lauantai 17. lokakuuta 2009

Helsingin kriisijoukkue

Viime keväänä näytti vielä hyvältä. Jokerit julkaisi joukkueensa jo hyvissä ajoin ja uudet pelaajat olivat SM-liigaan todella nimekkäitä. Hyökkäyspäähän tuli tehokaksikoksi takaisin Venäjältä Suomeen palanneet Esa Pirnes ja Jukka Hentunen. Niin, kumpikin on pelannut MM-kisoissa, Pirnes oli kivikovan KHL-liigan pistepörssin sijalla 12 ja Hentunen teki playoffeissa monta tärkeää maalia. Puolustukseen saatiin myös kova nimi, kun olympialaisissakin pelannut peruspuolustaja Antti-Jussi Niemi teki paluun kotiin. Kaiken lisäksi joukkueen runko saatiin pidettyä hyvin kasassa, kun muun muassa Juuso Riksman ja Jani Rita jatkoivat joukkueessa. Myös valmennuksen ajateltiin parantuvan, kun Pelicansin pohjalta playoffeihin nostanut Hannu Aravirta teki paluun Jokereihin maajoukkuepestien ja Lahden reissun jälkeen. Mikään ei voisi mennä vikaan ja Jokerit tekisi paluun kärkeen!

Paitsi, että nyt kun lokakuu on ylittänyt puolen välin, niin Jokerit on sarjassa viimeisenä ja kuntopuntari näyttää karua kieltään. Kuudessa viimeisessä ottelussa on tullut vain yksi voitto ja sekin rangaistuslaukauksilla. Maaleja ei synny ja oma pää vuotaa. Miten tässä nyt näin pääsi käymään? Lähdetäänpä katsomaan.

Hyökkäys ei ole kieltämättä toiminut. Esa Pirnes on ollut kovin yksin Jokereiden hyökkäyksessä, mutta ei ole esittänyt kuitenkaan palkkakuittinsa edellyttämiä otteita. Muut hyökkääjät sitten ovatkin olleet alamaissa. Jukka Hentunen ja Jani Rita ovat kaukana parhaastaan, nuoret eivät ole kyenneet vastaamaan huutoon kuin osittain Ossi Saarisen ja Teemu Pulkkisen johdolla ja kaupan päälle Janne Lahti ja Tomek Valtonen loukkaantuivat. Mutta ongelma ei ole pelkästään hyökkääjissä, sillä puolustus ei tukenut hyökkäyksiä riittävästi. Vain Simo Mälkiä on pystynyt jonkinlaiseen kiekolliseen peliin. Sen sijaan kovapalkkaiset Marko Kauppinen ja Tom Koivisto ovat olleet onnettomia. Antti-Jussi Niemi hoitaa oman tonttinsa kuten ennenkin, mutta yksi Niemi ei riitä, jos puolustuksessa peluutetaan Sami Heleniuksen kaltaista, isokokoista pujottelukeppiä. Ja Riksmankin on maalilla ollut tavallinen ihminen, vaikka tappioita ei oikeastaan voi maalivahdin piikkiinkään laittaa.

Eniten on tainnut kuitenkin pettää valmennus. Jokereilla on kuitenkin materiaalia ihan eri tavalla, kuin monella muulla joukkueella ja nyt siitä ei ole saatu irti juuri mitään. Ja muutenkin joukkueen peli näyttää olevan aivan sekaisin. Joko joukkue ei toteuta taktiikkaa, tai sitten sitä ei yksinkertaisesti ole. Ehkä Aravirta luottaa hyvään fiilikseen ja Pirneksen yksilötaitoon. Mutta joka tapauksessa tulos näyttäisi olevan harvinaisen sekaisin oleva Jokerit. Porissakin pelaajat surffailivat ties missä ja parhaimmillaan kaikki hyökkääjät olivat keskialueella metrin sisällä, josta tuli vähemmän yllättäen nopeasti Ässien vastaisku. Muutenkin peli on toivottoman hidasta ja mikä tahansa liigajoukkue ehtii organisoimaan puolustuksensa moneen kertaan, ennen kuin Jokereiden hyökkäys alkaa. Taitaa olla taktiikassa parannettavaa. Nyt Ara ei pelkkä hohtokeilaus riitä!

Saa nähdä mitä Helsingissä tapahtuu. Jokereiden toimistolla ei kauaa tällaista taaperrusta katsota. Pelaajia lienee tulossa ja voi olla, että kotimaisuusaate täytyy heittää roskakoriin. Vai saako Ara potkut, kuten Porin kuuluisa seisomakatsomo ehdotti perjantai-iltana. Vanhan sanonnan mukaan jotain tarttis tehrä. Mutta onko korjausliikkeen tekeminen liian myöhäistä? 2005-2006 never forget!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti