tiistai 6. joulukuuta 2011

Kroatialainen SM-liigassa

Viime perjantaina tehtiin historiaa, kun Borna Rendulic pelasi ensimmäisen liigaottelunsa. Hänestä tuli silloin ensimmäinen SM-liigassa pelannut kroatialaiskiekkoilija. Erinomaisesti on nuorten SM-liigassa esiintynyt pelaaja ansaitsikin liigadebyyttinsä. Huikea saavutus kiekkoilijalta, jonka maassa jääkiekko ei ole mikään suuren yleisön suosikkilaji. Suomessakin hän pelaa ihan vain siksi, että hän halusi pelata jääkiekkoa, eikä Kroatiassa ollut sille oikein mahdollisuutta.

Mutta millainen pelaaja on Borna Rendulic?

Hän on todella taitava mailankäsittelijä. Hän osaa harhauttaa ja tekeekin sitä todella usein. Mailankäsittely on muutenkin kunnossa, sillä hän syöttää hyvin ja ottaa syöttöjä hyvin vastaan. Myös laukaus on hänen ikäisekseen todella hyvässä kunnossa. Nuorten SM-liigassa moni maalivahti on jäänyt ihmettelemään kroaatin tulista vetoa. Hyökkäyspään taidot ovat siis Rendulicilla kunnossa. Myös fysiikka on kunnossa, sillä 192-senttinen ja 88-kiloinen hyökkääjä oli fysiikaltaan Nuorten SM-liigassa ylivertainen, eikä hänen SM-liigassakaan tarvitse hävetä kokoaan. Myös luistelunopeus on hyvä, kunhan hän pääsee vauhtiin.

Toisaalta kroaattikiekkoilijan vahvuuksiin ei kuulu puolustuspeli. Omassa päässä kroaatti on laiska ja lähes aina väärin sijoittunut. Puolustustyöskentely aiheuttikin Ässille ongelmia Lukko-ottelussa, kun puolustuspäässä heikot Rendulicin ja Radek Smolenak olivat samaan aikaan kentällä. Myös Rendulicin peliäly on vieläkin puutteellinen ja edelleen on näkyvissä sitä, että hän yrittää haastaa vielä yhtä puolustajaa, vaikka järkevämpää olisi syöttää vapaalle miehelle. Tämä ongelma on kuitenkin vähentynyt verrattuna viime kauteen. Myös pelin taso vaihtelee. Välillä A-nuorissa Rendulic dominoi peliä miten halusi, välillä taas pelaaminen ei näyttänyt oikein kiinnostavan.

Rendulic pääsi kuitenkin melko hyvin heti liigatasolle mukaan. Hänelle tuli pieniä ongelmia liikkeen terävyyden kanssa ja kikat eivät ihan samalla tavalla toimineet kuin junioreita vastaan. Mutta taidot ja erityisesti laukaus osoittautuivat heti liigatasolle riittäviksi, ja esitykset varmasti paranevat, kunhan kroaatti tottuu liigan vauhtiin. Nuorten SM-liigan kävelyvauhdista kun ei välttämättä ihan heti SM-liigan nopeuteen totu. Se suurin ongelma on kuitenkin vähemmän yllättäen puolustuspelaaminen, eikä se tule muuttumaan. Hänen kanssaan tarvitaan siis muita puolustuspään taitajia, tai muuten Rendulicin ollessa kentällä tulee ongelmia oman pään pelissä.

Keskiviikkona Borna Rendulic pelaa jälleen. Porissa Ässiä vastaan pelaa TPS. Rendulic pelaa silloin todennäköisesti nelosketjussa yhdessä Nico Aaltosen ja Mika Niemen kanssa. Joko silloin tulisi liigauran avauspiste?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti