tiistai 25. lokakuuta 2011

Tuoli

Viime lauantaina Porissa pelattiin Ässien ja Jokereiden välinen ottelu. Tällä kertaa Ässien voiton lisäksi huomio kiinnittyi ikäviin lieveilmiöihin.

Eiköhän tälläkin kertaa suurena syynä kaikkiin tapahtumiin ollut kuningas alkoholi. Olen ollut sen verran monella reissulla mukana havaitakseni ilmiön, että matkan pituus ja idiotismi kasvavat käsi kädessä. Siksi reissut Porista Helsinkiin tai Kuopioon ovat pahempia kuin matka Raumalle. Siitä huolimatta porilaisten matkat ovat menneet viimeisinä vuosina yllättävän hyvin paria aivan sammumispisteessä ollutta sankaria lukuun ottamatta. Eiköhän sama luonnonlaki ollut havaittavissa myös tällä Helsingistä Poriin suuntautuneella matkalla.

Täytyy myöntää, että en ollut ihme kyllä katsomassa tätä viimeisintä Ässät-Jokerit-ottelua. Mutta aiemmillakaan kerroilla ei Jokereiden kannattajien meiningissä ole toiminut lausahdus "älkää provosoiko, älkää provosoituko". Hienon kannattamisen, loistavan tunnelman ja huikeiden laulujen omassa on ollut materiaalia, joka varmasti ärsyttää joitain ihmisiä. Jos tuolle linjalle lähtee, niin siinä tapauksessa tulee kestää se, mikäli Isomäen seisomakatsomo huutaa "te voitte lähtee". Lisäksi mielestäni Antti Raanta on varsin oikeutettu palaamaan kentälle kotiyleisön eteen tuulettamaan Ässien kannalta hieno voittoa. Näin hän (ja Juha Järvenpää... ja jopa Jokereita edustava Eero Kilpeläinen aikanaan) on tehnyt koko kauden ajan.

Toisin sanoen tällaiset asiat eivät oikeuta heittelemään kuppi-istuimia. Ei missään tapauksessa. Tottakai oman joukkueen tappio v*tuttaa, mutta omaa pahaa oloaan voisi purkaa johonkin muuhun, kuin syyttömään tuoliin. Tuo tuoli olisi voinut tehdä todella pahaa jälkeä. Varsinkin, kun seisomakatsomo oli poikkeuksellisen täynnä ja jopa Jokeri-kannattajien viereinen osa seisomakatsomosta oli harvinaislaatuisesti melko tiheään asutettu. Teon tekijä myöntää Jokerifanit.net:n kirjoituksessaan, että teko oli täysin väärä. Toisaalta lause "Hävettääkö teko? Enemmänkin harmittaa se että kuppipenkki osui täysin sivulliseen pikkutyttöön." kuulostaa melko pahalta. Tuo nimittäin kuulostaa enemmän siltä, että se kaikki olisi ollut ihan ok, mikäli se olisi osunut vaikkapa aikuiseen mieheen. No, ehkä ajatus taustalla on parempi kuin ajatuksen ilmaisu. Mutta kyllä tuo kaveri voisi jonkinlaista tunteidenhallinta-kurssia. Tavaroiden heittely kun ei yleensäkään ole mikään järkevä teko.

Katselin sunnuntain A-junioreiden pelistä, että jokerikannattajien käyttämästä C2-katsomosta puuttui kolme tuolia. Vielä viime viikolla punaisia tuoleja oli siellä kolme enemmän. Yksi puuttuvista istuimista oli se seisomakatsomoon heitetty yksilö. Toki se täytyy myöntää, että Porin jäähallin tuntien ainakin osa noista penkeistä on voinut olla irti jo ennen ottelua. Se ei silti tarkoita sitä, että tuoleja voisi käyttää kuulantyönnön SM-kisoihin valmistautumiseen.

Porin Ässien tiedottaja Jaakko Ruusunen tiedotti Twitterissä, että 35 Jokereiden kannattajaa poistettiin C2-katsomosta kesken ottelun. Paikalla oli noin sata kannattajaa. Siitä voi jokainen tehdä laskelmat, että menikö se reissu tuolinheiton ulkopuoleltakaan nyt ihan niin kuin suunniteltiin.

Pari vuotta sitten Porissa puhuttiin vastustajan vaihtoaitioon "lentäneestä" (oikeasti sinne vieritetystä. Idioottimaista toki sekin) renkaasta. Nyt lensi vuorostaan tuoli. Toivottavasti tämä ei jatku parin vuoden päästä millään vielä isommalla esineellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti