torstai 3. helmikuuta 2011

Tomi Pekkala kirvesmiehenä

Tämän illan JYP-Tappara-ottelussa nähtiin hyvin erikoinen tilanne. Kysehän on tästä:

Mitä kuvittelette, että tuosta tilanteesta annetaan rangaistukseksi?

Tuomarit arpoivat tilanteesta luonnollisesti kahden minuutin rangaistuksen huitomisesta.

Kahden minuutin rangaistus on tuomareilta aivan käsittämätön tuomio. Tuo kyseinen tilanne on yksi törkeämpiä tekoja, mitä olen liigajäillä nähnyt pitkään aikaan. Erityisesti Masi Marjamäen taklauksen jälkeen moni on puhunut vastustajan kunnioittamisesta. Tässä tilanteessa sitä ei ollut yhtään. Aivan käsittämätön teko Tomi Pekkalalta!

Kyllä, Kalle Kaijomaa käyttää tilanteessa myös todella paljon mailaansa. Maila käy välillä kainalossa ja välillä ainakin hyvin lähellä sormia. Kunnon nollatoleranssissa Kaijomaa olisi voinut lähteä tilanteesta vaikka rangaistusaitioon. Mutta se ei oikeuta Pekkalaa tekemään noin törkeää temppua. Kahvaaminen ei oikeita kahden käden kirvesiskua mailalla vastustajan selkään. Tuollaisia kirvesiskuja ei pitäisi tulla ollenkaan, saati sitten sellaisia iskuja, joissa otetaan ylhäältä kunnolla vauhtia niin, että lopulta mailakin menee iskun voimasta säpäleiksi. Entä jos tuo viikate olisi osunut naamaan, tai muuten vain osunut haavoittuvampaan paikkaan? Siinä olisi voinut olla Kaijomaan ura pahimmassa tapauksessa paketissa.

Tuosta kaksi minuuttia? Huh huh. Toivottavasti otteluvalvoja tai joku muu on hereillä ja vie asian eteenpäin. Kahden minuutin rangaistuksen sijaan tuosta pitäisi saada ainakin kaksi ottelua pelikieltoa, mielummin vielä enemmän.

3 kommenttia:

  1. 3-6 ottelun pelikielto!!! Ei muuta vaihtoehtoa!!!!

    VastaaPoista
  2. Minkäs sille tekee että nuorella kaverilla ei kestä sipuli ite näin tilanteen ihan pleksin viereltä ja oli erittäin ruman näköinen lyönti!!

    ja sitten tuomarin tuomio 2min oli ihan odotetavissa kun katsoi tuomareiden linjaa läpi pelin!

    Toivottavasti joku heräilee jossain ja työntää pekkalalle kunnon pelikiellon päälle.

    VastaaPoista
  3. Otteluvalvojan on pakko puuttua tuohon. Tulisi itseasiassa puuttua myös tuomareiden toimintaan !

    VastaaPoista