa, mutta kausi Pohjois-Amerikassa ei ollut mikään erityisen loistava. Mutta Suomella toisaalta parhaat puolustajat joutuivat jättämään kisat väliin (viimeisenä Lydman jäi pois joukosta), joten kaiketi Salmela mahtuu mukaan. Lauri Korpikoskesta sen sijaan olen enemmän innoissani. Suomessa Korpikoski on tuntemattomampi nimi, mutta hän on pelannut jo kaksi täyttä kautta NHL:ssä ja hyökkäyspäähänkin löytyy käyttämätöntä potentiaalia. Uskon, että tämä nopea luistelija ja alivoiman erikoismies tulee olemaan erittäin käyttökelpoinen Leijonien kakkos- tai kolmosketjussa. Ja lisäksi Pekka Rinne on ilmaissut halukkuutensa tulla MM-kisoihin. Rinteen kausi NHL:ssä oli aivan loistava ja hänen ansiostaan Nashville Predators pystyikin taistelemaan voitoista jokaisessa pelissä. Rinne kelpaisi todella hyvin Suomen ykkösvahdiksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti