maanantai 24. tammikuuta 2011

Kuukauden juniori: Juho Tommila

Kuukauden junioria ei ollut tässä kuussa vielä tehty. Siksi pitikin valita nuorten SM-liigassa pelatusta Ässien ja Lukon välisestä kohtaamisesta jokin pelaaja. Ässien junioreita on jonkin verran käsitelty, joten tällä kertaa valinta osui Lukon puolustajaan.

Juho Tommila – Lukko
182 cm / 72 kg
Syntynyt 9.2.1993 Lappi TL:ssä
Kasvattajaseura: Lukko

Tommilan nimi on minulle vähän erikoisempi ja nimi on tullut edes jollain tavalla tutuksi vasta viime aikoina. Ensiksi minä huomasin nuorten SM-liigassa tilastojen valossa melko hyvin pelanneen 18-vuotiaan (21 ottelua, 6 pistettä). Ja vähän myöhemmin huomasin Tommilan edustaneen Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkuetta joulukuun lopulla Sveitsissä pelatussa turnauksessa. Siellä Tommila sai vielä pari pistettä. On siis aika katsoa, että millainen pelaaja on kyseessä.

Ottelun ensimmäiset vaihdot olivat nuorelle puolustajalle vaikeita. Ensimmäisessä vaihdossa Tommila antoi turhan vaikean syötön pakkiparilleen ja tämän seurauksena ässähyökkääjä karvasi kiekon porilaisille. Toisessa vaihdossa Ässät pääsi pyörittämään pitkään peliä Lukon päädyssä. Osittain tähän syynä oli Tommilan huono syötön vastaanottaminen, sekä heikko purku omalta alueelta. Jatkossa otteet toki paranivat.

Kuitenkin koko ottelun ajan nuorella puolustajalla oli syötöissä parantamisen varaa. Helpot syötöt toki menivät omille pelaajille, mutta vastustajat pääsivät usein väliin vaikeampiin syöttöihin. Myös syöttöjen vastaanottaminen oli puutteellista. Laukaus sen sijaan näytti parin näytteen ja harjoitusten perusteella melko hyvältä. Ottelussa näytti siltä, että lyöntilaukaus olisi melko kova, ja rannelaukaus melko tarkka. Laukaukset eivät menneet muutenkaan kilometriä ohi maalin, vaan kohti maalia.

Tommilan liike näytti omaan silmääni melko hyvältä. Hän on nopeasti täydessä vauhdissa ja on muutenkin melko näppärä luistelija. Liike sivulle ja taakse näytti luonnolliselta ja hyvältä. Sen sijaan pieni miinus pitää antaa siitä, että vaikka puolustaja pääseekin nopeasti vauhtiin, niin nopeus ei suorassa luistelussa ollut erityisen häikäisevää.

Puolustuspäässä puolustaja vartioi omaa miestään tarkasti. Hän usein meni oman pelaajan perässä pidempiäkin matkoja, eikä niinkään peittänyt syöttölinjaa, tai puolustanut jotain tiettyä aluetta. Toki tästä huolimatta Tommila onnistui katkomaan joitain syöttöjä ja blokkaamaan pari laukausta. Hyökätessä Tommila oli useimmiten alin puolustaja, mutta vastapainoksi hän pyrki usein myös viemään kiekon hyökkäysalueelle ja oli muutamaan otteeseen todella ylhäällä taistelemassa kiekosta.

Muutama sivuhuomio vielä ennen loppua. Mailankäsittely oli Tommilalla puolustajaksi hyvää ja hän osoitti nopeasti sen, ettei hän ole mikään puukätinen peruspuolustaja. Lisäksi hän on vielä melko kapea kaveri, jolla on fysiikka kesken. Sen takia Tommila häviääkin kaksinkamppailutilanteita. Fysiikkaa toki on helppo parantaa. Positiivisena puolena toki täytyy sanoa, että tasapaino näytti olevan nuorella puolustajalla kunnossa.

Vahvuudet:

Liike
Tarkka laukaus

Heikkoudet:

Fysiikka
Syötöt ja niiden vastaanottaminen

Yhteenveto:

Jaa-a. Tämän pelin perusteella en ollut erityisen vakuuttunut. Melko tavanomaiselta hyökkäävältä junnupuolustajalta Tommila vaikutti. Toki täytyy muistaa, että muita Lukon A-nuorten pelejä en ole nähnyt, joten puolustaja on muissa otteluissa saattanut olla vakuuttavampi. Kuitenkin porilaispuolustaja Mikko Taimi, sekä Lukko-hyökkääjä Niklas Näppi olisivat Ässien ja Lukon paikallisottelusta omat valintani alle 18-vuotiaiden maajoukkueeseen. Tommilalla on kuitenkin joitain hyviä ominaisuuksia, joten kovalla työllä ja oikeiden asioiden harjoittelemisella puolustajasta voi joskus tulla ihan hyvä pelaaja. Mutta matka on vielä toistaiseksi todella pitkä.

4 kommenttia:

  1. täähä o iha päin vittui! , mutta kyllä katsomovalmentajien mielipiteille aina tilaa löytyy...

    VastaaPoista
  2. no siis mun mielest yks vahvuus on myös suuri charmi ja söpöt silmät!:)

    VastaaPoista
  3. haha voi vittu... tää bloggeri on näköjää iha asiantuntija. sit ku pääset sielt yläasteen äidinkielen tunneilta ni MENE TÖIHIN.

    VastaaPoista
  4. Kiitoksia palautteesta. Yksi ottelu voi antaa pelaajasta yllättävänkin erilaisen kuvan normaaliin verrattuna, mikäli ottelu menee paljon tavallista paremmin / selkeästi tavallista heikommin.

    Ja ennen seuraavan blogin julkaisua voisin toki korjata ne epähuomiossa tehdyt kielioppivirheet vaikkapa työpaikkani kahvitauolla.

    VastaaPoista