lauantai 3. huhtikuuta 2010

Täydellinen mahalasku

Lukon kausi oli todella erikoinen. Pitkään sarjakärjessä viihtynyt joukkue menetti saavuttamansa aseman ja oli lopulta runkosarjan kolmas. Pudotuspeleissä joukkue taas hävisi viimeisen 2-4 tappion jälkeen TPS:lle suoraan neljässä ottelussa. Koko kauden aikana en uskonut Lukon voittavan mestaruutta. En uskonut joukkueen pärjäävän pelitavallaan pudotuspeleissä loppuun saakka ja joulukuun tienoilla veikkailin jo HIFK:n tai vahvistuksen kanssa JYP:n vievän kannun. Mutta tapa, jolla joukkue lopulta putosi pudotuspeleissä oli kuitenkin täysin odottamatonta.

No okei. Lukon tahti hiipui runkosarjan lopussa, mutta lopuksi tuli kuitenkin myös niitä voittoja. Välillä näytti jo siltä. että Lukko valuisi jopa neljänneksi, mutta lopussa Lukko taisteli itsensä kuitenkin vielä ja nousi kolmanneksi. Sairastupa tyhjeni jo runkosarjan lopulla, joten pelkästään sen taakse ei voi mennä. Tomi Pettinen ja Tommi Kovanen olivat toki todella pahoja menetyksiä se täytyy myöntää. Mutta TPS-puolustus ei ole yhtään sen nimekkäämpi kuin Cookilla ja Tikkasella varustettu Lukko-puolustus ja hyökkäyskalusto pelkästään nimiä katselemalla on Lukolla kovempi.

Lukko pelasi kauden puoleen väliin saakka todella hienosti ja oli alkukauden ylivoimaisesti paras joukkue. Kausi muuttui Petri Vehasen myynnin yhteydessä. Sitä käsittelinkin aikanaan jo omassa aiheessaan. Mutta olin silloin jo sitä mieltä, että Lukko tulee häviämään ennen pitkää. Vehasen kanssa tai ilman Vehasta niin olisi joka tapauksessa käynyt. Ja Tellqvist ei ainakaan huono maalivahti ole. Rauman oma poika tai aivan Euroopan parhaimmistoon kuuluva vahti ei ollut. Lukko ei kuitenkaan maalivahtiinsa hävinnyt ja Lukko pärjäsi pitkiä aikoja vallan mainiosti Mikael Tellqvistin ja Antti Raannan kanssa. Eikä Tellqvist ainakaan niitä pudotuspeleissä kaivattuja maaleja olisi tuonut mukanaan.

Katseet kääntyvätkin siis kenttäpelaajiin. Hyökkääjät eivät tehneet tarpeeksi maaleja ja puolustajat eivät siivonneen maalinedustaa tarpeeksi hyvin. Näin olen sen ainakin ymmärtänyt. Puolustus kaipasi Kovasta ja Pettistä, mutta Lukko teki onnettoman vähän maaleja sarjassa. Neljällä tehdyllä maalilla neljässä pelissä ei voiteta! Kysymys onkin se, että missä olivat pudotuspeleissä nimet Kurtis McLean, Justin Morrison, Jakub Petruzalek, Lauri Tukonen, Antti Laaksonen, Teemu Nurmi tai Janne Keränen? Runkosarjan tapaan ei ainakaan maalintekijöiden listalla. Eikä siellä ollut edes suomikiekon lupaavimpiin maalintekijöihin kuuluva Eero Elo yhtä kertaa enempää.

Lukko pääsee yrittämään menestystä ensi kaudella uudelleen. Joukkue pysyy hyvin koossa jopa tähtipelaajiaan myöten. Mikael Tellqvist, Charlie Cook, Tommi Kovanen, Lauri Tukonen ja Antti Laaksonen ovat vielä ainakin toistaiseksi ilman sopimusta. Mutta suurin osa parhaimmistosta säilyy. Mutta toisaalta, voiko pelaajiin, joka nytkin hyytyi kauden tärkeimmillä hetkellä täysin luottaa ensi kaudellakaan? Raumalla onkin syytä miettiä, miten näin pääsi taas kerran käymään. Rauli Uraman johdolla kun ei tälläkään kaudella jaksettu loppuun saakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti