sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Pikkuleijonilla edessään ratkaisevat ottelut

Vuosi on vaihtunut, mutta jääkiekkokausi jatkuu.

Pikkuleijonien urakka alkoi Yhdysvaltoja vastaan ja esitys oli hyvin lupaava. Nuorten maajoukkue on tuon jälkeen voittanut suvereenilla esityksellä Sveitsin ja Slovakian, sekä hivenen heikommalla esityksellä Saksan. Ja vaikka esimerkiksi Sami Vatanen ja Joel Armia eivät ole kyenneet parhaimpaansa, niin suuri osa joukkueesta on nostanut tasoaan. Joonas Nättinen, Jyrki Jokipakka, Joni Ortio, Joonas Donskoi ja Julius Junttila ovat pelanneet tähän saakka tasoonsa nähden huikean turnauksen.

Hyvien esitysten olisi hyvä jatkua, sillä ensi yönä kello 2.30 pelataan äärimmäisen tärkeä ottelu. Voittaja pääsee välieriin ja sitä kautta taistelemaan mitaleista. Hävinnyt joukkue joutuu vielä pelamaan sijoitusottelun turnauksen viidennestä sijasta. Vastustaja ei ole helppo, sillä vastaan asettuu Venäjä. Maan juniorijoukkueiden taso ei ole niin kova, mitä se oli vielä muutama vuosi sitten. Se ei tarkoita kuitenkaan sitä, että vastustaja olisi helppo. Päinvastoin nyt kohtaavat ennakkoasetelmissa turnauksen neljänneksi ja viidenneksi paras maa. Edessä on siis varmasti todella hyvä jääkiekko-ottelu.

Venäjän puolustaja Dmitri Orlov on kerännyt jo nyt kahdeksan pistettä, hyökkääjä Vladimir Tarasenko seitsemän pistettä ja hyökkääjä Danil Sobchenko kuusi pistettä. Venäjän kakkosketjukin on onnistunut tekemään pisteitä. Hyviä pelaajia joukkueesta löytyy, mutta kenties Suomen materiaalin laajuus ja joukkuepeli ovat tarpeeksi kova ase Venäjän yksilöitä vastaan. Lisäksi Ortion täytyy pelata yhtä hyvällä tasolla kuin aiemmissa peleissä. Nyt ei saa päästää helppoa maalia! Varsinkin kun Dmitri Shikin Venäjän maalilla on pelannut myös hyvin.

Alle 20-vuotiaiden maajoukkue on kyllä onnistunut pari kertaa aiemmin Venäjää vastaan nuorten MM-kisoissa. Kaikkein tunnetuin hetki lienee tässäkin kirjoituksessa mukana oleva pätkä, jossa Suomi voitti nuorten MM-kultaa voittamalla jatkoajalla Venäjän. Maalin teki Niklas Hagman. Tänään pikkuleijonat toivottavasti ratkaisevat pelin jo aiemmin. Jos Suomi nyt voittaa, niin pelit jatkuvat jo maanantai-illalla kello 22.30 välieräottelulla Ruotsia vastaan.

Ja kun kerran vauhtiin päästiin, niin laitetaan vielä yksi hieno hetki nuorten MM-kisoista. Vuonna 2004 kotikisoissa Valtteri Filppula teki maalin puolivälierien varsinaisen peliajan viimeisellä peliminuutilla juuri Venäjää vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti