keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Tähtipelaajien käyttö joukkueiden markkinoinnissa

Olin keskiviikkoiltana matkalla Länsi-Porista Keskustaan. Matkan varrella Länsi-Porin koulun kohdalla silmääni pisti tämä mainos:

Mainos voisi toki olla visuaalisesti näyttävämpi (visuaalisestihan tuossa ei ole yhtään mitään), mutta se ajanee nyt asiansa. Kysehän on aika perinteisestä liikuntapäivästä, jossa paikallinen seura pyrkii lähestymään seudun nuoria ja näin lujittamaan sidettä lapsien ja seuran välillä. Hienoa toimintaa seuralta ja hyvä tapa saada uusia potentiaalisia kannattajia ja junioreita seuran matkaan, vaikkakin pääjärjestäjä ystävänpäiväriehassa on Musan Salamien juniorit.

Mutta huomionarvoistahan tuossa mainoksessa on se, että Joel Armian nimi on isommalla kuin Ässien. Se kertoo siitä, että loistavasta Ässien kaudesta huolimatta se todellinen sytyttäjä tällä hetkellä Porissa taitaakin olla 17-vuotias huippulupaava laitahyökkääjä. Joel Armian nimi on tällä hetkellä pinnalla ja sillä kannattaakin myydä tällaista tapahtumaa. Varsinkin nuoremmille ne idolit ovat tärkeitä ja moni menee myös vanhempana katsomaan tähtipelaajia.

Olen sitä mieltä, että vaikka liigajoukkueet jo nyt käyttävät tähtipelaajiaan apuna joukkueen markkinoinnissa, niin heitä kannattaisi käyttää markkinoissa vieläkin enemmän. Vaikka tieto kulkeekin usealle ihan omalla painollaan, niin ei se tarkoita sitä ettei lisää voisi tehdä. Porissakin voisi käyttää Joel Armiaa, Ville Uusitaloa tai Eero Kilpeläistä Ässien otteluiden markkinoinnissa paljon nykyistä enemmän. Lopulta todella harva porilainen edes tunnistaisi Uusitaloa ja Kilpeläistä, vaikka kumpikin on pelannut jo maajoukkueessa. Samankaltaisia pelaajia löytyy jokaisesta joukkueesta. Jos ei muuta, niin kyllä jokaisessa joukkueessa on niitä pelaajia, jotka ovat selkeästi profiloituneita tiettyyn seuraan.

Eikä sekään tekisi pahaa, että tulevien otteluiden mainonnassa käytettäisiin vierasjoukkueen pelaajia mainonnan apuna. Syksylläkin oli täällä yksi Pelicans-ottelu, joka ei kiinnostanut allekirjoittanut juuri ollenkaan. Mutta onneksi maalilla pelasi sentään legendaarinen suomalaisvahti Ari Sulander. Jotenkin minulle vain jäi sellainen kutina tuostakin pelistä, että harva rivikatsoja lopulta tiesi Sulanderin olevan Pelicansin maalissa.

Saman luokan pelaajia löytyy Suomesta miltei joka joukkueesta. Bluesin Jere Karalahti kiinnostaa ihmisiä aina. HIFK:ssa on monivuotinen maajoukkuetähti Ville Peltonen, sekä tuleva maajoukkueen tähtisentteri Mikael Granlund. JYP:ssä kurvailevat elävä ihmiskuula Antti Pihlström, sekä tähtipuolustaja Sami Vatanen. Ja tietysti paikallisesti jotkut pelaajat kiinnostavat enemmän kuin toiset. Porissa Ilveksen Masi Marjamäki, sekä TPS:n Marko Kivenmäki herättävät luonnollisesti aina tunteita, jossain määrin myös SaiPan Pauli Levokari.

SM-liigasta lähtee jokainen kausi osa tähtipelaajista ulkomaille. Heidän tilalleen tulee aina paluumuuttajia ja uusia kasvoja. Seurojen tehtävä on tehdä heidät tunnetuiksi ja uusiksi tähtipelaajiksi.

Tähtipelaajiksi, joita nuoret voivat seurata ja joista tulee näiden nuorten kiekkoilijoiden idoleita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti