perjantai 21. tammikuuta 2011

Ylitarjonta jääkiekkoa

Seuraan jääkiekkoa päivittäin. Luen jääkiekosta, keskustelen jääkiekosta ja katson monia otteluita viikossa. Katsottujen otteluiden määrä on kauden aikana huikea. Viime kauden tarkkaa lukemaa en muista, mutta laskin katsottuja otteluita olleen yli 150, mutta alle 200. Tällä kaudella tuo 200 voi olla aika lähellä totuutta.

Jääkiekkoa kykenee seuraamaan nykypäivänä äärimmäisen helposti. Minäkin seuraan lätkää useammasta lähteestä. Jatkoaika.com on koko ajan suuressa käytössä. Minä olen hankkinut ESPN Playerin, josta voi katsoa NHL:ää miltei milloin vain, kunhan nettiyhteys on kunnossa. Minulla on kausikortti Ässien peleihin. A-nuorten peleihin pääsee ilmaiseksi muutenkin. MTV3 Katsomon hankin nuorten MM-kisojen takia ja Suomen pelit nyt muutenkin on tullut katsottua. Lisäksi tarjolla on Urho Total, josta voi katsoa vaikkapa sen oman joukkueen vierasottelun. Vaikka minulla ei Urho Totalia olekaan, niin muutamaan otteeseen olen käynyt katsomassa pelejä paikassa, jossa se on. Ja sitten Veikkaaja tulee omaan postilaatikkoon tiistaisin. Muitakin medioita ja lehtiä on lukematon määrä. Varsinkin Internet on tarjonnut äärettömän määrän tietoa jääkiekkoon liittyen.

Miten viime yönä kävi NHL:ssä? Ylen teksti-tv:n lisäksi on mahdollisuus käydä vaikkapa NHL:n omilla sivuilla katsomassa tulokset ja otteluiden kohokohdat. Miten joku suomalainen pärjää ulkomailla? Jokaisella liigalla on omat sivunsa ja myös eliteprospects.com tarjoaa kattavan tietopankin tilastoja. Kannatatko jotain tiettyä joukkuetta ja haluat mahdollisimman paljon tietoa suosikkiisi liittyen? Laita siinä tapauksessa joukkueen omat kotisivut suosikkeihisi, ja liity vaikkapa joukkueen viralliselle Facebook-sivustolle. Joillakin joukkueilla on omat sivunsa Twitterissä, samoin joillain toimittajilla ja pelaajilla.

Ei ihme, että ajoittain tuntuu siltä, ettei jaksa syttyä jokaiseen harmaaseen runkosarjan otteluun. Kausi on pitkä ja ne ratkaisevat pelit ovat vielä edessä. Lisäksi informaatiota on tarjolla niin paljon, että halutessaan saa itsensä ähkyyn pelkästä tiedon määrästä. Niin käy miltei missä asiassa tahansa. Suklaa on hyvää, mutta ei sitäkään voi liikaa syödä.

Mutta miksi minäkin sitten seuraan jääkiekkoa niin paljon?

Kyse taitaa olla elämyksistä ja minä koen jääkiekon tarjoavan niitä. Elämys voi olla vaikkapa se loistava torjunta, kova taklaus, tai vaikka se huikea koko kentän läpi mennyt syöttö. Tai sitten se elämys voi olla eilisen kaltainen, kun Ässien Joel Armia käytti Pelicansin Aaron Brocklehurstia pujottelukeppinä ja sai tuon jälkeen läpiajosta kiekon Niko Hovisen selän taakse.

Flash toistinta ei löytynyt.

Mahtaakohan lauantaina nuorten SM-liigan peli Ässät-Lukko, tai SM-liigan ottelu Ässät-HPK tarjota vastaavia elämyksiä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti