torstai 6. lokakuuta 2011

NHL-lähetykseen ei juuri nyt saada yhteyttä...

Viime vuonna tein suuren investoinnin ja hankin ESPN Playerin Early Bird -paketilla. Ihastuin palveluun välittömästi. Tarjolla kun oli paketti, josta pystyi katsomaan minkä tahansa ottelun hyvällä laadulla. Ja ennen kaikkea ottelun pystyi katsomaan vaikka jälkikäteen, mikä oli Suomen ja Pohjois-Amerikan aikaeron vuoksi aivan huikea ominaisuus. Kello kahdelta tai neljältä kun ei välttämättä viitsi herätä, jos aamukahdeksalta pitäisi olla työpaikalla.

ESPN kuitenkin menetti oikeudet näyttää otteluita netin välityksellä. Kaikeksi onneksi pitkään näytti siltä, että tilalle olisi tulossa paras mahdollinen korvaaja. NHL GameCenter Live tarjosi juuri sitä samaa kuin ESPN, mutta kenties vain parempana versiona. Hyvälaatuinen kuva, varmasti toimiva järjestelmä sekä valinnanvapaus peleistä ja ajankohdasta ovat loistavia asioita. Ja nyt palvelu oli saatavilla myös Eurooppaan! Meinasinkin jo ostaa palvelun, sillä se kuulosti lähes täydelliseltä.

Mutta...

"Unfortunately, NHL GameCenter Live is no longer available in Sweden, Finland, Norway, Denmark, and Iceland due to broadcasting rights and restrictions."

Tilanne on nyt tällä hetkellä se, että näihin maihin ei yksinkertaisesti ole laillista palvelua, jonka kautta voisi katsoa juuri sitä peliä mitä huvittaa. Ainoa vaihtoehto kun taitaa olla maksu-tv. Mutta kun se ei minua vaihtoehtona kiinnosta. Asiaan on kolme syytä.

Ensinnäkin en todellakaan jaksa kovin usein katsella kolmelta yöllä alkavaa peliä, vaan useimmiten haluan katsoa mielenkiintoisen ottelun jälkikäteen. Toisekseen minua kiinnostavat eniten New York Islandersin ottelut. TV-kanavia taas Isles kiinnostaa vähemmän kuin teinejä kiinnostaa eläkesäästöt. Ei hirveästi lohduta katsella kymmenettä Pittsburgh Penguinsin ja kahdettatoista Detroit Red Wingsin ottelua kauden aikana, jos Islandersin pelejä on näytetty yksi. Sama tilanne on monella muullakin, joiden oma joukkue ei satu olemaan se "mediaseksikäs" vaihtoehto. Ja kolmanneksi minua ainakin kiinnostaa katsella suomalaisten esityksiä. Heräsin viime kaudella keskellä yötä katsomaan Edmonton Oilersin matsia, kun Teemu Hartikainen teki debyyttinsä. Todennäköisyys sille, että juuri tuollaiset ottelut tulisivat telkkarista ovat aika pienet.

Varmaa taitaa olla se, että missään tapauksessa pohjoismaihin ei saada minkäänlaista palvelua ennen kauden avausta. Joka on sinällään huvittavaa, sillä pelejä kuitenkin pelataan niin Ruotsissa kuin Suomessa. Jonkinlaisen palvelun saamiseenkin menee varmaan hetki. Toimivaa palvelua taas saa todennäköisesti odotella puoli kautta. Sitä odotellessa moni varmasti pyrkii katsomaan otteluita sellaisia reittejä pitkin, jotka eivät tuota NHL:lle senttiäkään.

NHL-lähetykseen ei juuri nyt saada yhteyttä... Ole hyvä ja yritä myöhemmin uudelleen.

10 kommenttia:

  1. Onneksi ilmaisia striimejä löytyy joka matsiin :)

    VastaaPoista
  2. Joo, 99% matseista löytyy se ilmainen (laiton) striimi. Näiden laatu vain on mitä on, ne toimivat välillä miten sattuu, eivätkä ne korvaa GameCenterin tai ESPN Playerin monipuolisuutta, valinnanvapautta tai kuvanlaatua.

    Ei ole eteenpäin menoa tämä.

    VastaaPoista
  3. Itse ehdin jo tilaamaan gamecenterin toivotaan että toimii.

    VastaaPoista
  4. Kuten Puck Daddy kirjoitti, ahneudestahan tässä on kyse. Jotenkin melkein toivoisi, että joku ilkeä piraatti pistäisi pystyyn loistavan palvelun ilmaiseksi. Oppisivathan ehkä jotain...

    VastaaPoista
  5. Ahneus kostautuu aina välillä. Jotenkin vain olisi toivonut, että NHL kykenisi hoitamaan tällaiset asiat kotimaan sarjaa paremmin. Nyt homma meni "urhoiluksi".

    Ilkeän piraatin palvelua odotellessa...

    VastaaPoista
  6. Niin kauan aion käyttää ilmaisia striimejä kun osaavat hoitaa kunnon palvelun.aika naurettavaa ettei suomalaisten 1 lajia osata vieläkään tehdä kunnolla.

    VastaaPoista
  7. Ihan sama tilanne täällä. Takapakkia ja vitusti. Ehdin jo maksaan tuon perkeleen gamecenterinkin. Innolla odotin pre-season pelien perusteella monta kertaa vielä hienompaa palvelua kuin espnltä. Nyt jahdataan laittomia streameja. Ketä tää ny sit hyödyttää. Maksu-tvtä en ota ennenku tulee sellanen mistä saa valita ottelunsa samaan tapaan kuin gamecenterissä...ainiin, eihän me saada valita sieltä mitään.

    VastaaPoista
  8. Mäki ehdin maksaa gamecentteristä ja vaikutti preseason pelien perusteella tosi hyvältä Espn bugipaskaan verrattuna. Nyt sit on parasta tulla rahat äkkiä takas ja meikä siirtyy piraattistriimeihin niin kauan kunnes tulee vastaava Live & Ondemand palvelu joka ikiseen matsiin.

    VastaaPoista
  9. ON ihme kakkaa tälläin touhu!!! ja eip näytä muuten ehkä mikään kanava pakettikaan.. on kyllä en tiiä..

    VastaaPoista
  10. Jep. http://www.medgeconsulting.se/ Kirjoittavat sivullaan että suunitelmana on sitoa pitempi sopimus NHL kaudesta koko Skandinaavian maille.
    Eivät taida ymmärtää että kausi alkaa tänä yönä.
    Ja NHL gamecenter lupaavat jo maksanneille rahat takaisin kun ovat blokanneet eurooppalaiset IP osoitteet Gamecenterin näytöstä.
    Ja se että minä Ruotsissa asuva saisin nähdä ANA-BUF avausottelua mistään on turha toivo.
    Viasat on jollain tavalla onnistunut ostamaan eka otteluihin oikeudet, ne jotka pelataan Ruotsin mantereella. Saanen katsella ANA-NYR sentään.
    Kyllä on karannut Mopo käsistä pojilla......

    VastaaPoista